Epilepsie u psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3774
17.1.16 21:16

@Dadu93 To je asi ten základní, který se dává, protože naše fenka ho měla taky. Jí zabral…po určité době už jsme bez léků…musím zaťukat :hug: :hug: :hug:.

Poproste veterináře, ať Vám předepíše něco jiného, že lék u Vašeho pejska nefunguje. Pokud záchvaty pokračují, zbytečně pejskovi zasahujete do organizmu lékem bez účinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
17.1.16 21:25

Zásadní je hlavně otestovat hladinu léku v krvi. Podle toho by se mělo upravit dávkovánní léku a popř. následně změnit lék. U naší feny měl Ph velké vedlejší účinky, tak jsme přešli na KBr a už je víc jak dva roky úplně bez záchvatu. :) Ale každý pes je jiný a jinak reaguje na léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
17.1.16 21:45
@Dadu93 píše:
Phenameal 0-0-1, pejsek má 25kg
Řekla bych, že zásadní problém je v dávkování. Naše fenka ho také užívala. Ale po 12-ti hodinách. Veterinářka říkala, že je hrozně důležité dodržovat přesné časy, protože tento lék nedrží dlouhodobě hladinu a je potřeba ten interval mít takto nastavený. Když byl manžel v nemocnici, tak jsme nestíhali dávat léky přesně, ale byl tam rozdíl i 45 minut a záchvaty se začaly znova objevovat. Zvláště večer. Věděla jsem, že jde zvýšit dávky. Tak jsem sama zvedla dávku z 0,5-0,5 tbl. na 0,5-0,75.A záchvaty byly dál. A bylo to tím, že hladina léků kolísala. Takže jsme časem skončili na dávce 1-0-1 a byl od záchvatů klid.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2863
17.1.16 21:50

Naše fenka BO 18kg brala léky po 12 hodinách polovinu-vlastně stále bere (žije s exmanželem)Pomohly hned, název už nevím, ale nmusí se dávat celkem přesně…jakmile jsme změnili dávkování (byla delší dobu dobrá) bylo to hned zpět :-( Dnes jí je 16,5 roku a léky bere již víc než 8 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.1.16 21:50
@Dadu93 píše:
Dobrý večer, jdu zde oživit diskuzi a poradit se, stalo se vám, že antiepileptika u vašeho miláčka nezabraly? Nám bohužel ano, podáváme asi půl roku a stále zvyšujeme dávku, ale bohužel nezabírají. Poradil by mi někdo co dál? Samozřejmě v týdnu pojedu za veterinářem, ale zajímaly by mě nějaké vaše zkušenosti, moc děkuji a hezký večer. :mavam:

Možná to bude v tomto případě mimo, ale my jsme kdysi v nevědomosti našemu pejskovi způsobili epilepsii tím, že jsme mu dávali za odměnu čokoládu, která se psům dávat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
17.1.16 23:54

Přesně tak, jak píšou holky…tablety mají udržovat hladinu léku v krvi, takže jeho kolísání je špatně.
Tím pádem možná bude stačit upravit dávkování - a nebude třeba měnit ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.1.16 16:30

Moc všem děkuji za typy a rady..zítra jedem k vetovi, tak se s ním znovu poradím..jinak léky dáváme stále ve stejný čas a čokoládu nedáváme vůbec :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
18.1.16 16:48

@Dadu93 Ve stejný čas-ale 24 hodin se hladina léku neudrží. Ale jen 12.Dle naší veterinářky, i dle zkušeností s epilepsií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
19.1.16 20:26

@Dadu93 Pak písněte, co jste vyřídili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
19.1.16 21:16
@lasička1 píše:
@Dadu93 Ve stejný čas-ale 24 hodin se hladina léku neudrží. Ale jen 12.Dle naší veterinářky, i dle zkušeností s epilepsií.

Naprosto souhlasím. Ph. se musí dávkování přesně po 12h, jinak to nemá žádný smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.1.16 18:08

Dobrý den, omlouvám se, že píši až ted, ale dřív nebyl čas. Takže - dávka antiepileptik zůstává stejná s tím že dáváme půl ráno v 6 a půl večer v 6, takže jsme to rozložili po 12ti hodinách jak tady řada z vás psala. To jsem ale vetovi musela navrhnout já, jinak by na to nepřišel. A příští týden to vidí na nějaké odběry. Takže uvidíme. Moc všem děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
22.1.16 16:17

@Dadu93 Oj. :? Tak si hlavně vynuťte, ať nechá otestovat i hladinu léku v krvi. Každopádně vzhledem k neznalosti vašeho vet, doporučuju se poohlídnout po nějakém se zkušenostmi s epi - ideálně rovnou neurologovi (např. Praha, Brno klinika Jaggy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.12.16 21:18

Dobrý den, máme retrívra (zřejmě kříženýho se setrem - měl být křížený s labradorem, ale vůbec se mu nepodobá), jsou mu 2 roky a v 11 měsících měl první záchvat. Vždy je má ve spánku. Z prvu byl po záchvatu velmi agresivní - nepoznával nás, klidně by po nás vystartoval. Nyní je dezorientovaný a chudák bourá do všeho co mu přijde do cesty.
Začali jsem na 1 prášku (phenaemal) denně, pak 3/4 prášku/2× denně - pak jsme měli 7 měsíců klid, ale pak začal mít záchvaty 1 - 2 měsíčně. Veterinář postupně zvyšoval dávky až to došlo tak vysoko, že už máme dávkování 1,5 prášku/2× denně. Zvýšil mu je před 4 měsíci. Ale žádné zlepšení - teď už máme záchvaty po 2 - 3 týdnech…pořád návštěvy veterináře, různé krevní testy, ale výsledky jsou všechny v pořádku. Takže místo, aby zvýšení dávek pomohlo (aspoň trochu), tak je to ještě horší…nemáte někdo podobnou zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.12.16 21:33

My měli fenku maďarského ohaře. Ale měla epilepsii v kombinaci se srdeční vadou. Už si přesně nepamatuju dávkování, ale myslím, že bylo podobné i stejný lék. Ale u nas když začaly záchvaty, tak se z toho sama nedostala a musela na veterinu a do narkózy. A po záchvatech nás taky nepoznávala, ale agresivní naštěstí nebyla, jen prostě zapomněla a za pár dní jí to zase naskočilo. Ale taky mě nepřišlo, že by zvyšování dávek nějak pomohlo. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2758
5.12.16 21:44

@Zuzka91 Ahoj. Má labradorka má epilepsii, ale slaboučkou. Asi 3× záchvat za rok- prášky dávat nemáme, když to má jen takto často. Jsou návykové, ale samozřejmě někdy nezbytné. Nevím, jak máš kvalitního a zkušeného veterináře- jestli se ti nezdá, zkusila bych probrat to s nějakým vyhlášeným odborníkem. Vím, že můj veterinář musel bohužel uspat pejska, který měl těch záchvatů několik za den…
Já fenku při záchvatu přidržuji a hladím, aby do ničeho nenarážela… Je chvíli ztuhlá jak prkno, sliní, klepe se. Pak chvilku odpočívá a za chvíli je dobrá, ale agresivní po záchvatu nikdy nebyla- to asi tvůj pejsek byl zpočátku ze šoku.
Tak jsem ti vlastně nic neporadila- zkusila bych ještě probrat s nějakým dalším veterinářem- jen vyber pořádného, třeba nějakou kvalitní kliniku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný