Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
4.4.08 11:03

Tak jsem asi natvrdlá, ale dle složení tam nevidím co by mělo desinfikovat, tedy kromě carbonátu a perkarbonátu, tedy na stejném principu jako fungují bělidla, že se při praní uvolní kyslík.
Pod organic sequestering agents si nedovedu představit co konkrétně mají na mysli, pokud v tom nemají enzymy. Otrocký překlad jen z hlavy jsem vytvořila jako organické sekvenující činidlo (tedy pouze část nějaké organické sloučeniny). Ve slovníku na seznamu jsem nepochodila.

KatyK můžeš se k tomu jako chemik vyjádřit?Díky.

A ti TAED je OK, nebo není OK EDTA?Pořád se mi to plete :roll: .

Část plen už jsem vyvařila, ale ještě nepřišly na řadu, tak nemohu posoudit účinnost. Perete na 90st občas i kalhotkové pleny?Je to na nich napsané, ale neodejdou pak patentky a gumičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.4.08 20:40

Ajule já je na 90 neperu, ale myslím že to vydržej.

Tohle mě strašně láká:
http://www.biosfera.cz/…ucts_id/5838

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
4.4.08 22:06
Ajule píše:
A ti TAED je OK, nebo není OK EDTA? Pořád se mi to plete.
Co je TAED netuším, ale EDTA je potvora. Ale nechce se mi teď hledat ten odkaz, kde jsme to před časem vyčetly.
Chápetu tuhle větu tak, že Ecover považuje autorka za ne úplně ekologický?
Hezké , ale drahé, že…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
4.4.08 23:26

Pimpo, objevila jsem i jiný konopný batoh a taky tašky .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
5.4.08 09:45

Díky za odkazy, prozkoumám to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
5.4.08 13:31
Ajule píše:
Tak jsem asi natvrdlá, ale dle složení tam nevidím co by mělo desinfikovat, tedy kromě carbonátu a perkarbonátu, tedy na stejném principu jako fungují bělidla, že se při praní uvolní kyslík.
Pod organic sequestering agents si nedovedu představit co konkrétně mají na mysli, pokud v tom nemají enzymy. Otrocký překlad jen z hlavy jsem vytvořila jako organické sekvenující činidlo (tedy pouze část nějaké organické sloučeniny). Ve slovníku na seznamu jsem nepochodila.

KatyK můžeš se k tomu jako chemik vyjádřit?Díky.

A ti TAED je OK, nebo není OK EDTA?Pořád se mi to plete :roll: .
Ajule , já nejsem chemik :lol:. To mi připomíná, že jsem někomu (nevím, zda jsi to nebyla zrovna ty) neodpověděla, co jsem studovala - molekulární biologii a genetiku. Všechny chemie jsme sice měli s odbornýma chemikama, ale za chemika se rozhodně nepovažuju :wink:.
EDTA je fuj, TAED je např. i v Missivě, kterou jsem rozebírala pro Andya, takže kopíruju:
KatyK píše:
TAED = Tetraacetylethylendiamin - aktivátor bělení, lze ho v čističkách odpadních vod relativně dobře rozložit.

Jinak na to mám stejný názor jako ty, přirovnala bych to k Missivě.

ad pomalé rozsvícení úsporek - myslím, že to dělají hlavně ty levnější - Phillipska to nedělá, ale pak máme nějakou značku Sylvana (nebo tak nějak) a z Ikea a ty se rozsvicují dlouho. Ale taky mi to nevadí :wink:.

[quote:327c62c388]Chápetu tuhle větu tak, že Ecover považuje autorka za ne úplně ekologický?

Jo, chápu to tak, ale nechápu, co tím myslela 8O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.08 14:06

Tiež som niekde čítala, že Ecover nie je úplne ekologický :roll:
Mne pripadá v pohode, tak som to ďalej neriešila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.4.08 15:32

našla jsem tento vyrobek:sladky polibek(najadashop)
je pry 300× sladsi nez cukr ale neonbsahuje zadne kalorie je tedy vhodny i pro diabetiky atd.
http://www.najadashop.cz/index.php?…
pouziva ho nekdo?a co rikate na tento clanek?
http://www.mwm.cz/clanek1.php?…
sunflower

• Citovat
  • Upravit
3417
5.4.08 17:07

Sladký polibek je sladidlo ze Stévie, ale mě to nechutnalo. Ono je to úplně jiné než cukr, asi je potřeba si na to zvyknout.

Ecover bych taky neřešila, mmch co je opravdu ekologické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
6.4.08 00:32

Stévie - diskutovaly jsme tady kdysi dávno a některé z nás i zkoušely. Ani u nás doma se neujala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
6.4.08 09:00

Ani u nás se Stévie neohřála. Opravdu je úplně jiná než cukr a nápoje takto oslazené mám pocit, že „vysušují“. Potvrdil mi to nevědomky i kamarád, který je diabetik a já mu udělala takto oslazený čaj. Vypil asi dva hrnky a pak mi řekl, abych mu nalila vodu, že to tak nějak potřebuje „zapít“ :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
6.4.08 11:52

Zkoušely jste sladit rostlinkou nebo jen sladký polibek?
Ten sladký polibek není moc dobrý, ale doufala jsem, že výluh z rostlinky by mohl být fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
6.4.08 12:05

Já měla obojí, i rostlinku, než mi záhy chcípla :? . Ochutnávala jsem list, ten se mi zdál dost sladký a pak jsem tuším dala trochu lístků do čaje a to nebylo vůbec znát. Asi je jich potřeba hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
6.4.08 19:46

Hezký večer, nevíte prosím někdo, jak je to s ekobělidly - třeba to od Sonettu účinkuje údajně jen při teplotách nad 50°C, ideálně pak při 95°C - ta teplota je důležitá z hlediska štěpení peroxidu vodíku na aktivní kyslík. To znamená, že nemá cenu používat bělidlo při 40°C, protože pak je to úplně zbytečný, k štěpení nedojde.

Jenže já mám bílý prádlo vesměs samý hodně jemný (nepočítám-li povlečení), různý košile, blůzky, trička, takže při vysokých teplotách ho prát nemůžu, tak co pak s tím?

Jak to řešíte vy? Několikrát jste tu zmiňovaly bělidlo od Ecoveru (Aquanela?), ale to by měl být asi podobný základ - tj. účinek pouze při vyšších teplotách… :roll: Tak nevím… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
6.4.08 20:22

Mám za to, že všeobecně se uvádí od 40° stupňů vejš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný