Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vím jak se cítíte, taky jsme měli psa epileptika…je to teda už několik let, ale když se začly záchvaty stupňovat, pejska jsme museli nechat utratit, na veterině ji pichli Diazepam, když se ale začla probírat, šla rovnou do záchvatu…takže bohužel nebylo jiné řešení. Je ale fakt, že se dožila cca 13 let, čím byla starší tím se to zhoršovalo
Hodně štěstí ![]()
Male jsem Argentinskou dogu, zachvaty mela casto, ale jeden den jich mela 8 a po poslednim se uz nehla. Bracha ji odvezl k veterinari, v aute devatej zachvat. Vubec nereagovala, byla jak mrtvola. Veterinar ji uspal :/ Mela 2 roky :/
Je mi to moc líto, že vaši hafíci mají nebo měli epi záchvaty. Máme dva psy a ani jeden nic takového nemá, ale bohužel mám malou dcerku epileptičku, tak vím, jak hnusná umí být tahle nemoc
Bere dvoje léky dvakrát denně ale záchvaty má pořád, nedávno jí neurolog zjistil, že má dva typy epilepsie a o to, je to horší ![]()
Mám psa co má epilepsii, ale záchvaty asi 5 do roka (v období hárání), tak to řešíme prášky (každý den), ale mít je hodně často několik týdně nebo denně, tak to bych vážně zvažovala utracení. Když jsme té naší fence nasazovali léčbu tak jsem prohlísila, že pokud by měla být furt takto zfetovaná, tak to není život, ani pro ni ani pro nás. Alenaštěstí to bylo jen pár dní, jak se dává vysoká dávka, která se pak sníží a tu držíme již 3 roky.
Taky jsme si tím prošli, naše fenečka měla ale i 20 záchvatů denně, nejedla, nepila, byla slabounká, stranila se nás, po těch 20 záchvatech byla tak vyčerpaná, že skončila na veterině na kapákách. Dostala se z toho asi na 14 dnů a potom to bylo ještě horší, prášky nepomáhaly a byli jsme nuceni jí utratit ![]()
@Dixinka1 píše:
Zdravím.. tedka mam rok a pul fenecku prekrasnou je to moje miminko.. ma prave epilepsii a je to tezka.. brala slabe prasky a dostala 3 zachvyty rano tak dostala silne a presne nejakejch 14 klid byla moc ospala a tak dale ma to velky vliv na telo.. po tedlech dostala 6 zachvatu za 1 noc tak sme tedka dostaly silne prasky a to hodne s tim ze ma pul prasku rano a vecer.. je to strasny pocit koukat nato jak z vaseho psa se stava zelenina.. bere prasky dva dny a uz mela 1den jeden a 2 den 2 tak snad ji to prejde.. ma veskerou peci sme tri na byte a ma cokoliv ale stejnak trpi.. jen me zajima jestly si tim nekdo prosel ze by se to cimdal vice zhorsovalo.. dekuji moc
Ahoj
, my máme hrubosrstého jezevčíka, když mu bylo cca 1 rok, jednoho dne chodil po zahradě a do všeho boural, jako kdyby oslepl. Pak se doplazil až do baráku, v chodbě boural do zdi, nábytku
byla to hrůza, s manželem jsme na něj koukali a nevěděli co se děje
najednou se Kubík vyčůral ve verandě, což by nikdy neudělal a praštil sebou o zem
Naložili jsme ho do auta a jeli k veterináři. Tan mu dal nějakou injekci a řekl, že kdyby se to horšilo, okamžitě volat. Přijeli jsme domů a Kubík usnul asi na hodinu. Modlili jsme se aby to bylo dobrý a ono ne. Zase chodil, boural a pak sebou švihnul do záhonu, klapal zubama a byl v křeči. Volali jsme veterináře. Chudák Kubík měl těch záchvatů 8 během 5 hodin
veterinář mu něco dal a pak odjel s tím, že zítra k němu na kontrolu. Řekl nám, že si máme zjistit, jestli to neměli jeho rodiče a tak jsme volali majiteli. Ani jeden z rodičů to neměl ale Kubíkovo sestra to měla taky, dostala prý záchvat ale už se z něho nedostala a veterinář ji musel uspat
. Druhý den jel manžel s Kubíkem k doktorovi. Řekla jsem mu, že kdyby nám ho chtěl uspat, že ať se bez Kubíka nevrací nebo bude rozvod. Manžel tam všechno doktorovi vylíčil, co jsme zjistili
napsal Kubíkovi léky a řekl, že když se z toho dostane do 3 let máme vyhráno, když ne, budeme muset doživotně léčit
Kubík měl ještě 2 záchvaty na podzim a od té doby je klid
3 už mu byly a od té doby ani jeden, takže jsme měli vyhráno
dneska je Kubíkovi 7 let a je to spokojený pán bez záchvatů, bez léků
sice je pomalejší, do schodů nevyleze, štěňátka mít nesmí aby se to nepřeneslo a plavat neumí ale to nám vůbec nevadí
doufám, že ti to dobře dopadne a pokud po 3 roce nic nenastane, máte vyhráno
chce to trpělivost - vím jaká je to bezmoc a co máte za rasu??? doktor říkal, že je to hlavně přešlechtěním ![]()
Taky se musím bohužel přidat. Naší kettynce bude v květnu 17 let
a první epi záchvat měla loni v červenci. Jeli jsme k moři(do dnes si to vyčítám
)a pejska u nás doma hlídala formou brigády sousedovic slečna. První dva dny byli v pořádku a pak nám volala že se doma začala počůrávat a že dnem i nocí štěká. Zbytek týdne jsem nějak přežila s myšlenkama na Ketty a moře si už stejně neužila a zhruba 3 dny po našem příjezdu dostala fenka ve 4 ráno záchvat - v posteli kde s náma spí. Nevěděli jsme co se děje a mysleli, že umírá jak sebou švihla
Já v záchvatu paniky volala psí záchranku v domění že přijede i lékař a třeba jí píchne injekci, ale byl to jen řidič a odvez mě s ní do nemocnice.Tam jí chtěli udělat vyšetření, ale jak jí vystresovali tak upadla do dalšího záchvatu a museli jí dát do umělýho spánku. Dva dny jí probouzeli a pokaždý znovu upadala do záchvatu, tak jí zase museli uspat
Nakonec se probrala a dali nám jí domu s tím, že už se z toho nedostane a bude to na utracení. Doma se motala, počůrávala, narážela do nábytku a byla dezorientovaná - to trvalo skoro celý den.Pak byla dobrá, dostala se z toho a za další 2,5 měs. měla další záchvat. To už jsme věděli že jí musíme dát do zadečku diazepam a zvládli jsme to sami, bez doktora. jenže za další týden dokonce dva záchvaty za den.Na veterině nám dali léky, bere tbl. ráno a večer a ještě karsivan na prokrvení mozku a od tý doby, už je to přes dva měsíce, je bez záchvatu a úplně v pořádku. Jen se počurává, nevydrží dýl jak 1,5 hod.tak má plínu, ale je to naše šikovná beruška
a na veterině říkali, že přežila vlastní smrt
![]()
tak todle je moje mala moc je to moje dite.. ono prave ma promacklou hlavicku nahore na mozek jako mala vbyla strasne zdevastovana.. ma spatne predni zadni nohy blbe vidi vrazi do stromu tycek a blbe se orientuje.. boji se moc vsech lidi a vsech psu nejhorsi je pro nas jorksir
ale je to tak ze v jejim svete ziju jen ja vse okolo je pro ni moc slozite jako mala byla natom spatne a ja sem se rozhodla ze se oni postaram a prosli sme so toho hodne tedka doufam jen ze zvladne i todle.. jen je to prome hodne tezky snazim se ji dat co nejvic muzu stoji to hodne usily pece penez a tak dale.. jen skousime do posledniho dechu aby to sni bylo v poradku protoze mi nani moc zalezi je to jedine co mi zustalo..ale vim ze pokud by se trapila tak ji necham uspat jako tejrane mimco si skusila uz tak dost :/ dekuji za rady a info dekuju
Pri kazdem jejim zachvatu si prijde vzdycky pro pomoc kdyz sem doma.. pokazde…
To je hrozný
úplně s tebou soucítím a normálně mi tu tečou slzy
nejhorší je že ten pejsek si neřekne co ho bolí. Pokud by se měla trápit dýl, asi bych ji nechala uspat - je to možná hnusný co říkám ale jediná výhoda psa je, že když trpí, dostane se mu vysvobození. Člověk takové právo nemá i když by si to někdy opravdu hodně přál ![]()
Ja vim prave proto mam znameho zverolekare a sme spolu domluveni ze kdyby neco tak mi hned rekne.. jen vim ze vzdycki prijde pak se zacne klepat a to si ji pokladam do naruce a sem sni kdyz se probere tak ji pusinkuju a ona se pak pekne probere.. umeju ji a uz je to oka.. jen ta moje bezmoc je pro me nejhorsi ze vseho v tech chvilkach tech zachvatu..
nato ze vrazi do veci a toci se kolem veci sem si zvykla uz od mala tot uz neberu v potaz ji to nevadi zakze sem v pohode.. ja se ji snazim dat co nejlepci zivot jen jak sme spolu samy tak mam dve prace takze se snazim sni bejt a ulechcit ji to jak jen muzu.. ale jsem na vsecko pripravena jen vim ze kdyby neco tak mela krasnej zivot..
a bylo by tp pro ni vysvobozeni ![]()
To znám tu bezmoc, já se vždycky děsím dalšího záchvatu, bojím se že to přijde ve chvíli kdy budu sama doma. Při záchvatu jí držím aby se neuhodila a pak jí celou otřu žínkou od tý pěny a jak je dezorientovaná a vráží do zdí a nábytku tak jí pořád od někud vytahuju a směruju jí jinam.Ale těší mě, že má krásnej věk a nikdo by jí ho nehádal
DIXINKA1 - je moc hezký, že se o ni tak staráš, nejhorší je loučit se s milovanou bytostí - je to strašně těžký ![]()
mahdalka - tak to se dožívá,,babča" pěknýho věku, většinou se dožívají 14 let
vím jak jsou protivný ty záchvaty, my jsme dávali Kubíkovi mezi zuby klacek, protože si vždycky chudák rozkousal jazyk do krve ![]()
Moje kamarádka měla hladkosrstýho jezevčíka, byly jí 3 roky a z ničeho nic, z hodiny na hodinu najednou ochrnula na půl těla, byla inkontinentní a celkově špatná. Její maminka se s tím nechtěla smířit, když jim veterinář řekl, že už není k zbytí a bude ji muset uspat
řekla že si ji vezme domů a zkusí s tím něco dělat. A tak ji odvezla, ono se to za dva dny zlepšilo, začala i žrát, celý den to vypadalo nadějně ale přes noc se to zhoršilo ještě víc, už jen ležela, klepala se, z konečníku ji tekla krev. Nakonec kámošky mamka zavolala veterináře aby ji uspal. Bylo to moc bolestný, byl to člen rodiny a nejhorší bylo, že měli ještě jednu fenečku a ta když odešla tahle, tak měsíc smutnila
ale dneska už je to vpořádku. Člověk to někdy myslí dobře a v naději, že by se to mohlo zlešit dělá takovýhle věci, ale kdyby šlo o Kubíka asi bych taky bojovala dokud by to šlo ![]()
Ahoj damy.. treba dneska v noci sem zase moc nespala jelokoc bublina (dix) opet nesmyslne cestovala po pokojich ani nevedela proc a vrazela do veci a schazovala vsechno..takze sem servana.. moje okoli me dost nechape ze sem mlada a pracuju a staram se oni ze se trapim ja sama.. jenze me o to trapeni nejde jde mi oni jako kazdemu milovnikovy psu takze i kapka nadeje me pohani to vse zkouset a podstoupit.. ![]()
Zdravím.. tedka mam rok a pul fenecku prekrasnou je to moje miminko.. ma prave epilepsii a je to tezka.. brala slabe prasky a dostala 3 zachvyty rano tak dostala silne a presne nejakejch 14 klid byla moc ospala a tak dale ma to velky vliv na telo.. po tedlech dostala 6 zachvatu za 1 noc tak sme tedka dostaly silne prasky a to hodne s tim ze ma pul prasku rano a vecer.. je to strasny pocit koukat nato jak z vaseho psa se stava zelenina.. bere prasky dva dny a uz mela 1den jeden a 2 den 2 tak snad ji to prejde.. ma veskerou peci sme tri na byte a ma cokoliv ale stejnak trpi.. jen me zajima jestly si tim nekdo prosel ze by se to cimdal vice zhorsovalo.. dekuji moc