Ekzém na zadečku - jsme bez plen

1724
18.1.12 13:01

Ekzem na zadecku-jsme bez plen

Ahoj holky, malému jsou dva roky a tři měsíce a a pár dní pozoruji, že se mu na zadečku postupně rozlézá ekzem…každý den po koupeli ho promazávám infadolanem (hodně mastná mastička) na spaní ma jen pyzamko…pres den ma slipy a puncochy…trpime na ekzem od narozeni, ale pouze v tomhle obdobi, pak máme zase klid a to se mu vetsinou objevi jen na nozickach a velmi slabe-mazeme mazeme mazeme…
Avivaz pouzivam detskou a i kdyz jsem zkusila pro dospele, problem nebyl…nevim, jestli muzu davat mandarinky, kdyz se mu objevil zase ekzem..
Jinak i trenky peclive jako vsechno ostatni prezehluji…

Dekuji za zkusenosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2711
18.1.12 13:07

A nevadí mu punčocháče? Syn na to taky trpěl a vyřešily to až punčošky z biobavlny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.1.12 13:18
Ally80 píše:
A nevadí mu punčocháče? Syn na to taky trpěl a vyřešily to až punčošky z biobavlny :think:

je pravda, ze si nekdy po curani sunda slipy a že už je nechce, tak natahneme jen puncosky a v tom by asi mohl byt problem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
18.1.12 13:30

My měli něco podobného. Měl to na zadku a pod koleny. Vyřešila to aviváž, přestala jsem jí úplně používat. Místo toho dávám ocet. Napadá mě, jak dlouho je bez plín? Třeba to na zadečku dosud neměl díky plínkám.

• Citovat
  • Upravit
1724
18.1.12 13:33
myšanda26 píše:
My měli něco podobného. Měl to na zadku a pod koleny. Vyřešila to aviváž, přestala jsem jí úplně používat. Místo toho dávám ocet. Napadá mě, jak dlouho je bez plín? Třeba to na zadečku dosud neměl díky plínkám.

Plínky přes den jsme odbourali na 22mesici, na noc tomu bude asi mesic…a je pravda, ze se nam nekdy stane nehoda a vola na me, ze je mokrej, muze tohle zpusobit moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
18.1.12 13:40
dajdulka25 píše:
myšanda26 píše:
Plínky přes den jsme odbourali na 22mesici, na noc tomu bude asi mesic…a je pravda, ze se nam nekdy stane nehoda a vola na me, ze je mokrej, muze tohle zpusobit moc?

Ekzém asi ne, ale takové suché šupinky určitě.

• Citovat
  • Upravit
2711
18.1.12 13:40

Pak vyrážku dělávají i kvasinky, u dcerky pravidelně když se moc papají sladkosti, tak se objeví vyrážka, nebo výtok, nebo opruzenina :think:
Jinak taky souhlasím s tím zajít na kožní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.1.12 16:21

Tak já mu sebrala na den plínku před 14 dny a skoro hned se mu na jedné půlce udělal ekzém, taky trpíme už dlouho na ekzém na nohách, ale ted je od října čistej. Mažu zadeček konopnou mastí Cutis help a postupně to mizí, už je to tak ze 75% lepší. Má slipy a tepláky, vše 100% bavlna.
Neměnila jsem nic, ale můj názor je, že měl dva roky plínu a tak není pokožka na nic zvyklá a teprve si zvyká :nevim:
Infadolan moc neléčí, jen promašťuje, konopka je i léčivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.1.12 16:32
Ally80 píše:
Pak vyrážku dělávají i kvasinky, u dcerky pravidelně když se moc papají sladkosti, tak se objeví vyrážka, nebo výtok, nebo opruzenina :think:
Jinak taky souhlasím s tím zajít na kožní ;)

Na kožní bych šla, kdyby to bylo opravdu závažné, vadilo by mu to a škrábal si to…ani o tom neví, jen já :) jinak kvasinky se dělají uvnitř, ne?mam s nima nemale a nehezke zkusenosti. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.1.12 16:34
MaryClementine píše:
Tak já mu sebrala na den plínku před 14 dny a skoro hned se mu na jedné půlce udělal ekzém, taky trpíme už dlouho na ekzém na nohách, ale ted je od října čistej. Mažu zadeček konopnou mastí Cutis help a postupně to mizí, už je to tak ze 75% lepší. Má slipy a tepláky, vše 100% bavlna.
Neměnila jsem nic, ale můj názor je, že měl dva roky plínu a tak není pokožka na nic zvyklá a teprve si zvyká :nevim:
Infadolan moc neléčí, jen promašťuje, konopka je i léčivá.

Nám se dělá taky na nožičkách, ale pouze v tomhle období, jinak máme klid…doktor nám poradil pouze promašťovat tím infadolanem a vždycky to hezky zesvětlá a zmizí..a mažeme, i když nic nemá…ted jak jsem mu to mazala tim infadolanem, tak se to taky krapet zlepsilo, uvidime zitra a kdyztak skocim pro tu konopnou mast.

dekuju moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
18.1.12 16:36

Dajdulko, to já jak slyšim vyrážka na zadečku tak si představim moji Zuzanku, jak si tu prdku pořád drápe kolikrát až do krvava, proto jsem tě poslala na kožní… No a kvasinky už jsme měli i venku na zadečku :poblion:
Tak třeba je to „jen“ reakce kůže a bude to vpohodě. Jo a tu konopnou mast jak psala MaryClementine, tak tu mam taky ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.1.12 21:06
Ally80 píše:
Dajdulko, to já jak slyšim vyrážka na zadečku tak si představim moji Zuzanku, jak si tu prdku pořád drápe kolikrát až do krvava, proto jsem tě poslala na kožní… No a kvasinky už jsme měli i venku na zadečku :poblion:
Tak třeba je to „jen“ reakce kůže a bude to vpohodě. Jo a tu konopnou mast jak psala MaryClementine, tak tu mam taky ráda :palec:

Tak tu určitě zkusíme…a neber si to tak, že jsem nějak útočila, jen s ekzemem uz nejakou dobu zapasime a kdyz to mam brat z pohledu nas a nasi kamaradky, kdy si to jeji malej drbal az do krve a teprve pak sla na kozni, tak ja zatim budu postupovat dle rad sveho pediatra a to mazat mazat mazat.
Vim, ze kdyz se napise ekzem, tak si pod tim kazdy predstavi asi to nejhorsi, ja bych asi reagovala stejne.
Me spis vydesilo, ze se mu to udelalo na zadecku, kdykoliv jsem cetla o ekzemu, tak na jinych castech tela…a tvoji malou lituju :(

Kazdopadne dekuju moc za kazdou radu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
18.1.12 21:16

Dajdulko, ne já si to fakt nevzala osobně, ekzém je potvora a kolikrát ani když se vidí, tak se přesně neví co nato :-( Já to právě u Zuzanky taky dost řeším a kolikrát jí pomůže až mastička s kortikoidama(a tu dost nesnáším) no a teď jsem se právě dozvěděla, že to můžou být „zanesený“ střeva a že by mohla pomoct Spirulína, ale my fakt bojujeme už od září, takže jsem sice „odbornice“ na ekzém leč nejsem odbornice na jeho vyléčení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.1.12 21:26

Ještě k té konopce, kožní nám ekzém na nohách vyléčila a od té doby preventivně mažu každý večer po sprše ta místa, kde to měl, tou konopkou (na radu lékárnice, když jsem se ptala, co na prevenci) a zatím dobrý. Nevím, jestli je to tím, ale každopádně tomu věřím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
18.1.12 21:28

A čím vám kožní léčila ten ekzém na nohách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek