Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
7.6.08 08:02

Ahoj,stavebnice je super!Premyslim ze bych ji koupila dceri k narozkam.
Na cisteni koupelek pouzivam medium od missivy.Cisti pekne,a krasne voni.Obsahuje kyselinu citronovou.Ma eko znacku.0.5l lahev vychazi na 14.-.
Myslim ze kdyz clovek sype do vany kys.citronovou,tak to pak vychazi draz!Kdysi jsme to taky tak delala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
7.6.08 10:36

Složení Medium Missiva:
C8-10 Alkyl Polyglucoside

Kyselina citronová
5949-29-1
Citric Acid

Alkyl dimethyl betaine
66455-29-6
Amphoteric Alkylaminocarboxylate

Parfém GE 98- 0566

parfume

Norton Water Green 111000

Acid Green 25

Citronelol
106-22-9
Citronellol

2-(4-terc-butylbenzyl)-propinaldehyd
80-54-6
Butylphenyl Methylpropional

3-methyl-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
127-51-5 α-Isomethyl Ionene

Takže pro mě je to fujky, fujky -samá chemie… čistá kyselina citrónová udělá lepší službu i když to třeba vyjde dráž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.6.08 20:42

EKO vyrobek neznamena ze neskodi zivotnimu prostredi,ale znamena ze podstatne mene zatezuje zivotni prostredi.A slozeni ktere jsi tu napsala je opsane z lahve koncentratu 0.5l.Pokud z toho clovek udela 11lahvi o obsahu 0.5l,tak tam te chemie moc neni!
Znam pani ktera se v tom i okoupala a nic se ji nestalo,ani vyraska nebo podrazdeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.08 08:08

Ale proč škodit, byť minimálně, když se nemusí škodit vůbec??
MMCH zrovna to Medium ani EŠV nemá..!

• Citovat
  • Upravit
9
8.6.08 08:43

To uz zalezi na cloveku.Myslim ze stejne je nejdulezitejsi prani,vana se tak casto necisti.Vec nazoru,nechci se tu hadat,jen pisu svuj nazor,jo holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.6.08 10:16

Mě se na vanu nejvíc osvědčil sliz, kyselinu jsem ovšem žádnou nezkoušela, takže porovnat nemůžu. Žádný univerzální čistič ale nikdy nevyčistil například dětskou vaničku ulepenou od olejíčků - to dokázal zase jenom sliz. Nanést, nechat působit a vydrbat štětkou - na účinek jsem zírala 8O .

Sliz z Aktivního kyslíku je nějakej divnej, mýdlo jakoby napěnilo a pod ním mám půl kýble vody, i když jsem to míchala :roll: .

Knoflice - :lol: když se mi podařilo identifikovat jednotlivé postavy, až jsem se zděsila - to je doslova podle nás 8O . Proto jsem se vzdala pracně vytvořených metrů a přivlastnila si toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
8.6.08 19:48

Já si taky pochvaluju sliz. Jen tomu doma říkáme amaroun, protože se mi výraz sliz nelíbil. Já s tím čistím skoro všecko a vyčistí to líp než komerce. Jen mi to nikdo nevěří 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.6.08 21:33

Leeloo a spol., u toho perkarbonátu můžete počítat i se mnou. :wink: Ale budu teď od 11. do 21.6. mimo net, odjíždíme na dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
9.6.08 22:41

Co používáte, když si potřebujete oholit jisté partie?? Kromě toho, že na „jednorázových“ holítkách mi vadí ta neeko jednorázovost, když omrknete obal, zjistíte, že i na ten pidikousek zvlhčovacího proužku narvali nějakej paraben. Zvládáte to některá klasickým holítkem, kde se vyměňujou žiletky?? Nerada bych si na starý kolena přivodila obřízku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.6.08 22:51
Bluesky píše:
Nerada bych si na starý kolena přivodila obřízku.

Elektrický strojek :-) :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
10.6.08 07:58

Bluesky taky tak, dámským el. strojkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
10.6.08 11:13
Bluesky píše:
Co používáte, když si potřebujete oholit jisté partie?? Kromě toho, že na „jednorázových“ holítkách mi vadí ta neeko jednorázovost, když omrknete obal, zjistíte, že i na ten pidikousek zvlhčovacího proužku narvali nějakej paraben. Zvládáte to některá klasickým holítkem, kde se vyměňujou žiletky?? Nerada bych si na starý kolena přivodila obřízku.
:lol: :lol: Já používám ten starý klasický…je to síla, nebudu tvrdit, že ne. Ono je to spíš na šikovnosti a přeci jen tam dole to tak rovné a hladké není jako mužská tvář… Na tu obřízku pozor. Jde to, ale dře to :lol:

PS: muž má ten nejnovější Gilette a já s tím svým prehistorickým - to je jako když vedle sebe stojí Jaguár a Trabant - když už k nám někdo příjde do koupelny VŠICHNI si toho všimnou (asi si pořídím na svá zařízeníčka skříňku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.6.08 11:47

Bluesky, já používám pánský holicí strojek z DM(mám vyzkoušené,že pánské strojky nebo tedy žiletky holí mnohem lépe než ty dámské).

Jinak tu chci pochválit obchod Ecovoice.Včera jsem si u nich objednala nějaké věci a dnes mi je pošťačka přinesla domů.To je teda rychlost :potlesk: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.6.08 13:03

Nevíte někdo náhodou,jak je to s oblečením z biobavlny od CaA ?Někde jsem totiž četla,že některé řetězce používají označení Organic cotton,které sice uděluje nějaká organizace,ale které může také znamenat,že té biobavlny tam je jen určitý podíl(třeba jen 5%)a zbytek je bavlna konvenční(a výrobce to asi nemusí procentuálně uvádět).Já jsem si koupila od C a A dvě trička a nějaké věci pro malého a teď by mě zajímalo,jak to je.Doufám,že jsem to nenapsala moc zmateně.Pokusím se ten článek najít a hodit ho sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.6.08 13:06

Už jsem ten článek našla.http://www.agronavigator.cz/ekozem/default.asp?ch=94&typ=1&val=59444&ids=0Jak tomu rozumíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný