Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Eliza píše:
na smradlavé prádlo pomohl ten aktiv fresh od Ulricha?
To je pravda, aktiv fresh je vcelku účinný, úplně jsem na něj zapomněla. On je dost drahý, takže ho nepoužívám pravidelně. Hlavně nejsem schopná nastřádat všechna smrdoucí trička a vyprat je najednou, vždycky mám jedno dvě u ostatního prádla. Čas od času ho teda použiju na celou várku.
Kačabo koukni na něj .
Jejda tak na ten Aktiv Fresh jsem taky zapomněla, hned jdu zaúkolovat nákup.
Kokon já mám teď jen strach, že přitáhne z Německa ten jejich Persil v tom kanystru s čuripajzlíkem a bude mě nutit mu v tom prát a završí to Softlanem s vůní konvalinek.
![]()
Přinejhorším to udělám takto - ale je to mezi náma holky - dostala jsem flašku prázdnou od Arielu, tak tam naliju ten Ulrich Fresh a budu se tvářit jako normálně
a uvidíme. Jak znám chlapa tak řekne: tak vidíš, že to jde. Když tak můžou prát ostatní..... ![]()
Dopo jsem zkusila tu sodu, teď tam hodila várku prádla - zas ten puch. Holky, já snad zavolám opraváře (dokud je ta potvora v záruce - už jen 14 dní)
Kačabo, asi to nebude problém jen s ekologickými prostředky:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj, tady nenalogovaná Fazole!
Holky, děkuju Žížale a Bluesky za email, kdybyste ještě nějaká něco napsala, budu moc ráda. A doplňující otázka - je mezi vámi některá, která začala s ekologií, zdravým jídlem, kosmetikou etc PŘED příchodem dítěte?
A ještě, máte některá zahrádku a jak ji vedete? Zkoušíte něco na principu ekozahrady (viz www.ekozahrady.com) a jakou s tím máte zkušenost v souvislosti s dětmi? Je to pro děti lepší než nakrátko sekaný trávník? Nebo ne?
Díky moc! Faz.
kloubh@seznam.cz
Fazole , slibuju že napíšu, už mám rozepsaný mail, ale je nad moje síly to dokončit.
Včera jsem v DM sehnala utěrky ve složení 80% bambus a 20% kukuřice. Jsou v balení 2 kusy za 25 korun pod značkou Profisimo.
Dííík ![]()
Holky, pište, už musím začít tvořit
.
Mmch, nemáte nějaký odkaz, dke by se pěkně názorně popisovala škodlivost prostředků na mytí nádobí versus neškodlivost ekoprostředků? Nebo cokoli v tomhle duchu.
Anonymni píše:
Ahoj, tady nenalogovaná Fazole!A doplňující otázka - je mezi vámi některá, která začala s ekologií, zdravým jídlem, kosmetikou etc PŘED příchodem dítěte?
Napríklad ja ![]()
Ale je nás tu takých viac - KatyK, Lúční víla, Hermínka, Aquanela (aspom si myslím)
…
Právě jsem se dopočetla, že přírodní kosmetiku používám 12 let
, pokud tak mohu označit tehdejšího Hadka. S ním jsem totiž začínala.
Ekodrogerii si ale vůbec nevybavím, zřejmě nějaké pokusy byly, ale doopravdy jsem ji zavedla až při dětech.
Už jsem stvořila odstavce o ekopraní a látkovkách, doela je to zábava
.
Fazole píše: …nemáte nějaký odkaz, dke by se pěkně názorně popisovala škodlivost prostředků na mytí nádobí versus neškodlivost ekoprostředků? Nebo cokoli v tomhle duchu.Jsem pripojena z hor u ciziho pocitace, toz tu nemam sve zdroje. Vzpomnela jsem si alespon na toto: http://toxickydomov.cz/produits.php?… jestli tam neco nenajdes…
tu je neco o pracich prascich:
http://www.ekospotrebitel.cz/…-prasky.html
V ramci dohledavani jsem narazila na tento zajimavy clanek:
http://www.ekolist.cz/zprava.shtml?…
Fazole jdu si opsat otázky a pokusím se co nejrychleji dodat mail.
Pimpo , mně se taky trochu blátíčko okolo gumy dělá a dětí zatím nemáme.
Fazole , ano, začala jsem žít eko „před dětmi“, klidně Ti ráda zodpovím nějaké otázky /pokud k nim budu mít co říct), ale předem hlásím, že se fotit nebudu
(stejně jsem příliš daleko
).
Ten Ulrich actifresh pere sám o sobě nebo se k něčemu přidává? U některých manželových věcí se nemůžu dostatečně zbavit pachu potu, tak by se i hodil ![]()
Herminko - takže blátíčko je normální, jenom s plínama je ho asi víc.
Ulrich Aktifresh pere sám o sobě. Má v sobě přídavek nevímteďčeho a působí právě na zapocené věci. Je ale dražší než gel na běžné prádlo, takže na běžné praní by ho byla škoda.
Herminka píše:Herminko,
Fazole… klidně Ti ráda zodpovím nějaké otázky /pokud k nim budu mít co říct), ale předem hlásím, že se fotit nebudu(stejně jsem příliš daleko
)