Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neřešila bych to a dala to jméno.. v čechách téměř nikdo neví, že základ je stejný ![]()
Když se Ti líbí tak proč ne. Jedno je Eli nebo Líza druhé Bety nebo Bětka.
Jana a Johana a Hana jsou také stejná jména a takových by se našlo.
Je to spis na tobe, jak moc si uvedomujes, ze to vychazi ze stejneho jmena. jestli s tim nemas problem ty, tak okoli to podle me bude brat uplne normalne (pokud o tom nezacnes mluvit
)
Tak ale já to chápu tak, že zakladatelka má už doma Elišku a teď hledá druhé jméno pro dvojče. Jedno Alžběta a druhé neví
Já bych to nedávala, třetí jměné „stejného“ původu už nenajdete a té druhé z dvojčat by to mohlo být líto. pokud jim tedy to, že ty dvě jména k sobě patří budete říkat.
Znám dvojčátko, co se takto jmenují. Doma jim láskyplně říkají královny nebo Přemyslovny ![]()
@araw píše:
Tak ale já to chápu tak, že zakladatelka má už doma Elišku a teď hledá druhé jméno pro dvojče. Jedno Alžběta a druhé nevíJá bych to nedávala, třetí jměné „stejného“ původu už nenajdete a té druhé z dvojčat by to mohlo být líto. pokud jim tedy to, že ty dvě jména k sobě patří budete říkat.
To by mě zajímalo proč by to té druhé holčičce mělo být líto. Kdy asi tak zjistí, že je to stejného původu. V 15? Spíše později až se o jména začne zajímat. Nejsem si jistá, ale nepředpokládám, že ve 20 by to pokazilo její psychiku.
A podobné jméno je třeba ještě Isabela, která je sice Jesabel, ale Jesabel je v Anglii Elisabeth. Kdyby teda chtěli mit 3 holky se stejným jménem…
Tohle fakt nikdo neví. A nikdo neřeší…
@araw
Nene, mam doma Elišku, čekáme dvojčata, chtěli bychom dát Alžbětu a Anežku a přemýšlíme, jestli nám pak ELiška s Alžbětou nebudou vyčítat, že se jmenují stejně…
@valderano tak jim to neříkejte
mě by to ani nenapadlo, že je to defakto stejné jméno, asi jako Matouš, Matyáš a Matěj ![]()
To bych neřešila, že mají stejný základ, protože jsou to jména dost odlišná. A říkala bych jim úplně jinak, takže by se ani nepletly - Elďa a Bětka nemají nic společného. A mám dojem, že i v Aj je Eliška spíš Alice než Betty. ![]()
@Myrha píše:Četla jsi co jsem napsala? Asi špatně- POKUD JIM TO NEBUDOU ŘÍKAT! To by to asi věděly ne?
To by mě zajímalo proč by to té druhé holčičce mělo být líto. Kdy asi tak zjistí, že je to stejného původu. V 15? Spíše později až se o jména začne zajímat. Nejsem si jistá, ale nepředpokládám, že ve 20 by to pokazilo její psychiku.A podobné jméno je třeba ještě Isabela, která je sice Jesabel, ale Jesabel je v Anglii Elisabeth. Kdyby teda chtěli mit 3 holky se stejným jménem…
Tohle fakt nikdo neví. A nikdo neřeší…
Známý mají 7letou Elišku a 4 letou Bětušku a nikdy mi to nepřišlo divné, ani jsem necěděla, že to jsou stejná jména. ![]()
@Tiger-lily
ne, Eliska je fakt od Elisabeth. takze ten zaklad je fakt stejny. ale vetsinu lidi to nikdy nenapadne.
Mikuláš a Nikola,
Alex, Saša
Aneža a Agnes
Lenka, Magdalena, Apolona, Elena
Ema, Irma
ATD…
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli by vám přišlo zvláštní pojmenovat jedno z dvojčat, které očekáváme, Alžběta, když už máme doma Elišku. Je to vlastně stejné jméno (Eliška je varianta hebrejského jména Alžběta), stejný původ, např. v Aj je to obojí Elisabeth… Aby si pak později nevyčítaly, obzvláště když druhá holčička z dvojčat by se jmenovala úplně jinak… Když my se na jiném jménu nemůžeme shodnout:-)
Omlouvám se za anonym, ale jména jsou zatím pro okolí tajná:-)