Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte nějaký fígl na skrvny od rzi (kromě nůžek) - nezabralo žlučové mýdlo ani sůl na skvrny ani sluníčko … ![]()
Díky.
Ten článek v Betynce by mohl pomoci zbořit mýtus o podívinskosti lidí, co se chovají ekologicky, že jo? ![]()
Pimpa píše:
Aha, tak to se mi taky stává, řekla bych že pravý krásný sliz mívám vyjímečně - většinou mi to porůznu zhrudkovatí a zvodnatí. Ponornému mixéru se ale nemůže nic stát, vždyť je to skoro jako jar na nádobí. Maximálně se trochu vyčistí.
No, já ho právě vždycky mívám krásně hladký (jen jedinkrát, když jsem ještě míchala práškovou sodu přímo do rozpuštěného mýdla a ne zvlášť do vody se mi jakoby náznakem srazil), tak je to nezvyk, no
Tak tu holt řeším úplnou prkotinu
, ale celkem mě to naštvalo. Myslím, že mixéru by se asi nic nestalo, ale mamka je vůči slizu bohužel dost skeptická
a měla by o mixér strach ![]()
Jinak, když už je tu řeč o těch časopisech, objevila jsem Ameriku ve formě časopisu Aperio - tyto časopisy pro maminky obcházím zatím obloukem, ale náhodou jsem viděla na obálce něco o biopotravinách, celý jsem ho prolistovala (a pak i další čísla) a nadchl mě, najdu tam spoustu informací i teď, a už vím, co budu číst, až budou děti aktuální ![]()
Herminka píše: …když jsem ještě míchala práškovou sodu přímo do rozpuštěného mýdla a ne zvlášť do vody…
No, tak to je možná důvod té mé ohavné konzistence, dřív jsem sodu taky rozpouštěla zvlášť a býval krásně táhlý
, s rozpouštěním se ale dávno nenamáhám, tak proto ho mám takový fujtajblový.
Pimpa píše:Herminka píše: …když jsem ještě míchala práškovou sodu přímo do rozpuštěného mýdla a ne zvlášť do vody…No, tak to je možná důvod té mé ohavné konzistence, dřív jsem sodu taky rozpouštěla zvlášť a býval krásně táhlý, s rozpouštěním se ale dávno nenamáhám, tak proto ho mám takový fujtajblový.
To je dost možné, máš holt na takové postupy při Tvém počtu dětí nárok, my bezdětky se ještě se sodou rozpouštíme ![]()
Herminka píše:
máš holt na takové postupy při Tvém počtu dětí nárok,
Obávám se, že bych to dřív či později začala flákat i za bezdětna
.
Pimpa píše:
Obávám se, že bych to dřív či později začala flákat i za bezdětna![]()
.
Používáte některá na vaření olej Carotino ? Dochází mi olivový olej, tak bych ho chtěla zkusit - oleje většinou používám na krátké osmahnutí zeleniny či masa (násladně to pak dusím), pod dušenou rýži apod. Má nějakou chuť (pokud ano, nepřebije chuť pokrmu)? Je ve světlém jídle vidět jeho barva (třeba v té rýži)? V chladu tuhne, že?
Jojo, pro Betynku. Tak holky, napište mi něco na kloubh@seznam.cz , prosím. A Bluesky za email děkuju.
Co si budeme povídat, Betynka je popík, ale na druhou stranu, proč tu ekologii drobet nešířit všemi směry. Jo, Aperio, to je jiný kafe, to je fakt uvědomělej časopis, odebírám ho už dlouho a mám ho strašně ráda, není povrchní jak ostatní plátky.
ahoj holky,
já bych si ten aktivní kyslík taky klidně vzala, třeba pět kilo,
díky Dita
Herminko vařím a smažím s ním ráda, chuť nemá nijak výraznou, takřka žádnou, ale barví hodně, takže máme pak oranžový chléb, když ho dám do těsta a tak, ale mě to nevadí.
Taky se mi zdá, že Carotino nemá žádnou výraznou chuť, jen barvu. Akorát mně taky štvalo, že byl tuhý (ve špajzu) a musím ho vyklepávat, tak jsem ho „zteplala“ a přelila do piksly v lednici, teď můžu aspoň ukrajovat ![]()
Kokon, jestli ti to udělá radost, tak já ti ječmen věnuji. Já ho prostě do sebe fakt dostat nemůžu. Snažím se ale nejde to. Akorát mám špatný pocit, že mi tu leží ladem..
Teda Kokon, to máš fakt škůdce
.
Objednej, ono těch 5 kilo bude pro začátek dostačující, až vyzkoušíme, můžeme jít do většího množství. Díky že ses toho ujala.
Prosim,prosim,
jak se jmenuje ta sul s perkarbonatem z DM?
Chystam opet nalet na DM,tak bych ji vyzkousela.
Diky moc ![]()