Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malej má dva roky a ještě jsem mu nepouštěla. Nezajímá ho to. ![]()
Od roka to zkouším, semtam malé pustím krtka a většinou to dopadne tak, že malá si hraje a dívám se já ![]()
Tříleták kouká tak půl roku
a skoro dvouletou dceru, to vůbec ale vůbec nezajímá
.Už se teda těším až jí to bude zajímat, aspon budu mít chvilku od nich pokoj
.Ale to se zase pak budou hádat, kterou joo a kterou zase né
![]()
Tak jedna věc je, kdy jsem jí to poprvé zkusila pustit (někdy v roce) a kdy se na to sama vydržela dívat (v 17 měsících stále nic)
Ve výsledku já s mužem čučíme na krtečka, hlasitě komentujeme, co zrovna dělá, zatímco dcera nám v ložnici krámuje šuple ![]()
Malou to porad nezajima, jen Masa a medved na youtube, to se rehta prvni 2 minuty a pak si jde po svym
Ma 16 mesicu a reaguje na tu pohadku jen par dnu.. jinak kdyz byla malinka asi 8 mesicu, tak jsem ji vecer poustela teleblbiz(teletabies) abych ji mohla po koupani udelat kasi, jinak rvala jako pavian, chlap chodil domu hodne pozde..
K prvním narozeninám dostzal DVD Lokomotiva Tomáš…teď mu je 15m a je to jediný, co ho chvíli zabaví bez mojí asistence. Ráno vstane a už letí k TV a „šišiši“
Ale to je jediný, nic jinýho ho nezajímá, jen mašinky…takže já už z celého srdce nenávidím tu písničku z nich, jakmile dám do DVDčka něco jinýho, tak to pustí, když to není mašinka, tak to zas vypne ![]()
Starší dceři od roku (pouští si večer po koupání a večeři barandov, smíchov nebo ty pohádky na Č2 má dovolené se dívat v naší posteli) a menší ta už dřív, jak v roce se dívala na pohádky, že jak se dívá starší, tak automaticky je u toho i mladší, teď má 23. měs. ale ona se dívá třeba 5 minut, pak odběhne pro hračky, pak se zas na minutu vrátí, pak zas běží do pokojíku pro hračky, starší ta vydrží se dívat zaujatě, ale mladší ještě nevydrží.
No a dlouho u nás byly oblíbené jen ty animované a teď už u holky začínají být v oblibě klasické hrané pohádky (Popelka atd.) to se mi líbí víc
.
My musíme vybrat pohádku, na kterou jsme schopni dívat se všichni. Honzík si ji pustí, po chvíli se připojí Adámek, ten to sleduje, Honzíka to přestane bavit, jde za mnou do obýváku, spolu si jdeme hrát zpátky do pokojíčku, Honzík se zabaví, dívám se od počítače. Přijde táta, dívá se taky a usne. Adámka to taky přestane bavit, hraje si s Honzíkem, takže se nakonec dívám já…a v tu chvíli se probudí Šimonek a většinou se mění pohádka. Navzdory tomu táta spí stále.
Zkoušíme průběžně tak od roku, ale zatím nezájem
U nás se sledují pouze reklamy, předpověď počasí a AZ kvíz. Nic jiného neuspěje ![]()
Když koukám na televizi já, nic moc ho nezajímá - snad kromě AZ kvízu a Pingua. Zkoušela jsem mu pustit Beránka Timmyho, to viděl jeden díl, zřejmě poslední, už ho nedávají, a prasátko Peppu, ale to ho nebaví. Jinak to jsou jen testy, na televizi má ještě fůru času ![]()
Když koukám já, tak přiběhne vždycky na reklamy. Jinak ji pustím něco občas - nechápu proč, ale líbí se jí Mickyho klubík. A miluje Prasátko Pepu. Když vidí, že jdu k DVD, tak začne ukazovat na telku a pištět
Ale nevdrží se koukat dlouho, to ani nechci… Dostala ho v roce k narozeninám. Teď jí je 15 měsíců. Takové ty klasické české večerníčky ji zatím vůbec nezaujaly, asi to není tak barevné…
Důležité je vychytat, co ho zaujme, u nás to byly Teleblbís - okolo roku, do té doby jen náhodná reklama, občas Šmoulové v Animáčku, ale to byla tak pětiminutovka ani ne. Teleblbís, Lokomotiva Tomáš a potom Looney Tunes to ho tak nějak baví - tříleťák, ale rozhodně u toho nesedí, spíš to má jako kulisu
Hraná pohádka ho neba doteď.
Tak u nás teda frčeli asi od roku a čtvrt teletubbies a Matýsek a Jája (malá se vydržela dívat tak 20 minut), teď už ji baví skoro všechno a vydrží i hodinku hledět na pohádku nebo na nějaké zvířata.
Zdravím. Zajímá mě odkdy jste dětem pouštěly pohádku? třeba např na 15 minut? Děkuji za odpovědi