Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
holky, mate nektera nejake dalsi tipy, kde sehnat kloboucky/satky/capky pro deti krome Lotties??
leto na krku a nemame co na hlavu ![]()
diky a pekny vikend!
Pimpa píše:Teoreticky by taková měla být i pro dámy
A do třetice- koukněte na tohle, trička pro pány: http://www.sportovni-obleceni.cz/marvel/
Bluesky píše:
koukám na ty stránky pravidelně
Ha, tak jsem zase objevila Ameriku
. Co se jich zeptat, kdy budou nevyprodaná? Vypadají pěkně…
Ahoj ![]()
Potřebovala bych poradit jak na biopopelnici, v instrukcích máme mmj. napsáno „exkrementy našich miláčků“ - jenže nevím jak? Musíme začít kupovat nějaký speciální kočkolit nebo dávat kočkám do misek noviny nebo něco úplně jiného? A nebo to takhle prostě nejde? ![]()
Díky ![]()
Lenka
Kulenko, nevím co používáte, já třeba používám pro fretku kukuřičný granule nebo piliny, takže ty potom do bioodpadu vyhodím. Myslím, že i na tom chemicky vypadajícím stelivu pro kočky (bíle vypadající granule, poloprůhledné) je napsáno, že je ekologické, zkus se podívat. Nedávala bych tam jedině obyčejný písek, nebo ten „Mikeš“, to je taky takový písek, přečti si, co na tom je napsáno.
Aluška píše:
holky, mate nektera nejake dalsi tipy, kde sehnat kloboucky/satky/capky pro deti krome Lotties??
leto na krku a nemame co na hlavu
diky a pekny vikend!
Aluško, já mám letos vyhlídnutý klobouček Kids Banz, (pro menší děti je Baby Banz), mají je skoro ve všech e-obchodech s látk.plínama jako je mamaja.cz, branakdetem.cz, slune.eu, babako.cz atd.
Tady jsou na mamaje .
Pimpa píše:
Někdo z vás se ptal na bavlněné ponožky, kde se dají sehnat krom Alergiků.Našla jsem na MMB paní, která prodává Lotties a sortiment Alergiků - vše má teda o něco dražší než přímo na Alergicích, ale zase by u ní mohlo být levnější poštovné (za platbu předem na účet) a když se skloubí nákup Lotties a Alergiků, jedno poštovné odpadne…
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
To jsem byla já, paní Simonu jsem na MMB taky našla, už ji mám uloženou v odkazech, i tak díky moc
. Ponožky jsem nakonec kupodivu sehnala u nás ve švadlence a za velice příznivou cenu
.
Ahoj,
prosím o radu. Jak na skvrny od potu? Peru v Sonnettu, dala jsem i žlučové mýdlo, ale na bílém zůstaly.. Skončila jsem s antiperspirantem, ale ta spotřeba triček… ![]()
A ještě jedna věc, prádlo mi zrovna nevoní. Děláte s tím něco? Dávala jsem étéráky, ale špatný, něco bylo cítit žlukle. Manžel občas brble. Předtím jsem používala Ecover, to bylo to samý, možná i horší. Jen s Missivou to bylo dobrý, ale tu už zase nechci používat. Možná skončím s jejich máchadlem, to bylo dobrý. Co říkáte na jeho složení? Bohužel už tady nemám starou láhev.
Ad Sonnett, při sušení na slunci se mi zdá, že taky trochu smrdí žlukle, možná je to složením, mají tam mýdla z oleje. Je to možný, co myslíte?
Díky, omlouvám se za tu délku… ![]()
Lenka
Jestli vám také vadí „jednorázovost“ mnohých výrobků, tak jsem se chtěla podělit, že již dlouho kupuji zubní kartáčky v DMku, kde mají jeden typ (Dontodent) s výměnnými „hlavicemi“. Tj. nemusíte vyhazovat celý kartáček, pouze snímací hlavici, která si již své odsloužila. Prodává se set kartáček + dvě náhradní hlavice (49,90 Kč) nebo set tři hlavice (39,90 Kč). Mají 4 barevná provedení, tj. 4 člennou domácnost lze vybavit.
Lenko
ta bila tricka me taky nici.Mam hodne agresivni pot a uz jsem zkousela kdeco. Casto nakombinuji citron+zlucove mydlo+vanish a necham to pres noc.To mi zatim zabralo vzdy.
Ale nebavi me to ![]()
Taky peru v Sonetu a oproti komercni avivazi,kterou jsem dosud pouzivala,tak vune opravdu nic moc.Ale zase je pradlo krasne mekoucke a to zboznuji.Holt clovek si musi vybrat.. ![]()
Bluesky
v DM jsem jako doma,kartacky kupuji kazdou chvili, ale ze jsou s vymennymi hlavicemi,jsem nepostrehla ![]()
Diky za tip.
Pa R.
Holky, já jsem skrvny od potu polila čistým octem, pak je po asi deseti minutách namočila do roztoku octa a po půl dni je vyndala, ještě potřela tím žlučovým mýdlem a pak vyprala. Zabralo to!!! Jsou pryč.
Jo a na skvrny od těch pampelišek co jsem se tu ptala je prý citronová šťáva. Flíčky potřít a nechat působit a pak vyprat (zatím nemám citron, tak nemůžu poreferovat).
Od Missivy jsem musela upustit kvůli tomu rapidnímu zhoršení u syna (včera jsme byli zas na kožním a doktorka se mě ptala jestli nezměnili složení, že už tam měla tři maminky se stejnou věcí - vzhledem k tomu, že jsem Permon měla poprvé tak nevím, ale je to divný).
Doporučila nám teď Ulricha, že je bez vůně a aby na kluka působilo co nejméně agresivních složek a tak jsme bez voňavého prádla úplně. Je to nezvyk a připadá mě to divné - taky si budu zvykat.
V podstatě jsme přestali s parfémy používat všechno. Krém bez vůně, kulička pod paže bez vůně, prostředky pro domácnost bez vůně… atd. Opravdu doma nic a nebudete mě věřit, co všechno já teď cítím. To, co jsem dřív a ni nezaregistrovala - teď cítím. Ne vždy je to výhra, zvlášť v městské hromadné dopravě (tam jsou odéry
)
Ahoj.
Kačabo
Tvůj syn má ekzém? Promiň, že se ptám, ale my máme potvrzený atopák a já pořád přemýšlím, co všechno je špatné. Peru teď buď ve slizu, nebo barevné v AlmaVinu, od nich mám i aviváž. Dávám Sonett změkčovadlo a ocet do máchání. Plínky jsou pořád dost hrubé.
A taky se nám ekzém objevil až poté, co jsem se zbavila chemie. ![]()
Dík za tip s kartáčky. Už jsem je v dm viděla, ale měla jsem doma zásobu a úplně jsem na ně zapomněla. ![]()
Co na pot nevím, mě stačí žlučové mýdlo a vyprat. Ale moc bílých triček nemám.
Kačaba píše:
Od Missivy jsem musela upustit kvůli tomu rapidnímu zhoršení u syna (včera jsme byli zas na kožním a doktorka se mě ptala jestli nezměnili složení, že už tam měla tři maminky se stejnou věcí - vzhledem k tomu, že jsem Permon měla poprvé tak nevím, ale je to divný).
Doporučila nám teď Ulricha, že je bez vůně a aby na kluka působilo co nejméně agresivních složek a tak jsme bez voňavého prádla úplně. Je to nezvyk a připadá mě to divné - taky si budu zvykat.
Docela mě překvapuje (samozřejmě mile), že doktorka dporučuje ekodrogerii - ale komerce bez vůně asi neexistuje, že?
Jinak mně se taky atopák dost silně rozjel po přechodu na eko (předtím jsem měla asi půl roku klid) a pomohlo mi až objevení a vyřazení silného potravinového alergenu - vloček.
Herminko když se mě narodil první syn, tak jsem ještě právala v arielu, pak se mi to nějak obrátilo v hlavě
a přešla jsem na eko. Je to rovněž paradox, ale do té doby jsme si v klidu vegetovali obklopeni chemií a počínaje druhou ratolestí a přechodem na eko to začalo
! Ale bojujeme statečně a zhruba už vím, co dětem dělá zle a čím to nahradit. Nebo co jim aplikovat aby to rychle zmizlo nebo to nebylo horší.
Jo, naše doktorka ráda nabíde homeopatickou náhradu léku a nebo vůbec náhradu chemických preparátů pro celou domácnost (tohle teda radou ne že by to prodávala). Sama se v tom hrabu už několik let (zhruba 9) ale počínaje napojením na net se dostávám k těm pravým věcem snadněji. A taky díky této diskuzi.
Komerční prášek bez parfému byl, mám dojem, že se jmenoval Sonet (s jedním „t“), byl české výroby, ale počínaje fosfátama a zeolitama obsahoval všechny hnusy, jen byl bez té parfemace. Takže dle mého nanic. Už jsem ho léta neviděla, tak se asi nevyrábí.
Žížalo sklon k ekzémům máme od včerejška potvrzený všichni (já a děti) ono je to ale všechno se vším. Přejít na eko prostředky je dobrý, ale je vhodné upravit i život v oblasti kosmetiky, jídla, oblečení… Můžu napsat jen své zkušenosti, ale u každé z Vás to bude fungovat jinak. Řekla bych to takto, kdybych měla dost fin. prostředků, tak vím, co bych používala a nehledala bych přijatelné náhrady a kompromisy.
Kdybych mohla s čímkoliv poradit víc, klidně je tu schránka SZ. ![]()
Herminko, tak tohle mě vážně zajímá. Ovesné vločky jsou alergen? Jak jsi na to přišla, že Vám vadí?