Epilepsie u psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2578
9.3.15 07:19

@lasička1 taky mam labradora s epilepsiii.je z útulku…donesla nam ho známá a my nevěděli ze ji ma…po prvním zachvatu jsem myslela ze je po něm. Ale naštěstí Dr napsal léky a od té doby v pohodě. Davam ráno a večer prasek ale někdy ho pak najdu na zemi…takze sem tam ten záchvat ještě dostane a taky se po něm vždy pocura…ale pokud mi tajne nevyplivne prasek tak s těmi léky je to uhlidatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
9.3.15 17:42

@laurela Mě jde spíše o to, zda má někdo zkušenosti, že se epilepsie projevila po 10.roce věku a nebyl to nádor. Lékař říkal, že běžná epilepsie se objeví mezi 1.a 10.rokem, později už to bývá na podkladě změny v mozku.
Od středy zatím dobrý, moc bych si přála, aby to byla výjimka a byla to jen „obyčejná“ epilepse, která se na léčbě bude držet bez záchvatů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.10.15 14:48

Ahoj, oživuji diskuzi, máme anglického buldoka, má rok a půl, tento rok mu začaly epi záchvaty, jeden v lednu (byli jsme sním na veterině, všechny testy v pohodě, léba zatím žádná), další v září (tedy až po devíti měsících) a nejnovější dnes ráno. S přítelem přemýšlíme zda-li nasadit léky nebo ne. Změnilo se nějak chování či aktivita vašeho pejska po antiepileptickách? Díky z odpovědi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.10.15 15:06

@Dadu93 my jsme leky zkouseli a na zachvaty to moc vliv nemelo. Takze jedem bez leku uz cca 8-9let, pes je uz dedek, zachvat nekolikrat do mesice, vzdy tedy pri vedomi, pak se pocura nebo poblinka, ale aspon ma zdrava jatra a ledviny.
Pri cetnosti jednou za mesic mi prijdou antiepileptika jako vetsi zlo, ale to je samozrejme vec nazoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.10.15 15:16

Ja se prave neumim vubec rozhodnout, vzdy kdyz zachvat mel, tak si rikam, ze mu dam nasadit leky, ale potom to ze me vyprcha, on je uplne v pohode a nejradeji bych mu zadne nedavala..taky resim aby nemel nemocne jatra nebo ledviny..no uvidime o veterinar na to..jinak pritel je taky proti lekum.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.10.15 15:32

My máme epilepsii od ledna letošního roku. Nyní jí bylo 13 let. Užívá Phenaemal. Chování se vůbec nezměnilo. Když jsme v létě nezvládali dávat léky naprosto přesně, ale +- hodinu, tak se nakumulovaly epi záchvaty několikrát děnně. Nyní při užívání přesně po 12-ti hodinách je bez záchvatu. Takže u nás jsou nezbytností.

Určitě to bude mít vliv na játra-ale vzhledem k věku naší fenky a nezbytnosti léčby jinou možnost nemáme. U vás bych asi ještě vyčkala, poradila se s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.10.15 15:40

Mockrát děkuji za radu, jinak s těmi léky ještě asi počkáme, zítra se pojedu radit s vetem :kytka: jak říkám, když má záchvat hned bych s ním někam letěla a nasadila léky, jenže po něm je úplně v pohodě, nepočůrá se, nepokaká, ani nezvrací, dezorientovaný taky není, takže by ty léky asi byly zbytečná zátěž..záchvat má vždy ve spánku..ještě jednou moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.10.15 16:14

@Dadu93 Záleží i na tom, jak je záchvat dlouhý. Naše fenka-než se nasadily léky-měla záchvat i přes půl hodiny. Nejdřív zmateně chodila, dusila se, dávila, potom lehla, dusila se, pravidelně dýchala, nevnímala…Na začátku záchvatu když chodila se počůrala a při záchvatu z ní odcházela stolice. :( Ale při léčbě dobrý.
Veterinář v lednu sdělil podezření na nádor na mozku-vzhledem k tomu, že epilepsie se projevila až nad 10 let věku psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.10.15 16:20

Náš Hektor má záchvat cca 3 minuty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.1.16 20:32

Dobrý večer, jdu zde oživit diskuzi a poradit se, stalo se vám, že antiepileptika u vašeho miláčka nezabraly? Nám bohužel ano, podáváme asi půl roku a stále zvyšujeme dávku, ale bohužel nezabírají. Poradil by mi někdo co dál? Samozřejmě v týdnu pojedu za veterinářem, ale zajímaly by mě nějaké vaše zkušenosti, moc děkuji a hezký večer. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
17.1.16 20:34

@Dadu93 Nám vysvětloval veterinář, že by se mělo vyzkoušet i několik druhů, v případě, že nezaberou ty veterinářem doporučené jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.1.16 20:36

Aaha, moc děkuji, takže musíme být trpělivý než se toho vyzkouší víc, takže uvidíme, ještě jednou moc děkuji, jen chci dodat, že záchvaty docela zvládáme, ale jen mě znepokojuje, že ty léky nezabírají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
17.1.16 20:41

@Dadu93 No, zabírat by právě měly…co máte předepsáno?
Záchvaty psu, ale i lidem docela ubližují…mají vliv na mozkové buňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.1.16 20:42

Phenameal 0-0-1, pejsek má 25kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
17.1.16 20:53

@Dadu93 náš pes léky bral (už nevím jaké),ale ani po jejich změně žádná sláva - záchvaty pokračovaly, někdy byl dlouho bez nich, pak zas jich bylo víc za sebou, proč to tak bylo, jsme nevystopovali. Nicméně od zjištění epilepsie žil dalších 6 let jakž takž normálně, umřel v 11 letech… nicméně právě proto, že mu začaly odcházet játra a celý organismus už to nezvládl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný