Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
8.4.08 22:40

Jo a ty plíny u nás taky nemají, Kokon kdes je to koupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.4.08 08:54

Kokon díky. Takže Palladium funguje normálně?
Pláštěnky - no PVC - co k tomu říct… Pokud to dítě nebude cucat, tak se snad nic neděje, nepoužíváš ji často. Horší jsou podle mě pláštěnky na kočár, jak mají takovou tu díru před dítětem, tak mi to děti cucaly. Proto jsem koupila za neskutečný peníze originál pláštěnku na X-Landera, která je sice ze stejnýho materiálu, ale dítě si ji nemá za co přitáhnout a strčit do papuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
9.4.08 13:47

Ještě k tomu PVC , nevyznám se v tom, jen máme tu brožurku, ale ono nejde jen o to cucání, je z toho spousta humusu při výrobě, likvidaci (nedá se prý recyklovat a znehodnocuje obsah kontejnerů s plasty… Obdoba té brožury by měla být tady, ale nestudovala jsem to:
 http://pvc.arnika.org/…obecne.shtml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
9.4.08 14:03

Zdravim vsechny maminky i nemaminky ekologicky!
Moc bych vas chtela poprosit o radu, co se tyce nejakeho e-shopu, kde se da dobre, spolehlive a levne nakoupit praci prostredky a BIO kosmetika. Podle me adresy vidite, ze neziji v Cechach, ale brzy se chystam navstivit mou rodnou hroudu, konkretne Ostravu. Chtela bych si koupit praci prostredky pro maleho, ktery je atopik, neco na myti nadobi a taky nejakou kosmetiku. Tady pouzivam Ecover, Sonett, MiniRisk, Weledu, Laveru, Providu, ale rada zkusim i nove znacky. Jedna se mi o nakup pres e-shop, ktery mate overeny, nebo kdyby se nasel nekdo primo z Ostravska a mohl doporucit nejaky kamenny obchod, byla bych nadsena. Me rodice do toho zainteresovavat nechci, bot tatik kupuje jen to nejlepvnejsi a mamka zase uveri kazdemu dealerovi kazde slovo (pri minule navsteve jsme prali v nejake hruze, kterou koupila pres nejaky velkosklad, bylo toho 5 kilo, pry BIO, ale to ani nahodou, vubec to nepralo, ucpavalo to nasim trubky a nechtelo se to rozpoustet ve vode, no des bes). Takze bych si to chtela tentokrate zaridit dopredu sama. Poradi mi nektera z vas?

MOOOOOC D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
9.4.08 14:10

Korvapuustí já zatím nakupovala jen v Bioobchodu a Biosféře a Monoi olej na Najadě.
Bioobchod i Biosféra jsou rychlí, mám zboží do 2-3dnů, zatím nebyl problém.
Určitě tady někdo poradí lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
9.4.08 14:20

Jezis, to je ale fofr, diky moc Ajule za tu bleskovou odpoved. Hned se na tu Biosferu mrknu. Taky se na prirodni kosmetice uz asi milionkrat resily eteraky, ja bych si asi taky zkusila neco doma koupit. Doporucila by jsi mi Eoné nebo tu druhou znacku (ted si jak na svinu nevzpomenu na to jmeno, ale ma to v dovetku Tilia…sorry za tu Ostravstinu :wink: )

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.4.08 16:00

Korvapusti, já jsem sice z Ostravska, ale moc jsem toho nenašla. Zatím jsem zaregistrovala jen dva e-shopy se sídlem v Ostravě (na plínky), kde by se dalo vyzvednout osobně, ale není tam zas moc velký výběr - ekodrogerie Ulrich na praní a něco maličko z kosmetiky pro děti. Nicméně kdybys chtěla mrknout, jsou to stránky www.vbavlnce.cz a www.4babies.cz.
Nemám ale s nima zkušenost, taky nakupuju na biosféře, bioobchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
9.4.08 16:23

Díky moc za ty typy na pláštěnky. Tak nakonec jsem vybrala jednu pvc v sekáči (beru to jako recyklaci :) ) a jednu tu Violu novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.4.08 18:26

holky, poradte, uvazovala jste nektera (ci uz ozkousela) o slunecnich brylich pro male detatko (do jednoho roku) … je to uplna blbost, nebo to ma smysl?? ja porad nevim, co si o tom myslet …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
9.4.08 19:46

korvapuusti teď už to taková bleskovka není :lol: .
Jak psala kokon mám EO od Eoné i Nobilis dle nabídky a jak aktuálně potřebuji dosáhnout hranice bez poštovného. Některé oleje mi voní víc z Eoné, některé z Nobilis, záleží na dodavatelích. Kvalitově jsou nastejno.
Eoné dojde do 3 dní, Nobilis obvykle taky (asi máme rychlejší pošťáky :) ).

Aluško taky jsem to řešila, jenže levné jsem nesehnala a kupovat brýle za 300Kč v optice a nevědět, zda to dítě na sobě snese jsem neriskla, v obchodě si je nenechala nandat.
Brýle jsem koupila až teď (jsou jí 2 roky) na blind, v krámě si je pro změnu nenechala na:,–(it, ale stály 70kč, tak jsem to riskla. Na sluníčku si je nechala nandat ráda a momentálně je vyžaduje, když jdeme ven a svítí sluníčko :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.4.08 21:49

Já jenom doplním, že www.vbavlnce.cz je spolehlivý obchod, znám trošku majitelku.
Biosféra je spolehlivá, Najada taky a na Bioobchodě jsem nakupovala, ale už si to nepamatuju. Kdyby ale něco bylo, tak bych si pamatovala. Teď tam mám objednávku tak ještě můžu poreferovat.

Jo a rovnou na tu bavlnku koukněte na cenu Mooncupů :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
9.4.08 23:12

Tisicere diky za doporuceni na e-shopy, kde bych mohla popripade nakoupit ty sve veci, az dorazim do Cech. Nemohla jsem se nabazit hlavne latkovych plenecek. Mam temer dvouleteho syna, ale ackoliv jsem mela v umyslu jit do latkovek, doba kolem jeho narozeni byla tak napjata (stehovani se, rekonstrukce kuchyne, netekouci voda, nemoznost si uvarit atd.), ze jsem to psychicky nezvladla se angazovat do latkovek a v tom nasem bordelu uprednostnila jednoduchost a pohodlnost :oops: :? No, pokud by prislo na mimi dalsi, jdu do latkovek a ty e-obchudky mi opravdu udelaly chute. Tolik druhu, tolik materialu, tolik barvicek. :) Moc jeste jednou dekuji za ty doporuceni.

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
10.4.08 14:15
Pimpa píše:
Jo a rovnou na tu bavlnku koukněte na cenu Mooncupů :wink: .

8O Tvářila jsem se úplně jako tento smajlík :lol: V první moment mi bylo líto těch 150 Kč, které jsem za něj dala navíc, ale už mi to líto není, ten 3/4 spokojeného užívání ni za to stojí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
10.4.08 17:06
Herminka píše:
spokojeného užívání ni za to stojí :wink:

Mě stál okolo litru, ale vnímám to taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
10.4.08 17:40

Já se na cenu raději nedívala, navíc mám Lunette, i když spolu trochu zápasíme :? .

Vyšší teplota zabrala a dítě už voní jako holčička a nikoli uleželý tchoř :lol: . Nakonec jsem vyvařila jen čč a zbytek vyprala na 60st.

Díky za připomenutí pláštěnky, zatím jsme jí nepotřebovali, ale letos už asi bude třeba myslet i na tuto variantu.

Nemáte některá toto tričko na kojení http://www.ecomamma.cz/index.php?… Zajímalo by mě, jak je řešené to kojení :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný