Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
to jo no, už jsem radši opatrná..
Jinak z DM mám docela dost ráda alnaturu, připadá mi kvalitní, ale taky cenově trochu vyšší.
ad hadříky vlněný:
mám jeden nátělník pro kluka s hedvábím a jeden jen vlněny. Ten s hedv.je trochu jemnější, ale taky dražší. Měla jsem jeden pro sebe s hedvábím (ztratil se
) a teď mám jen vlněný a ten s hedv. mi byl příjmenější.
Zatím mi to nežmolkuje, ale kluk ho nosí jen pod prádlem, takže se nijak moc neošoupe.
Neimpregnuji, peru v Ulrichovi na jemné prádlo.
Valdi píše:Mám spodní košilku, s hedvábím, sedla mi lépe než čistě vlněná. Peru ručně v Perlanu - prostředek na praní vlněných oblečků s lanolinem.
Chci konečně objednat něco z těch vlněných oblečků a řeším, jestli čisté merino věci nebo ty s hedvábím. V čem jsou rozdíly po uživatelské stránce? S hedvábím je příjemnější na nošení? Nekouše? Nežmolkuje? A pak ještě - impregnujete ty věci nebo stačí prát v prostř.na vlnu…
Mooncup tam mají, koukala jsem na něj. Vlevo v regálu společně s vložkama.
Díky holky, to jsem potřebovala vědět. Tak to si připlatím za ty s hedvábím.
Já mám jenom vlněnou košilku, děti mají i s hedvábím. Takže můžu posoudit jen podle omaku, s hedvábím je to fakt jemnější, ale jak moc na těle to nevím.
Tak díky za schválení
Jo, ještě mne napadlo - jaké máte zkušenosti s těma velikostma dětskýma, není to moc úzké? Protože uvažuju, že pro sebe koupím taky v dětském (jsem malá a celkem drobná, ale přece jen ne zcela dětských rozměrů), myslíte, že to bude O.K.? Přece jen je to levnější…
Valdi píše:
Tak díky za schváleníJo, ještě mne napadlo - jaké máte zkušenosti s těma velikostma dětskýma, není to moc úzké? Protože uvažuju, že pro sebe koupím taky v dětském (jsem malá a celkem drobná, ale přece jen ne zcela dětských rozměrů), myslíte, že to bude O.K.? Přece jen je to levnější…
Valdi, já mám jedno triko, které je určeno jako dětské http://www.vlneneoblecky.cz/…dsdetail.asp?…
(jsem docela vysoká a ne drobná). Takže proč ne. Třeba ta velikost 176 je už docela dost veliká.
dneska jsem byla v dm a ty nové eko plenky jsem neviděla.. Za to jsem zkusila alverdí dětský krém na obličej a koupelový olej (kluk si mezitím nastrkal do vozíku nádherný růžový třpytivý mycí gel s korunkou
)
Já byla už ve třech dm a nic.Pochodila jsem až ve čtvrté.Plenky jsem hned koupila.
máte prosím někdo typ na nějakou pláštěnku pro malé dítě z nezávadného materiálu? díky.
Tak Elizo díky. Taky si myslím, když to tam sami píšou, že se dá použít, ale když kupuju přes net a nevidím, radši se ptám. Hlavně kupuju na stránkách, kde dámské vůbec není, jen ty dětské varianty, takže nemusím tím pádem sólo objednávat jinde. Tak to je fajn.
U nás v DM taky zatím žádné nové plíny ![]()
Pláštěnka : nevím, jak moc nezávadná, ale teď před pár dny jsem koupila 100% PEVA, výrobce Viola. Na cedulce píšou: „Výhodou PEVA je nejen téměř poloviční hmotnost oproti PVC, ale i větší odolnost vůči nižším teplotám, recyklovatelnost, pevnost a podstatně nižší obsah esterů kyseliny ftalové i těžkých kovů“.
Máme tu náhodou brožurku od Arniky a podle ní (teda pokud můžu srovnat EVA (ethylenvinylacetát) a PEVA… a to fakt nevím, jen doufám, že je to totéž, ale poly..), tak je co do závadnosti na úrovni PET, o dva stupně lepší než PVC, o jeden než např. polystyren.
My máme velikost 98, ale mají asi i menší, jen mi chvíli trvalo, než jsem ji po obchodech našla…
My máme Violu PEVA pláštěnku z Globusu a z Tesca nylonovou, ale nevím jestli mají i klučičí, ta naše je růžová.