Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
291
30.5.08 09:58
knapka píše:
A co ten recept na skvrny od potu, co tu nedávno proběhl? Namočit do octu, nechat přes noc, pak ještě žlučové mýdlo, už nevím ale přesně.

Bylo to tak před 1-2 týdny. Nepsalas to náhodou ty? :wink:

To jsem psala já. No u nás to zabralo. Skvrny jsou pryč. Na ty starší, zapraný to napoprvé nepomohlo a musela jsem to několikrát opakovat. Jen bych radila použít obyčejný lihový ocet oproti tomu vinnému - namočila jsem to do něj a ta barva octa mi zabarvila tu bílou látku, sice se to vypralo v pohodě, ale první moment jsem se dost vyděsila.

Co se týče těch vůní - co doma používáme všechno bez parfemace, tak dost trpím. Cítím absolutně cokoliv a když k nám příjde známá, která používá jak hodně parfémovaný prášek tak i litry aviváže, tak to je sekec. Věci, co mám od ní na děti, tak minimálně tři praní to trvá, než ta parfemace vyvane a to si myslím, že je jen díky tomu, že to věším na zahradu a nechám na to pražit sluníčko.
Nicméně od té doby co jsme bez vůní, a opustili jsme tu Missivu, tak je kluk dobrej a ekzém je už skoro pryč (jen to sluníčko se mě zdá teď zjara - při těch letních teplotách - dost agresivní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
30.5.08 11:02

Navíc jsem někde četla, že některé komponety obsažené v prášcích se z oblečení nikdy nedostanou… :(
Přijde mi jako úlné barbarství když má někdo (někdo z MMB :D ) oblečení z biobalvny a pere je v arielu. Moc nechápu proč za to oblečení utrácejí peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.5.08 12:42

Podle mě jim vůbec nedochází, co to ta biobavlna je. Prostě koupili kus oblečení protože se jim líbil a on byl náhodou bio.

Další důvod proč ne obyčejné prášky - nikdy se pořádně z prádla nevymáchají a pak to člověk nosí na kůži a vdechuje. Kdo má navíc šatní skříně v ložnici, tak si dělá na spaní výživné prostředí. Tohle jsem si nevycucala, to bylo dokonce v televizi - tuším Bydlení je hra. Tam radili nedávat do ložnice šatní skříně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
30.5.08 13:33

Jo, biobavlna je in, tak to koupí a vůbec nevím proč a nač - viz. jedna moje příbuzná pro kterou jsem marťan se svou domácností a postoji. Je to moderní chodit v bio, tak v tom chodí a pere v komerci a prokládá to Lenorem.

Muž kolem Vánoc dovezl z Německa tekutý Persil color v kanystru, zřejmě zpracován od ostatních spolupracovníků, kteří to tam nakupují ve velkém a já v tom jednou vyprala (byla jsem zvědavá v čem je lepší). Holky, věřte mě nebo ne, to pyžamko stále ještě je cítit. Nasmrádlo i okolní prádlo, které v tom prané nebylo a když to teď vytáhnu z prádelníku stále to tím smrdí. Asi bych musela vyprat celý šuplík a nechat to vyvanout teď na sluníčku.
Rozhodně se nejedná o vůni. Ať mám názor na komerci jakýkoliv, naše prášky a gely voní - Tenhle Persil gel mě voní po Biolitu. Maminky na MMB si ho hrozně chválí, ale já v něm opravdu cítím ten hubič hmyzu. Ač nerad potvrdil to i chlap. No, mily kanystr putoval dál.

Dobré články na tohle téma jsou na stránkách DonGemini, zvlášť článek o optických zjasňovačích v pracích prostředcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
30.5.08 13:34

No jo,vůně,na ty mám nos také hóoodně citlivý.

Měla bych dotaz.Nevíte někdo,kde se dá v Praze v kamenném obchodě koupit černá nebo šedá podprsenka z biobavlny?Nebo stačí i z bavlny,ale nesmí být nijak vycpaná,jen s kosticí.Zatím jsem nebyla moc úspěšná :( .Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.5.08 14:44

Na Persil mám obzvlášť spadeno. Nebudu to moc rozpitvávat, tak jen že náš příbuzný v něm pere v ruce a to si nedovedete představit ten smrad, kterej se line celým barákem a já jsem nucená to čuchat :( . Netuším jestli to tak úděsně intenzivně smrdí samo od sebe - protože je určený do pračky, nebo toho dává do umyvadla moc, ale je to fakt síla. Teď když mohou být otevřená okna to ještě jde, ale přes zimu trpím jak zvíře.
No a v poslední době jsem mu prala párkrát v pračce v mém gelu a ten megapuch z toho táhne stále - prostě tyhle umělý parfémy jsou nevypratelný. Nedovedu si představit, že bych do toho oblékla dítě :poblion: .

