Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, my mazali ekzém značkou La Roche-Posay - používala jsem od nich i přípravky na pleť a pěkně vyživý, zahojí a nevysušuje. Dost se mi osvědčily i produkty od značky RYOR - to tedy kupuji spíš babičce na vysušenou pleť a vrásky, ale mají i krémy proti zarudnutí, tak zkus mrknout.
@Asta135 malýho koupu obden, ne pokaždé používáme gel, převážně vodu, hlavně tomu ekzemu se vyhýbám, ten myji jen vodou
Kamarádka mi zkusí dát mastičku co ji napsala její dětská tak uvidíme zda to pomůže
Aaano. Jeden čas nám ekzém fakt zachraňovala. Teď jsme ve fázi, že se objeví 1× za rok, týden mažem kortikoidy a pak je zas rok klid. Věřím, že z toho váš malý taky vyroste. Jinak na promazávání se mi nejlíp osvědčil Epaderm krém. U nás není moc známý, byl mi doporučen v lékárně v Anglii a od tý doby moje must have. Nejen na ekzém.
Ale samozřejmě, každému sedí něco jinýho. Musíte si ozkoušet, co vám konkrétně sedne. Hodně lidí opěvuje Linolu a ta u nás byla naprostá tragedie. A moc super je ještě RadioXar krém, ale je parfémovaný, takže pouze pokud je snášenlivost parfémů.
Jo a k tomu mytí. Nejlepší je nemýt
mít co nejmíň, ideálně ne moc teplou vodou a bez mýdla, bez gelů, jen čistou vodou. Ale to si fakt všechno časem ozkoušíte, osaháte a zjistíte, co vám sedne nejlíp. Ten začátek, než člověk zjistí co, je i finančně nákladný, ale to se srovná pomalu.