Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3425
10.6.08 13:14

Jde mi konkrétně o tu zmíňku o organizaci Organic Exchange Standart a její certifikáty.Tady je na stránkách C a A něco o spolupráci s ní.http://www.c-a-a.cz/aboutUs/socialResponsibility/environment/weCare/Omlouvám se za zmatenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
10.6.08 13:28

Bluesky - taky elektrickým strojkem. A když nebyl po ruce, koupila jsem úplně ty nejlevnější jednorázová holítka (v supermarketu), která žádný zvlhčující proužek nemají.

Kláro - nevím, jak je to s biobavlnou věcí z CaA, ale mrzí mě, že barvy asi nebudou nic moc. Koupila jsem si tam šeříkové tričko a příšerně pouští :?. Máchala jsem ho v octové vodě, tak snad se barva trochu ustálí…
Tak teď jsem si přečetla ten článek a vypadá to, že v těch jejich věcech je podíl biobalvlny jen 5 % :(, což ale zase odpovídá těm cenám…

Kačaba píše: …Dobré články na tohle téma jsou na stránkách DonGemini, zvlášť článek o optických zjasňovačích v pracích prostředcích.

To se divím, protože v pracím prášku od DG optické zjasňovače jsou :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
10.6.08 13:35

Knapko , omlouvám se, k rozboru pracího prášku jsem se ještě nedostala (v Brně není čas a teď jsem nemocná a to zas není síla…). Ale většinu věcí taky hledám přes google, není v lidských silách (nebo aspoň mých :-)) si všechno pamatovat :wink:. Tak doufám, žes nějaké články objevila a můžeš směle argumentovat :wink:.

Jo a ještě dotaz - mamka jaksi nemá pro mé ekopraní pochopení a tak pere v komerci :cry:. Já bohužel vlastní pračku nemám, ale svoje věci chci prát ve slizu (na ruční praní se mi fakt osvědčil :-)). Zajímá mě, jestli je možné to v jedné pračce střídat bez toho, aby se před každým praním ve slizu musela „deinkrustovat“. Jo, budu tam prát prádlo, které už je beztak zaprané, takže případné zešednutí by nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.6.08 13:42
KatyK píše:
Kláro - nevím, jak je to s biobavlnou věcí z CaA, ale mrzí mě, že barvy asi nebudou nic moc. Koupila jsem si tam šeříkové tričko a příšerně pouští :?. Máchala jsem ho v octové vodě, tak snad se barva trochu ustálí…
Tak teď jsem si přečetla ten článek a vypadá to, že v těch jejich věcech je podíl biobalvlny jen 5 % :(, což ale zase odpovídá těm cenám…

Já to chápu taky tak,že tam té biobavlny moc není.Ale už mi jsou také jasné ty ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
10.6.08 13:49

Kláro pěkně jsi mě vyděsila. Ale snad můžeme věřit čtvrtému odstavci .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.6.08 13:52

Jé , Pimpo ,to jsi mi udělala velkou radost.To jsem na jejich stránkách nenašla.Ale budu tomu věřit moc ráda.Dík a omlouvám se za zmatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
10.6.08 13:52

Katy myslím že to můžeš klidně zkusit prát nastřídačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
10.6.08 13:54

Kláro naopak - díky za upozornění, alespoň teď víme, že si musíme dávat majzla :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
10.6.08 14:04

Katy K: tak to vidíš a v tom jejich pracím gelu DG prý nejsou. Tak to nechápu. Ono ty jejich stránky jsou dost náročné pro laika. Jedině, kde se dá zkráceně načerpat nějaká informace je ta jejich listárna…

O střídání komerce se slizem si myslím, že se nic moc nestane. Když se to průběžně střídá, tak se snad nic nestane a na kvalitě se to neodrazí. Moje maminka mi odhodlaně shání po Brně prací gel Ulrich, ale také se ještě nedala zlomit, aby přešla na eko, takže když jsem u ní, tak buďto prádlo skladuju (a pak vezu v pytli domů) a nebo to holt musím vydržet a pak prádlo větrám a přepírám a větrám.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
11.6.08 13:21

Chtěla bych se zeptat, zda navíte, jak se projevuje ucpaný odtok v pračce. Prala jsem naposled v sobotu a dnes jsem chtěla znova, a se zděšením jsem zjistila, že mi v bubnu stojí asi centimetr vody (přitom jsem měla pračku otevřenou, aby „větrala“, ale člověk do ní nenahlíží, že…). Zkusila jsem chvilku prázdnou pračku odstředit a voda je pryč, ale přesto mám strach prátm aby mi nevytekla nebo tak něco. Uvažovala jsem o octu, ale mám strach, že pokudje ucpaná slizem, udělá to sraženinu a bude to ještě horší. Tak třeba zkusit sodu? Nebo opraváře? :lol: Achjo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
11.6.08 16:39

S pračkou neporadím, já jsem opravářský antitalent.

Jen mě zaujalo, Kokon , jak dáváš sliz do bubnu? Jen tak ho vliješ na prádlo? Já ho dávám nahoru do dávkovače, tahle možnost mě nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
11.6.08 16:40

Jen mě zaujalo, Kokon , jak dáváš sliz do bubnu? Jen tak ho vliješ na prádlo? Já ho dávám nahoru do dávkovače, tahle možnost mě nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
11.6.08 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
11.6.08 20:06

Kokon, díky za instalatérské okénko, nečekala jsem tak obsáhlou odpověď, vyzkouším to (třeba k tomu vyčištění filtru přemlouvám manžela už dlouho, toto ho snad přesvědčí :lol:). Mám pračku Romo Zerowatt - asi docela starou (to jsem předtím zapomněla napsat) a peru převážně ve slizu, který je střídán tekutým Ecoverem (tchán nemá ke slizu důvěru :lol:, ale komerci jsem mu nepovolila). Občas přidám do posledního máchání do šuplíčku ocet, občas na prádlo, které to potřebuje, aviváž Ecover (ta tam byla i při tom posledním sobotním praní). Nicméně teď bez mého vědomí pral tchán a nestalo se nic, tak uvidíme, třeba to byl jen přechodný lapsus (ale raději podrobím pračku důkladném „vyšetření“ dle Tebe, Kokon, ještě jednou děkuji!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
11.6.08 20:51

Kokon
Díky. Zakoupím, vyzkouším.

A antitalent jsem pořádný, když to pošlu třikrát. :lol: To jsem celá já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný