Podobné jméno pro sourozence - Eliáš a Erik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.21 16:00

Děkuji všem za rady! Eliáš i Erik už s námi oba spokojeně sdílí jednu domácnost :srdce:. Trochu řečí po porodu bylo, že Eli a Eri se budou plést, ale vesměs se jména líbí a všichni jsou hlavně šťastní, že jsme s novorozeným oba v pořádku :) :potlesk:!

• Citovat
  • Upravit
1063
20.2.21 16:00
@Anonymní píše:
Zdravím..máme doma Eliáška a teď pro druhého kluka jsme nedokázali odsouhlasit jiné jméno, než Erik, i když každý jsme měli úplně jinou preferenci z počátku. Nebylo ale cílem děti pojmenovat podobně a je to jediné, kvůli čemu váhám..co myslíte, není to blbé tahle kombinace?

Blba kombinace nevim, ale prece brachove nebudou vystupovat v zivote prispolu, tak proc by meli mit podobna jmena? Dala bych proste to, ktere se libi obema. Lukas treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61048
20.2.21 16:03
@lenkahav píše:
Blba kombinace nevim, ale prece brachove nebudou vystupovat v zivote prispolu, tak proc by meli mit podobna jmena? Dala bych proste to, ktere se libi obema. Lukas treba.

vsak psala, že nebylo cílem děti pojmenovat stejně..
a ze to bylo jediné jméno na kterým se shodli..
tak jak pises, dali jmeno, co se líbilo oběma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.21 16:05

@lenkahav No to jsem psala výše, že nebylo cílem dát podobné jméno..ale že se nám to jméno oběma líbí ;). Třeba Lukáš se nám zrovna ale vůbec nelíbil ;).

• Citovat
  • Upravit
1063
20.2.21 16:06
@Petkaelik píše:
@Midaku Eli je pro mě starší syn Eliáš, říkám mu ještě Elíku, Eliášku, Eline když zlobí. Eliška je mladší a od mala je Elza, Elzička, Eliška. Opravdu neplete a občas se divím, že okolí se diví jak se mé děti jmenují 😀 mám obě ty jména moc ráda, jsou krásné. Jen jsem tedy zavrhla aby třetí dítě bylo Eliot/Elen tak bude Eda ( Edík, Edoušek Edie)

Elíku, Edíku. :lol: to se plete hodne ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
20.2.21 16:08
@Anonymní píše:
@lenkahav No to jsem psala výše, že nebylo cílem dát podobné jméno..ale že se nám to jméno oběma líbí ;). Třeba Lukáš se nám zrovna ale vůbec nelíbil ;).

Ten Lukas konci jako Elias na -áš, proto me napadl jako prvni.
Tak kdyz se vam libi Erik tak ho dejte.
Ja bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.21 16:09

A jinak tedy s oslovením zatím nemám žádný problém..nebo minimálně o nic větší než rozlišit Eliáše a neteř Janičku.. občas prohodím i je, když sedí vedle sebe :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
65058
20.2.21 16:10
@JancaS84 píše:
Mě to kromě toho, že začínají obě na E nepřijde nijak podobný. My jsme zase vybrali jméno pro dceru co je podobný se jménem pro psa Viki/ Miky.

Vždycky uvažuju, jak ta jména napsat, sice po k je y, ale s tím měkkým je to prostě lepší. Ty jsi fikla oboje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
20.2.21 16:10
@a12 píše:
vsak psala, že nebylo cílem děti pojmenovat stejně..
a ze to bylo jediné jméno na kterým se shodli..
tak jak pises, dali jmeno, co se líbilo oběma

Mne ty jmena stejna prijdou, uz tim jak zacinaji na E. Elí, Erí. Proste to stejne je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61048
20.2.21 16:17
@lenkahav píše:
Mne ty jmena stejna prijdou, uz tim jak zacinaji na E. Elí, Erí. Proste to stejne je.

neber Eli a Eri ber Eliáš a Erik to kromě E na začátku není podobný ani trochu..
jako takhle můžeš zkomil jakýkoliv jméno.. klidně když to blbě vyslovis může se ti poplect i tery a eli.. ale tereza a eliska-nebo třeba Eliáš nejsou podobný ani trochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze