Endokrinologie a růstový hormon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.11.14 12:53

Sama jsem podstoupila léčbu a píchala si růstový hormon. Před léčbou jsem byla několik dní v nemocnici a denně brali asi 4× krev, pod narkozou jsem nebyla nikdy.

• Citovat
  • Upravit
19.11.14 12:53

No přesně jak je vykrmit toť otázka. Mě ani sladký nejí, takže žádné krupičné kaše nic takový nejí. Ona miluje zeleninu s masíčkem, brambor, atd. Ale buchtu nebo čokoládu to si nedá a když tak jednou si kousne a stačí. Takže s normálním jídlem a ještě, když jí málo ji asi nevykrmím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
19.11.14 13:04

My uz jsme ve fazi, kdy pichame rustovy hormon…syn mimo „dohnani“ rustu taky zacal velmi dobře jist. Ji tak 3× vice nez drive, nevybira si, sam prijde, ze ma hlad - nic z toho jsem drive neznala :hug:.
Dle doktorky proste doslo k „nastartovani“ jeho metabolismu… takze byt jsem se do tehle lecby nijak nehnala, ted jsem za ni „rada“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 13:11

No docela bych se té léčby taky bála. nemůže to mít nějaké vedlejší účinky, třeba za 10-20let, že by se to projevilo?? Dcerka přijde za mnou že má hlad to jo, ale nesní třeba plný talíř. Ale když se na tu porci dívám, tak mě by to na jídlo (oběd) taky stačilo. Taky nejsem moc jedlík od dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.14 17:40

@Kathy Lostris
Kromě toho, ze jsem vyrostla vedlejší účinky fakt žádný :mrgreen: já jsem teď zpětně za léčbu ráda a kdyby to moje děti zdědili tak určitě nebudu váhat a nechám jim to taky.

• Citovat
  • Upravit
3590
8.2.15 16:18

Mužů se zeptat kolik ti je? Asi už nepichas ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
18.6.15 12:49

@Perina ahoj, vypada to, ze take budu asi synovi ten hormon pichat. Za posledni pulrok syn temer vubec nevyrostl, takze v cervenci jde na inzulinovy test (takze zadne narkozy, ale prijemne to nebude ani tak), ale podle predbeznych vysledku to pry vypada, ze to je opravdu nedostatek rustoveho hormonu. Podle toho, co pises to skoro zni, ze ta lecba je skvela vec (treba to, ze nejen roste, ale take lepe ji). Ale jak snasi kluk samotne pichani? A kolik je vubec klukovi? S tim jidlem, nevim, nakolik to u nas pomuze, syn je hrozne vybiravy.. ale je pravda, ze toho moc nesni, ani kdyz dostane to, co ma rad.
@Kathy Lostris jak jste vubec dopadly vy? Sly jste na nejake ty testy? Prokazal se nedostatek rustoveho hormonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
6.10.15 20:54

Tak děvčata jdu s novinkami. Už vím, jak je to s tou narkozou. Synovi testy prokázali nízkou hladinu hormonu a tak ho ještě posílají má MRI (sken mozku, té části, co má s tím Růstovým hormonem co do činění), aby měli jistotu, že tam není jiný problém. A na tom skenu musí být 20 minut nehybny, což takto malé dítě nevydrží. Takže buď bude uspan a nebo mu dají něco, co ho oblbne natolik, aby nebyl pod narkozou, ale byl v klidu. No, nevím, co je lepší. Jinak tedy počátkem roku zahájíme píchání růstového hormonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.10.15 22:36

Ahoj, taky sbiram rady a zkušenosti. Synovi je 3 a dva měsíce a měří 87cm a váží 10,8kg. Je fakt, že se narodil v 36 týdnu a měl 1990g a 42cm. Já mám 162 a manžel 166. Moc toho nepojí, ale energie má na rozdávání. Teď nám už asi rok je růstový hormon doporučován a já se toho pořad bojím. Potřebovala bych asi jenom trochu uklidnit, že to není nic hrozného. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
12.10.15 22:55

@Arnoštka H. je, tak to uklidneni by se mi libilo take.. My bychom meli zacit pichat rustovy hormon po novem roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
14.10.15 18:34

My jdeme na kontrolu v únoru, měl by dorůst do 90cm, tak nevím. To asi nedá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.15 14:41

Dobrý den, Chtěla bych poprosit, zda by se zde nenašli rodiče, kteří mají dítě s hyperfunkcí nebo s hypofunkcí štítné žlázy a kteří by byly ochotni zodpovědět pár otázek k mé diplomové práci. Pokud by jste byly ochotni napište mi na ***@seznam.cz Děkuji.

23.10.2015 - edit admin: kontaktní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
4.1.16 00:34

@trpaslinka Ahoj, nečekala jsem, že se potkáme právě v této diskusi.

Syn má 90 cm, je mu 3 roky a 3 měsíce. Na inzulínový test jde v únoru. Bubu „hltat“ zprávy, jak je Tvůj malý na tom, zda roste a tak. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
4.1.16 11:15

@rychnov3 maly roste hrozne pomalu.. nekdy vyroste centimetr za mesic a nekdy treba pul roku skoro nic.. Test uz nam potvrdil nedostatek rustoveho hormonu, ale vzhledem k tomu, ze syn stale jeste roste, i kdyz hodne pomalu, tak lecbu rustovym hormonem jeste nezacali, ale zacneme ji asi ted v lednu. Mezitim mu jeste daly magnetickou rezonanci, aby se ujistili, ze tam neni jeste nejaky jiny problem na te zlaze, co je zodpovedna za ten rustovy hormon. Vysledky se dozvim take na konci ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
4.1.16 11:19

@rychnov3 neboj, malej ten test zvladne. Akorat tedy k polednimu byl Denis uz hodne unavenej a nutili ho byt vzhuru. Ale to se uz pomalu blizil konec testu, takze se to dalo vydrzet. Nejtezsi bylo ho udrzet vzhuru :) Jedna holcicka na tom byla jeste hur. Obema zkontrolovali hladinu cukru a ta holcicka ji mela hodne malou, tak ji dali napit trochu dzusu. Jinak behem testu nesmely deeti krome vody pit nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí