Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
2.6.08 17:54

Baby z Brna, neviete kde sa da kupit kyselina citronova vo vacsom baleni, tak 1kg? A kakaove maslo? V lekarni? A kolko tak stoji? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
2.6.08 21:34

Nemáte prosím fígle na fleky od fix? Ema sama vybarvovala fixama a vzala to zvesela i s tričkem… Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
3.6.08 09:51

Na fixy mi zabralo - potřít žlučovým mýdlem, promnout (trochu to pustí hned), nechat ležet do druhého dne, pak hodit do pračky. Snad to bude fungovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
3.6.08 15:00

Lolo díky, taky už máme obarvené jedno tričko a nedávno měla fixu i ve vlasech :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
4.6.08 08:06

Ahoj EKO holky :P ,
mám pár dotázku - psl poradíte?

Včera mi dovezli novou pračku a v časáku mě zaujal článek o mýdlových ořechách. Chtěla bych je vyzkoušet, dřív než ji za..... třeba zahltím… :wink: nějakým Arielem a wanishem (co mi jednou málem rozežral ruce) Tak tedy k věci:
1. kde se dají koupit?
2. jak perou? (mám tchyňu a ohledně prádla z ní začínám mít depku, jako 10 let (nepřeháním) staré bílé tričko (nošené!!!) je jak nové - září na dálku :twisted: - a tak fakt potřebuju, aby bylo prádýlko jak z alabastru :lol: )
3. sůl na skrvny se k nim přidává pokaždé?
4. kde se k tomu kupuje nějaká ta „vůně“?
5. a jak na hodně tvrdou vodu?

No snad to není zmatené a určitě těch věcí ohledně praní je víc, ale teď mě asi už nic nenapadá.
Děkuju, budu ráda, zu jakékoliv rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.6.08 09:28

Tygře
1. kde se dají koupit? - v prodejnách se zdravou výživou
2. jak perou? jemně, na velkou špínu a skvrny nestačí
3. sůl na skrvny se k nim přidává pokaždé? sůl je výborná na bílé prádlo, barevné může po delším čase blednout
4. kde se k tomu kupuje nějaká ta „vůně“? většinou éterické oleje, taky v krámech zdravé výživy
5. a jak na hodně tvrdou vodu? nejvíc se nám osvědčilo koupit filtr, my máme magnetický, malý, jen na přívod do pračky, později bych chtěla na celkový přítok do domácnosti. Jsou i jiné, na bázy zeolitů, ty je potřeba měnit a o zeolitech tady taky byla debata jjestli jsou ok. Jinak se používá soda, já předtím používala tablety Tako (v běžných drogériích), do posledního máchání jedlou sodu nebo ocet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
4.6.08 09:53

Ahojky,
Tygře-já občas používám tekuté ořechy, převážně na barevné, a jsem spokojená. Pokud je nějaká horší skvrna , vydrbu ji žlučovým mýdlem (z dm drogerie) a pohoda.
To se mi dávají rady, když mě to tu asi před 2 měsíci holky všechno poradily a naučily. :lol: Jsem ale moc spokojená a neměnila bych. Chemii už systematicky likviduju.

Leelaa
Můžeš mi, prosím tě, hodit nějaký odkaz na ten filtr co máte a na ten na hlavní přívod vody? Máme taky dost tvrdou vodu a vadí mi to hlavně kvůli plínkám. Už sem o tom slyšela, ale naprosto se v tom neorientuju. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.6.08 10:16

Žížalo
http://www.filtrovani.cz/…supertok.php

Este raz sa obraciam na brnacky, pretoze som to napisala do Prirodnej kozmetiky - vo velkoobchode predavaju 25kg vrece perkarbonatu sodneho , kde 1 kg vychadza na cca 30Kc. Ak sa nas da viac dohromady, tak by ten jeden pytel slo kupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
4.6.08 10:32

Leelaa - pls hoď , mi dokaz na ten flitr? to slyším poprvé. Děkuji

KOkon - pere co vím bílé v arielu, barevné v persilu nebo rexu, pak má samo spešl prášek na černé, vlnu… přidává do prášku sodu a hlavně všechno prádlo namáčí, ponožky dokonce předepírá. A pere jen „jednobarevné“. tudíž když si dá přítel vyprat zelené tričko, tak je to tak skoro na měsíc, než se jí nashromáždí pračka zeleného..... :roll: Ona je v tomhle kapku zvláštní. A věšení, skládání a žehlení by vydalo na román…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.6.08 10:56

:lol: a která tchýně není zvláštní. :? jenomže i já třeba jednou budu tchýně a když tak přemýšlím už začínám být zvláštní taky… (minimálně „my“ eko budeme pro neeko snachy přízraky z jiných planet).

Omlouvám se, nemohla jsem si to odpustit.

Add. ořechy. V Bráně k dětem jsem dostala testovací pytlíček ořechů tak jsem je testla - myslím, že normálně mírně zapocené prádlo bezvadný, fleky, tak jako u ostatního eko praní, je nutné ošetřit předem. Jinak je ale prádlo nádherně měkounký (skoro jako z Ulricha).
 kačaba

• Citovat
  • Upravit
3417
4.6.08 11:47

Kačabo, jak vůbec můžeš připustit, že si tvoje eko děti jednou najdou neeko partnery?? 8O 8O 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
4.6.08 11:59

Tygr - ořechy opravdu moc neperou, na bílé bych je nepoužívala ani se solí… Ale na barevné, které je spíš jen zpocené než zašpiněné, jsou ok (ale nevím, jestli by to tak nevyprala i obyč. voda). Ale jako aviváž na změkčeni jsou fajn. Kdybys byla z Brna, klidně Ti dám pytlík na vyzkoušení, ještě kilo a půl mi leží ve skříni :roll:. A co se týče aviváže - éteráky vydrží vonět jen chvíli po vyndání prádla z pračky, pokud chceš mít „voňavé“ oblečení, existuje aviváž Almawin a Ulrich má taky vonné pří:,–(y . Anebo existuje toto (ale nevím, zda to už některá z holek zkoušela…).
Každopádně, pokud chceš prát 100 % eko, bílá trička jako z alabastru mít asi nebudeš… Já těch pár bílých věcí, co mám (spodní prádlo a 2 trička), peru jenom v ruce ve slizu a zatím jsou bílá. Ale myslím, že kdybych je šoupla do pračky s ostatním prádlem, tak zešednou…

A viděly už jste tohle 8O?

Leelaa - já bych s Tebou do té kyseliny šla, ale muselo by nás být víc, 12,5 kg by bylo asi moc :lol:. A ten perkarbonát by taky nebyl marný, můžeš sem hodit www na ten velkoobchod? Ještě jsem našla, že DG prodává 1 kg kys. citr. (54,–) - dá se to objednat přes www.znovuzrozeni.cz , i když to není v nabídce, oni ti to seženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
4.6.08 14:34
Pimpa píše:
Kačabo, jak vůbec můžeš připustit, že si tvoje eko děti jednou najdou neeko partnery?? 8O 8O 8O :lol:

:lol: No, protože jsou po mě!!!!
Udělají přesný opak toho, co by si rodiče přáli. Mám některé katastrofické vize, které mě přepadají v bezesných nocích… Zvlášť ten nejmenší je jako můj otisk. Kdyby neměl camprdlík, tak řeknu, že jsem to já.Genetika je hrozná věc.
Vždycky si vzpomenu na moji maminku, která mi říkala - „počkej vlastní děti ti to oplatí“…
Mnohdy si na to vzpomenu přestože jsou tak malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.6.08 14:54
Kačaba píše:
„počkej vlastní děti ti to oplatí“…

Tak tímhle asi vyhrožujou všechny maminky :lol: a leckdy mají pravdu :? .
Já spíš ale spoléhám třeba na to, že děti budou mít tak fajnové nosy, že je nějaká slečna či mladík vonící Arielem (potažmo Persilem :evil: ) neokouzlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.6.08 16:34

KatyK
je to Eurosarm, ale cennik mi zaslali ako excel subor, ked chces, mozem ti ho poslat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný