Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2589
14.4.08 13:13

Já zas přeskočím někam zpátky- jsem holt pozadu… Kdysi jste probíraly vlněné oblečky, koukala jsem na ně teď před pár dny a našla tam i kojící podprsenku. Neměly/nemáte ji některá? Sedí a funguje dobře? Případně další postřehy ;) Moc se mi líbí, ale trochu se bojím velikostí- moje poněkud nestandardní těhotensko-kojící 70-75F tam nějak nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
14.4.08 14:20

Evo tuhle podprsenku měla a prodává na MMB Amazonka, podívej se tam. Jinak ji zastihneš na BC, klidně jí napiš a zeptej se. A můžeš ji ode mě pozdravovat :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
14.4.08 17:19

Pimpo, díky za obě info- laveří i toto; na MMB už jsem ji neviděla, ale aspoň zkusím si (někdy…) napsat o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
14.4.08 21:09
EvaM píše:
Já zas přeskočím někam zpátky- jsem holt pozadu… Kdysi jste probíraly vlněné oblečky, koukala jsem na ně teď před pár dny a našla tam i kojící podprsenku. Neměly/nemáte ji některá? Sedí a funguje dobře? Případně další postřehy ;) Moc se mi líbí, ale trochu se bojím velikostí- moje poněkud nestandardní těhotensko-kojící 70-75F tam nějak nebyla…

Ta podprsenka se mi taky moc líbí, napiš prosím cos o ní zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.4.08 21:26
Klára píše:
Jé, sedire, to mě zajímá.Kde si to četla?A nepamatuješ si,proč se jim nemají dávat?

No nebyl to žádný odborný článek, jen jsem před rokem zvažovala taky jejich nákup a tak jsem pročítala diskuze (už ani nevím, jestli to bylo tady nebo na BC).
Většina mamin psala, že jim jejich pediatr nebo oční u dětí do 2 nebo 3 let obecně sluneč.brýle nedoporučoval. Je to prý proto, že do 3 let se dětem očičko teprve vyvíjí a nošení brýlí může způsobit výchylky jeho zakřivení. Prý když dítě přivírá oči před sluníčkem, je to míň škodlivé než když má nasazený slun.brýle a namáhá očičko pohledem přes tmavá skla. Samozřejmě se najdou i doktoři, kteří slun.brýle u takto malých dětí doporučí, o optikách nemluvím, tam jim jde o kšeft, těm bych v tomto moc nevěřila :?.
Takže loni jsem dávala malé kloboučky, kšiltíky, letos to dělám stejně, ale protože se chystáme na dovolenou k moři, tak slun.brýle sebou beru. Přeci jen je to sluníčko u moře intenzivnější a krátkodobým nošením (pokud je malá vydrží mít aspoň chvíli nasazené :wink: ) snad žádnou škodu na jejím zraku nenapáchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
14.4.08 23:55
Eliza píše:
Bluesky, je vidět že jsi asi nikdy nejela dálkovým autobusem :D Tam člověk načerpá všelijaká kulturní bohatství! :D (a to slunce seno patří ještě mezi ty lepší)
Jo, tak nějak. Teda, chvilku mi trvalo, než mi doklaplo, co máš na mysli :lol:. Svedu to na tu pozdní noční hodinu :lol:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.4.08 10:57

sedire
to jsi me moc nepotesila.Ja jsem doufala,ze DM je zaruka kvality :cry:
muzes mi prosim napsat,kolik asi stoji to premereni slunecnich bryli v optice?
Diky R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
15.4.08 11:46

sedire ,díky.Já jsem malému brýle také ještě nedávala.Kloboučky a kšiltovky nosí velmi rád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
15.4.08 11:52

K těm brýlím - taky je malým dětem nedáváme. Kupovala jsem je asi až tak ve třech letech a i to bylo u nás brzo, buď měl kluk permanentně zapatlaný skla, nebo je holka rozšlápla :? … Takže teď mají brejle dvě starší děti a stejně na ně vždycky zapomeneme. I tak mi přijde, že při lítání to není nic moc, docela jsem měla i strach, aby si nevypíchly oči. Jediný kde se mi to zdá docela dobrý je při delší jízdě autem. Jinak vypadám jako macecha, protože já bez slunečních brýlí skoro nevyjdu, mám nějaký přecitlivělý oči, a dětem nedám nic :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
15.4.08 13:03

Sedire tak to je zajímavé, to jsem nevěděla. Nicméně já letos malé asi brýle dávat budu, do auta určitě. Co je teplo, tak nosí šátek s kšiltem nebo kloboučky s rantlem a pak brýle nedávám. Ale malá od mala špatně snáší sluníčko, hodně jí vadí a pokud může, kouká se jinam. Právě v autě, když nemůže před světlem utéct je mi jí chudinky líto. Tak doufám, že jí nezkazím zrak, když je bude nosit. Teď je měla parkrát venku, když měla zimní čepici bez kšiltu a venku dost svítilo, nechtěla je sundat z očí.
A UV filtr raději nepřeměřuji a doufám, že v tom obchodě mají brýle kvalitní. Do sluníčka se malá nedívá. Brýle chci používat na snížení osvitu jejích očí, než ochranu před UV :oops: . Doufám, že mě teď neukamenujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
15.4.08 15:16