Jo a další důvod - špatně se rozkládají, takže ničí vodu. Pokud se vůbec rozkládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.5.08 14:46
Pimpa píše:
Podle mě jim vůbec nedochází, co to ta biobavlna je. Prostě koupili kus oblečení protože se jim líbil a on byl náhodou bio.Další důvod proč ne obyčejné prášky - nikdy se pořádně z prádla nevymáchají a pak to člověk nosí na kůži a vdechuje. Kdo má navíc šatní skříně v ložnici, tak si dělá na spaní výživné prostředí. Tohle jsem si nevycucala, to bylo dokonce v televizi - tuším Bydlení je hra. Tam radili nedávat do ložnice šatní skříně :lol: :lol: :lol:

Fakt o tom mluvili v televizi? Tohle mi příjde dost pro ekofajnšmekry, to mě udivuje, že to bylo v Bydlení je hra. To by buďto znamenalo, že ty smrady jsou fakt síla…, nebo že ten pořad dělal někdo extra osvícený :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.5.08 14:58
Kačaba píše:Dobré články na tohle téma jsou na stránkách DonGemini, zvlášť článek o optických zjasňovačích v pracích prostředcích.

Kačabo, nějak ho tam nemůžu najít :pocitac: , a právě takovéto články potřebuju na osvětovou nástěnku. :wink:
Můžeš mi prosím hodit odkaz přímo na ten článek?
Díky Knapka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.5.08 15:02
knapka píše:
Fakt o tom mluvili v televizi?

Jsem o tom přesvědčená. Pokusím se ten díl najít, i když se bojím že to bude nemožné - mohlo to být v jakémkoli díle, ne jen o ložnicích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.5.08 15:06
Pimpa píše:
knapka píše:
Fakt o tom mluvili v televizi?
Jsem o tom přesvědčená. Pokusím se ten díl najít, i když se bojím že to bude nemožné - mohlo to být v jakémkoli díle, ne jen o ložnicích..

Díky.

Máš moc pěknej obrázek v podpisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
30.5.08 16:21
knapka píše:
Kačaba píše:Dobré články na tohle téma jsou na stránkách DonGemini, zvlášť článek o optických zjasňovačích v pracích prostředcích.
Kačabo, nějak ho tam nemůžu najít :pocitac: , a právě takovéto články potřebuju na osvětovou nástěnku. :wink:
Můžeš mi prosím hodit odkaz přímo na ten článek?
Díky Knapka

Tak teď to praskne, že jsem hroznej kůň. Já neumím totiž dávat tyto odkazy, co vy tu dáváte :oops:
Když najedeš na stránky DG - hlavní stranu, po levé straně jsou odkazy a hned první je odkaz - TECHNOLOGIE, když si klikneš, zobrazí se hned první článek PRUMYSLOVÁ SOUSTAVA MODULU DON INDUSTRY, opět si na něj klikneš a úplně na konci článku dole je do modra zvýrazněný text „prací prostředky…“ když si tam klikneš jsi u cíle.
Pojednává se tam o tom, že optické zjasňovače jsou deriváty stilbenu a ty působí v podstatě jako ženské pohlavní hormony na organismus, tudíž jsou-li používány při praní, tak můžou způsobovat problémy…
Ale i jinak jsou tam docela zajímavé články, chemicky založení jedinci si příjdou na své.

tak a teď mi poraďte jak normální lidé dávají takové ty odkazy, které tu dáváte. Díky :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
30.5.08 17:16

Tak to zkouším a nějak to nejde ty odkazy. Mám podezření, že ten počítač je nějak špatně nastavený nebo nedoinstalovaný. Zlatý XP, tam tyhle potíže nebyly, ta Vista mě zničí, to je furt něco. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
30.5.08 21:52
kokon píše:
taky uz nesnesu parfemaci prasku…
U nás spala minulý týden manželova maminka a ještě teď je polštář a deka cítit aviváží z její noční košile. Natáhlo to tu „vůni“ i přes povlečení, má to neuvěřitelnou výdrž. Stejně tak je to s věcmi, které pro děti pere, když jsou u ní na prázdninách.
Pimpo - ramena na tričkách - není to od popruhů od batohu nebo krosny na dítě??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
31.5.08 07:43

No tak my máme v ložnici z důvodu malého prostoru šatní skříň i knihovnu :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
31.5.08 08:30

No jo.Takové knihy jsem vyřadila také,dělala jsem totiž v antikvariátu a tak jsem je tam nanosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný