Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My si s tou naší stařešinou taky užíváme
Když jdu spát, tak si jí sebou beru do postele, ale vydrží spát tak 4 hod. a pak chce dolu z postele, jenže se už počurává a my máme koberce, tak s ní musíme v noci ven a někdy jí dáváme spát rovnou s plínou. Pak je hrozně žíznivá, pořád by pila, ale já jí to omezuju a hlídám, páč je pak jak průtokáč. Takže jí dám trochu napít a uložím jí do pelíšku, tam se chvíli mele, kejchá a vrtí a za 10 min.usne,jenže spí zae tak 3 hod. a je to nanovo - ven nebo plenka, trochu napít a uspat - nejradši by korzovala po bytě, ale mě to hrozně znervozňuje, páč už ve tmě nevidí. Je to můj pejsek, ale chlap se o ní krásně a obětavě stará, vstává k ní a chodí s ní v noci ven, i když ráno vstává do práce. Myslím, že už je to stařecká senilita
@Alčák1 Oni jezevčici dost trpěj na páteř, já tu naší noím do i ze schodů a to máme v baráku jen 3 schody u výtahu. Naše měla zablokovanou krční páteř a taky to byla hrůza, ale dostala se z toho, jako vždycky ze všech zdr. problémů - je to velká bojovnice
![]()
@mahdalka ¨jo, jo babičky jezevčík byl na operaci s páteří a mamky pes, to je míšenec kokršpaněla s jezevčíkem - takovej kokr na krátkých nožkách
tan ochrnul na zadní nožičky loni mamka to nevzdla, pak se zvednul ale nožičky za sebou šoural a dneska chodí ale hodně špatně ty nožičky má vybočený směrem ven a chodí jako lachtan. Už je to pán v letech je mu 15
no na každý rase se něco najde ![]()
Máme fenku čistokrevného trpasličího jezevčíka 3 r. Ve 2 letech měla první záchvat. Totéž 3 její sourozenci. Bohužel pak nám paní chovatelka řekla, že je to asi v genech, ale ne epilepsie, jen zvýšená neuróza
. Když přijde záchvat, manžel ji vezme do náruče, zmáčkne křísící bod pod čumáčkem a za chvíli je OK. Akorát pak chce být u něho. Uchovňovat ji rozhodně nebudeme, protože nechci, aby si někdo prožíval takové trauma. Naštěstí jsme přišli na to, že jí pomáhají bylinky Phytovet a teď jsme ještě koupili takové bobulky na bylinné bázi. Rozhodně zatím nechci žádnou chemii. My jsme s ní 24 h denně, takže to uhlídáme. Jinak jen děsný mazel a veselá a „nebojsa“.
Dobry den mame fenku a ta ma taky zachvaty parkrad do roka kolem harani jak uz to tady bylo psany resime to taky praskama jen v obdoby zachvatu ale mam strach ze jse to stupnuje nerada bych prisla o nasi labysku
tak ziskavam informace co dal ![]()
Zdravím všechny pejskaře,
tak nám u pudlíka (15 let) začaly také problémy s epilepsií. Zatím po týdnu měl druhý záchvat a zajímalo by mě toto. Na stránkách s touto problematikou mě zaujal jeden příspěvek od paní která psala o souvislosti této nemoci a vlivu elektromagnetického pole indukční varné desky. Nám se totiž oba záchvaty projevily na chalupě o víkendu, kde máme kuchyň po rekonstrukci právě s touto deskou. Říkala jsem o tom kamarádce a ta si uvědomila, že lidé, kteří si od nich koupili byt ( rovněž s indukční deskou)tak začali mít po nastěhování u psa tytéž problémy.
Prosím tedy napište na čem vaříte, třeba je to jenom náhoda, třeba taky ne…
Jéé, tak to si mě dostala, do teď jsme měli plyn a pes má už přes 3 roky léčenou epilepsii a v pátek nám montují indukci, tak jsem zvědavá ![]()
@HakyzPaky píše:
No vidíš a my jí možná v pátek vymontujem
My máme plyn. Myslím že to s tím nesouvisí. Nám veta řekla, že je to buď nádorem na mozku a nebo stářím, u nás asi tím stářím, pejskovi bude 17
No plynem to na 100 % neni, ale jak si tak čtu o těch indukčních deskách a mikrovlnkách, tak bych asi nejraděj vařila na ohni jako v pravěku.
Mám fenku Německého ovčáka a je taky epileptička a varnou desku nemáme, máme plyn. Ale jako štěně do cca půl roka jejího života byla zřejmě týraná a to tak, že dost, odtamtud asi pramení její epilepsie. Kdoví co jí ten kretén tehdy udělal nebo co. Bála se hrozně chlapů a vlastně skoro všeho. Šílenou strachovou reakci měla ikdyž jsem jí chtěla dát jen obojek. Jakákoliv manipulace. První cca rok, co jsem ji měla, tak nic pohoda a pak najednou jeden epi záchvat. Tehdy jsem úplně šílela, protože jsem nevěděla co se děje, co to je. Otrava? Torze žaludku u které jde doslova o minuty? Ne, byla to epi. Doktor řekl, že to zatím řešit nebudeme, že si mám zapsat datum, kdy ten záchvat měla a další okolnosti a vysledovat, kdyby měla další kdy ho má. Další měla zas za rok. Třetí ale už ten samý týden co druhý, takže už vet nasadil Phonaemal, kterej už asi bude brát celý život. Nejprve brala čtvrtku prášku denně. Nakonec se to vystupňovalo na 1 tabletu denně. Sem tam záchvat mívá, ale jeden třeba za měsíc za dva. Nic extra častého. Doktor řekl, že můžu klidně dávku ještě zvýšit, že ten jeden je takový to minimum, ale nechci ji extrémně dopovat. Zvýším je až by je měla častěji nějak, jinak to řešit nebudu. A pro ty, kdo se zajímá i o alternativní metody léčby, tak funguje i akupresura. Rudolf Desenský vydal tři knihy o výchově a výcviku psů a o tom jak psu porozumět a ve druhé knize s názvem PSI - Poradna, Informace, Souvislosti na str. 71-73 jsou přesně nafocené a popsané ty body a jak je stimulovat.
Já je ještě asi správně neumím, ale holky co mají psy s epi a povedlo se jim to říkali, že i při samotném záchvatu to výrazně ten záchvat zkrátí a pes je rychleji v pohodě.
Díky všem za odpovědi, asi tam souvislost s el.mag polem nebude ale ráda bych se zeptala Mahdalky jak to vet řeší u takto starého psa? - máte léky? Jinak tu akupunkturu budu určitě studovat- to je dobrý tip a v úterý zajdem na rozbor krve, je to sice dost drahé (1200) ale než nám něco nasadí, určitě to bude užitečné.
Moje pritelkyne ma psa s epilepsii. Ptal jsem se ji na to kdy jsi poridila varnou desku, jestli to nebylo ve stejnou dobu. Tak desku si poridila po pul roce po prvnim zachvatu, ale prvni zachvat vzniknul u psa po prestehovani do noveho bydlite. Takze neni vylouceno ze sousedi nemaji varnou desku, kazdopadne vetsina zachvatu o vikendu, kdy se vice vari. Priklanel bych se k tomu ze na tom neco je.
Ahoj holky, prosím vás, potřebovala bych se vás zeptat. Tchýně má pejska, středoasijský pastevecký, je 1,5 roku starý. Poslední 2 měsíce trpěl na epileptické záchvaty, zřejmě sežral nějaký jed a poškodil si játra - ale to je jen domněnka. Dneska měl ráno jeden krátký záchvat a pak po 1,5h na procházce další, ale dlouhý, dostali jsme ho do auta a na veterinu až po 2h… má 50 kg a byl v křeči…
doktor na veterině ho uspal do umělého spánku, napíchl kapačku (my mu ještě dávali nějakou tu rektální pastu do zadečku - ale bez výsledku). Leží tam od rána a prý to vypadá, že má nádor na mozku, který mu způsobuje tu epilepsii a že to vypadá, že bude mít po probuzení poškozený mozek, ale neví, v jaké míře, zkusí ho probudit až ráno… nevíte, co se s tím dá dělat a dá se vůbec něco? Máte s tím někdo zkušenosti? Je to samozřejmě miláček a člen rodiny… ![]()