Epilepsie u psa

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
432
23.11.10 13:05

epilepsie u psa

Ahoj holky, je tady prosím někdo, kdo má zkušenosti s epilepsií u psa? Máme 8 let starého mopse a včera ráno měl zřejmě epileptický záchvat ( trvalo to cca 3 minuty ), přes den byl O.K. a další 2 následovaly v noci. Dnes jsem s ním byla na vetrině, udělali mu komplet vyšetření, nic na něm nenašli a dostal antiepileptika. Máte někdo pejska s epilepsií, ovlivňuje to výrazně kvalitu jeho života, jsou záchvaty když bere léky nebo jak u vašeho psa byla diagnostikována? Díky za odpovědi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
23.11.10 13:20

Tak u žádného psa jsem tohle neměla, ale jeden soused bohužel psa s epilepsií měl a skončilo to špatně, protože si při záchvatu úplně ukousl jazyk, nechali ho pak raději uspat. Tak snad to ten váš zvládne lépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.11.10 13:30

tak já pro povzbuzení, měli jsme pudlici, měla epi asi tak od pěti let. Nejdřív brala tabletky, pak se to ztratilo samo. Zemřela nám v 17 letech. Držte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
23.11.10 13:38

Babička má jezevčíka, který tím trpí už od štěněte. Doktor říkal, že si není jistý, jak dlouho to vydrží - hlavně, když byl malej, ale je mu už 9 let a je fakt fit :palec: Teda až na silnou obezitu, ale za to může babička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
23.11.10 14:43

Naše Ája má,ale neléčí se, protože měla záchvaty jen párkrát.Vždycky když se uhoní a je vyčerpaná.Pořád lítá za balonem a jednou ji kopl kůň,že to málem nepřežila.Od té doby je má,ale je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
23.11.10 14:50

Kamarad mel australaka. Zachvaty mival cim dal tim castejc, hlavne po unave, tzn. venceni, hrani si apod. Tusim ze nekdy kolem peti let uz to bylo tak neunosny, ze ho nechal uspat.

Kamaradka ma psa uz asi 8 let, krizenec jezevcika, taky ma obcas zachvaty, ale nejsou nijak casty, takze je zatim vsechno v „poradku“…

Tri zachvaty behem 24 hodin je docela dost, je to velkej zaber na cely telicko, tak snad to bylo jenom treba z velky unavy a uz se to nevrati, drzim pesti… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
23.11.10 14:53

My jsme meli pejska s epilepsii,bral antiepileptika a dozil se 12let,skoro bez zachvatu.
Neco to nic hrozneho,nijak ho to neomezovalo ani nas,jen bral ty leky.
Prislo se na to az po prvnim zachvatu ve 2letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
23.11.10 15:30

Díky za vaše zkušenosti, pejsek je náš domácí miláček a celá rodina je z toho poměrně dost špatná. Až do teď byl naprosto bez problémů, podle doktorky je jinak zdráv ( dělali mu i vyšetření z krve ). Snad léky zaberou a už se to nebude opakovat :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
23.11.10 15:40

Mamka měla pudlíka s epilepsií - už od štěněte (pravděpodobně způsobené traumatem z pádu). Prášky v té době na to nebyly aspoň teda myslím (záchvat měl párkrát do měsíce). Život kvalitní podle mě měl, ale musí se na pejska dávat více pozor - aby se příliš neunavil, pravidelný režim apod. Mamka protože pejska dobře znala a dodržovala jeho režim, tak byla schopná vypozorovat, kdy se blíží záchvat (ve valné většině případů) - změna chování (mírná -pejsek se zklidnil a začal se zdržovat v její blízkosti). Pak už to bylo jednoduché, psa přičapnout na zem a přidržet tlamičku, nebo do ní strčit tyčku (kvůli jazyku). Po záchvatu by pejsek měl být v klidu, pokud je to možné uložit do pelíšku (zajistit teplo) a zajistit přísun tekutin později jídlo.
I přes tohle všechno mamka to svoje zlatíčko milovala a on byl vitální pejsek na kterém nikdo nepoznal, že je nemocný. Bohužel ho srazilo auto, bylo mu myslím kolem 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.11.10 17:39

jo a sousedovic pes má vždycky záchvat, když kolem hárají fenky :lol: . A jinak je to pašák. Já myslím, že to bude s práškama dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andulka78
23.11.10 21:16

ano, zkušenosti mám a bohužel velmi špatné. :cry: náš pejsek v 10 letech dostal epilepsii, z ničeho nic…celý život byla zdravá jak rybička. po prvním záchvatu jsme nevěděli z čeho to bylo a vzhledem k tomu, že to bylo v období vánoc, tak jsme ani nikam nejeli. další záchvat měla začátkem ledna, to už jsme na veterinu jeli, kde nám epilepsii potvrdili. dostala prášky a záchvaty byly bohužel čím dál tím častější - i několíkrát denně. váhali jsme zda ji nechat utratit či nikoliv. byla jinak v pořádku. také se ale začala počůrávat, a občas se motala, jako kdyby byla opilá. stále jsme váhali zda utratit či nikoliv. když záchvat neměla, byla jinak ok. bohužel koncem ledna při jednom záchvatu zemřela - umřela mi v náručí, měla strašnou křeč a pak přestala dýchat :cry: hned jsme jeli na veterinu a doktor řekl, že se nikdy s ničím takovým nesetkal, pravděpodobně ta epilepsie byla způsobena nádorem na mozečku :cry: bylo to strašné a i když už je to pár let zpět, dodnes se mi chce brečet, když na to vzpomenu. tak hodně štěstí, ať se z toho pejsek dostane!

• Citovat
  • Upravit
48576
23.11.10 21:21

Ahojky.Bohužel mám.Záchvaty měl tak jednou do měsíce a bylo to šílené.Strašně sem se bála kdy ten záchvat přijde :cry:
Bohužel Epilepsie zjištěna nebo začla ve 2 letech.V 6 nám pejsek zemřel proto že mu díky lékům skolabovali ledviny.Už se nedalo nic dělat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
9.1.11 17:36

My sme měli Šaryčka ten ji měl ale dožil se nějakých 13let takže v pohodě.Bobíš za to nemohl že jo. :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.1.11 11:19

Ahoj, epilepsie se muze projevit bud kvuli nejake nemoci (jatra, ledviny,..) - to se zjisti krevnimi testy. Kdyz se zadna pricina nenajde, tak jde o cistou formu epi a pes dostane prasky, vetsinou bude trvat nejakou dobu, nez se vychyta spravne davkovani.
Je to dost individualni, nekteri budou s praskama spokojene zit a nijak vam ta nemoc vadit nebude, nekdy naopak ma pes zachvaty i s praskama,… chce to spolupracovat s veterinarem, ale vysledek ti nikdo nezaruci.
Kazdopadne po nasazeni prasku se priprav, ze bude pes nejakou dobu tak jako mimo, bude se treba motat, muze se pocuravat, byt lekavy, ale zhruba do tydne by se to melo spravit. Drzim palce, at pejska ceka jeste dlouhy spokojeny zivot :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MonikaKR
21.3.12 22:15

Testy na epilepsii

Ahojky,mám takový dotaz, dnes jsem se dozvěděla že přímý sourozenec mojí fenky má epilepsii, ráda bych jí udělala nějaké testy jestli nemá nějakou její formu nevíte jaké testy jsou k tomu potřeba? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný