Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kačabo, já to nemyslela s tou tchýní zle. Myslím, že spolu vycházíme dobře a máme se rádi (teda mluví samo jen za sebe), ale na některých věcech se neschodneme. Třeba na tom mydlení pnožek (jako fakt každou zvlášť), pak je věší naruby, vycupuje je, ..... no jako na dlouho a na to fakt čas nemám. Naštěstí já jí její systém neberu a ona mi ho nenutí. Ale myslím, že kouká sem tam skrz prsty, že nemám vše pintlich. Jako třeba hláška, že jak chodí přítel nažehlenej je moje vizitka ![]()
Jinak děkuji za rady
a za odkazy
No tak držím place, ať se fixy vyperou. Snad nepůjde o „nepovolné“ skvrny
![]()
Já teď bojuju se skvrnami od borůvek (asi) - (dělala jsem zmrzlinu z mražené lesní směsi a odneslo to Agátino oblíbené tričko:evil: ). Máte-li někdo recept jak na ně, dejte vědět. (Žlučové mýdlo nepomohlo.)
Ad prací ořechy taky mě nijak neokouzlily, měla jsem dojem, že prádlo by vypadalo stejně i kdybych ho vyprala jen ve vodě. ![]()
Lola_B píše:Co citron??
Já teď bojuju se skvrnami od borůvek…
Tygře já to tak beru. Jen jsem si uvědomila jak asi mé některé počínání může působit na okolí a jak by asi působilo na potencionální snachu, zetě…Mám docela hodnou skorotchýni a přesto mě v některých věcech překvapuje a rovněž se na mě dívá občas divně. Prát v mýdle - v dnešní době… když viděla látkovky, tak mi přidala peníze ať můžu koupit jednorázovky… nemluvě o pečení chleba a výroba jogurtů…
K těm borůvkám - dávala jsem rozpuštěnou sůl na skvrny (dala si ji do flašky od prostředku na nádobí, rozpustila a pak cvrkala na skvrnu - ale to bylo na bílém tričku) a na barevném jsem na chvíli zkusila dát tu kys. citronovou - ale to se nepovedlo. Jestli je to světlejší barva, tak bych to zkusila dát do kyblíku s vodou a přidat tu sůl na skvrny- trochu. Barva by to měla vydržet.
Lola B cetla jsem,ze na skvrny od boruvek pomuze co nejdriv namocit do mleka a pak normalne vyprat.Parkrat jsem to zkousela a myslim,ze to pomohlo.
Hodne zdaru. ![]()
Ty deti stejne maji vzacnou vlastnost,zlikvidovat to nejhezci a nejlepe uplne nove tricko,ze? ![]()
Rena
Akce v DM:
Od 28.5. do 29.7.2008 získáte za každý nákup nad 100 Kč* 2 samolepky active beauty místo 1!
http://www.biosfera.cz/…ucts_id/5967
Máte někdo zkušenost?Jak chutná?Mám totiž tatínka milovníka whisky a zároveň hrozného skeptika a rýpala,co se týče všeho bio a eko.Tak mu chci dát k svátku lehce provokativní dárek.Ale zase chci,aby mu ta whisky i chutnala.Díky.
Lolo, dík, zafungovalo to! A s borůvkama nevím- zkoušela jsem loni taky ten citrón, ale už si nepamatuju, jak to dopadlo…
Klára píše:
http://www.biosfera.cz/…ucts_id/5967Máte někdo zkušenost?Jak chutná?Mám totiž tatínka milovníka whisky a zároveň hrozného skeptika a rýpala,co se týče všeho bio a eko.Tak mu chci dát k svátku lehce provokativní dárek.Ale zase chci,aby mu ta whisky i chutnala.Díky.
Taky už jsem na ní koukala. U nás v rodině může Whisky každý, takže mi pak prosím řekni jak chutnala.
Ale radím nejdříve přelepit etiketu bio a až po té, co pochválí dobrou chuť odhalit pravdu
![]()
ahoj nemel nekdo pocit ze prasek ekover na barevne pradlo trochu vyzira barvy?
sunflower
moje babička vždycky tvrdila, že až zmizí borůvky, zmizí i skvrny ![]()
Takže asi víckrát vyprat ![]()
Sunflower, jestli dobře pamatuju, tak prášek Ecover někdy dělal mapy na prádle. Ale že by vyžíral, to si nepamatuju
.
Leeloo, ten perkarbonát sodný by mě docela zajímal, můžeš mi prosím napsat, na kolik u nich vyjde? I když z Brna nejsem, ale pokud by to bylo hooooodně zajímavé, tak by se snad nějaká cestička do Prahy našla.
Na ty borůvky bych možná zkusila i Ekoveří odskvrňovač. Jinak o tom mizení skvrn jsem to slyšela u mrkve - než vyroste nová, skvrny zmizí. Myslím že babičky to mívaly v paži
.
Anonymni píše:
ahoj nemel nekdo pocit ze prasek ekover na barevne pradlo trochu vyzira barvy?
sunflower
včera jsem na jedné plenkové diskuzi narazila na informaci jedné maminky, která tvrdila, že po asi půlročním praní v Ecoveru gelu se ji začala plenka rozpadat a vypadávat to froté (snad mi rozumíte). Při reklamaci ji bylo sděleno, že je to dlouhodobějším působení nízké koncentrace kys. citronové, kterou Ecover obsahuje. Nicméně reklamace ji byla uznána.
A nemá kys. citronová mírné bělící účinky (mimo těch odvápňujících), takže bych brala i ty barvy - ale jde o to, jak je prádlo i sušené. Já teď peru a suším barevné všechno ve stínu a vše naruby.
Ten odstraňovač skvrn je dobrý nápad, úplně jsem zapomněla, že něco takového vyrábí.
Vida vida, vůbec mi nedošlo, že na barvy může mít vliv sušení - a přitom je to tak logické
Já tedy suším naruby, ale na slunci (pokud svítí), vzhledem k tomu, že máme zahradu situovanou na západ. Ale blednutí barev jsem si nevšimla.
Musím vám dát za pravdu i v tom načichání ekologicky praného prádla od komerce. Mám plnou skříňku ubrusů, z nichž většina byla praná v komerci (manželova maminka si v nich libovala, zatímco já střídám asi 3), do téže skříňky jsem dala i deku, a když jsem ji teď vytáhla, letěla okamžitě do pračky, protože pod něčím takovým bych spát nemohla. Snad mi to schnutím na sluníčku vysmrádne ![]()