Re: Dort

anonymous píše:
Za týden budeme slavit narozeniny a ráda bych upekla nějaký aspoň trochu zdravý dort. Už mám dost těch přeslazených, plných hrozně tučného krému. Nemáte někdo recept? Nejlépe vyzkoušený:) díky moc

Anonymní, recept na zdravý dort neznám, ale dělám doma a i holky dělají pro malé děti k 1. narozeninám dort Zakysánek. Nějak extrémně zdravý neni, ale není v něm chemie.
Dáš do formy vrstvu piškotů, pokapeš šťávou z ovocného kompotu (podle chuti), na to rozložíš ovoce z kompotu (já dávám broskve, ale je to samozřejmě jedno), potřeš 1 zakys. smetanou (nebo zakys. sm. smíchanou s jogurtem) s vanilkovým cukrem (používám vlastní - hnědý cukr+vanil. lusk), na to opět piškoty, ovoce… Nahoře posypu kakaem. Pak se to nechá v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc.

Pimpo už ti přišel ten ječmen? Já jsem ho taky objednala, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
15.4.08 15:26

Elizo, až zjistím, určitě napíšu, asi to bude ale nějakou dobu trvat…

Nemáte prosím zkušenost s nějakým rychlým doplněním železa? Prolízám net a jediný, co jsem schopná najít, je, že se fakt blbě vstřebává, že jsou lepší preparáty v chelátový formě (=dvojmocný železo vázaný s aminokyselinama? ani to jsem nepochopila…), a tak nějak nevím, co s tím. Od MUDr mám Maltofer (to je snad právě ta hůř vstřebatelná forma..), kterej mi nedělal dobře, tak jsem se na něj vybodla. Dnes mi znovu dělali KO v porodnici a tvářili se, že je to hrůza- vzhledem k plánovanýmu císařskýmu řezu, tak mě to trochu vyděsilo a ještě to ve mně pracuje. Takže- nemáte dobrou zkušenost s nějakým konkrétním preparátem, potravinou nebo prostě něčím? Moc děkuju!
 e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
15.4.08 15:39
Ajule píše:
Brýle chci používat na snížení osvitu jejích očí, než ochranu před UV :oops: . Doufám, že mě teď neukamenujete.

Kamenovat Tě nechci :wink: , ale uvádí se, že když máš nasazené tmavé brýle, zornička se rozšíří, a když pak na ni skrz brýle bez filtru dopadá UV záření, není to pro oko nic moc :(, takže UV filtry mají své opodstatnění. Jinak kdysi dělala test MFD (nevím, do jaké míry jí věříte, já celkem ano) a prakticky všechny brýle z něj vyšly dobře, měla UV filtr, prý je dnes pro výrobce docela levné ho na brýle „nažehlit“.

Mám dotaz z jiného soudku: nemáte některá osvědčený tip na migrénu ? Sestra na ni v poslední době dost trpí, tak by něco přivítala. Měla čaj od Popova, ale nezabral jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
15.4.08 16:05

Herminko děkuju za info, nad principem jsem nepřemýšlela. Chce to jen zapojit hlavu :oops: co?
No vzhledem tomu, že venku má vždy ještě klobouček či šátek s kšiltem, tak to snad nebude tolik vadit a v autě UV neprojde srz sklo, nebo minimálně ve sníženém množství, tak to snad bude OK. Nechci jí je dávat pořád, jen když bude hodně ostré sluníčko a bude jí to vadit.
Brýle jsem kupovala v obchodě s dětským zbožím, tak snad nějaký UV filtr budou mít.

Dort jsem dělala přesně jak píše Anastazie.

Evo ohledně vstřebávání vím, že zároveň s potravinou obsahující Fe je lepší mít i vitamin C, aby se železo vstřebalo. Potraviny s Fe z hlavy nevím, dítě mi kvílí na klíně, musím končit. Snad poradí někdo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
15.4.08 19:50

kokon , já nevím, jaká je norma- nějak mi ta „výsledková listina“ :lol: nedoputovala až do ruky- ale mám 98- ani nevím čeho, no jsem fakt profík :wink:
A dík za tipy- kopřiv máme kolem habakůk, tak ještě něco kyselého navrch, by se to teda vstřebalo lépe a nějakej chelátový zázraky z lékárny, nic moc kolem toho nejíst, by se to navzájem neblokovalo :lol: , no, a za 14dní jako nová :wink: - teda doufám. No, už jsem se trochu u:,–(ila, takže je to lepší, nejdřív mě to celkem vyděsilo.
(Jo, asi je to blbý jen potenciálně, ne nutně. Ptala jsem se mámy- praktická dr.- a je to pak blbý při nějaký (větší- což netuším co znamená, ale asi může snadno nastat při porodu obecně) ztrátě krve, pak prostě vrazej transfuzi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný