Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Měla jsem hrubosrstého jezevčíka psala jsem tady o něm v diskuzi str.2. Bohužel v srpnu nám zemřel, ráno běhal po dvorku, štěkal na lidi a odpoledne padnul na bok. Než jsem zavolala veterináře bylo do 6 minut po něm
asi srdíčko
stýská se nám po něm ale už jsme slíbili malému nového pejska- tak přinese Ježíšek nového kamaráda ale na Kubíčka vzpomínáme pořád. malýmu se po něm tak stýská, že jsem mu před měsícem musela Kubíka uháčkovat
tak máme háčkovaného Kubu
trochu to pomohlo, malej s ním chodí spát a bere si ho sebou do školky ![]()
@Zuzka91 A testoval vet z krve účinnou hladinu léku? Bez toho je zvýšování/snižování dávky úplně nesmyslné. Vzhledem k tomu zhoršování - máte vyloučený nádor na mozku? Na FB je skupina Epilepsie u psů a v ní (bohužel) dost zkušených lidí, kdyžtak to zkuste ještě tam, už toho bylo napsáno spoustu.
Chtěla jsem taky napsat, že to nemusí být jen epilepsie, ale může tam být souvislost s nádorem na mozku. Měla jsem fenku většího plemene, u které taky vše začalo záchvaty jako u epilepsie, nejdříve jednou za pul roku, pak jednou měsíčně a postupně častěji. Nakonec jsme ji museli nechat uspat ( bylo jí 12,5) po noci, kdy měla asi 4 záchvaty po sobě a už se nebyla schopná postavit na nohy. Měla nádor na mozku, ne epilepsii.
Měla jsem psa s epilepsií ( jsem zakladatelka této diskuse ), dostával Phaenamaleten, záchvaty se objevovaly stále častěji, museli jsem zvyšovat dávku ( až na 1 tabletu 2× denně. Pak jsem změnili veterináře, k Phaenamalet. přidal ještě 1/2 tsblety Libromidu 2× denně a pes byl do konce života bez záchvatu ( nechávala jsem ho uspat ve 13 letech, selhávala mu játra a ledviny ). Určitě doporučuju kvalitního veterináře.
Měla jsem psa s epilepsií ( jsem zakladatelka této diskuse ), dostával Phaenamaleten, záchvaty se objevovaly stále častěji, museli jsem zvyšovat dávku ( až na 1 tabletu 2× denně). Pak jsem změnili veterináře, k Phaenamalet. přidal ještě 1/2 tablety Libromidu 2× denně a pes byl do konce života bez záchvatu ( nechávala jsem ho uspat ve 13 letech, selhávala mu játra a ledviny ). Určitě doporučuju kvalitního veterináře.
Měla jsem psa s epilepsií ( jsem zakladatelka této diskuse ), dostával Phaenamaleten, záchvaty se objevovaly stále častěji, museli jsem zvyšovat dávku ( až na 1 tabletu 2× denně). Pak jsem změnili veterináře, k Phaenamalet. přidal ještě 1/2 tablety Libromidu 2× denně a pes byl do konce života bez záchvatu ( nechávala jsem ho uspat ve 13 letech, selhávala mu játra a ledviny ). Určitě doporučuju kvalitního veterináře.
Děkuji všem za zkušenosti i nápady…hladinu léku v krvi už byl 2× a příští týden jdeme znovu…tak uvidíme…jsem z toho špatná, je ještě moc mladej, aby takhle trpěl…
![]()
Ahoj. Ozivuji diskuzi.
Zaznamenali jste u Phanaemalu nejake vedlejsi ucinky, kdyz jste ho zacali podavat? Moje fena ho bere od ctvrtka 0,5 tablety po 12hod. a je porad oblbla, zakopava, obcas vravora, hodne pije, ale i slinta, coz nikdy nedelala a taky vic ji. Cetla jsem, ze nekdy trva, nez si telo na lek zvykne a pak se to srovna. Stalo se vam to nekomu? A jak dlouho trvalo, nez se to vratilo do normalu?
Protoze jestli by to takhle mela mit do konce zivota, to uz si myslim, ze by bylo lepsi se vratit k diazepamu, ktery dostala jen pri zachvatu (ma je 1-2× do roka a nejsou nijak brutalni) a zbytek byla vesela a v pohode.
Volala jsem na veterinu, abych se zeptala, jestli je to normal, nebo jestli treba nema moc vysoko davku, ale sestra mi ani nedala doktorku a rekla, ze jestli se mi neco nezda, tak mam prijet.
Ale z veterinare ma hruzu a nechci ji zbytecne vystavovat dalsimu stresu, pokud to neni nezbytne nutne.
@boletka Ahoj, u mé 9-leté feny to trvalo cca 10 dní, každý den bylo vidět, že se to lepší. To pití bohužel zůstalo, když ji nehlídám, vychlastá celou misku a pak je inkontinentní
což normálně není, když pije slušně. A žraní to samé, nikdy venku nic nejedla a teď každej nesmysl. Na prášcích jsme asi měsíc a půl. Pořád doufám, že i tohle přejde, ale dá se to přežít ![]()
Měla jsem psa, v 10 letech se mu objevila epilepsie, nejsem si už jistá, které léky dostal, ale když jsme je začali podávat, tak to trvalo cca 8 dní, než se vrátil do „normálu“, ikdyž už to nikdy nebyl on, ale alespoň normálně fungoval. Těch 8 dní byl jak hadrová panenka, skoro nechodil, jen seděl, ležel, měl skelný pohled a když jsem ho zvedla do ruky, uvolnil všechny svaly opravdu jako hadrová panenka. Měla jsem taky hrozný strach a volala na veterinu, ale veterinář říkal, že musím vydržet, že se to zlepší…a opravdu se to zlepšilo. Jediné o co přišel byl jeho temperament. Třeba, když mě vítal skákal radostí hrozně vysoko, ale co začal brát ty léky, tak už takovou velkou radost nikdy neprojevil.
@boruvkay ja mam taky akitu
( tedy jestli v tve profilovce je tvuj pes). Prave ze moje fena byla vzdycky vesela, hrava, zvedava, vzdycky me letela vitat, div se neprerazila a ted je takova apaticka, privitat me sice jde, ale sotva se dosoura ke dverim. Tak doufam, ze se ji vrati radost ze zivota. Tohle me uplne ubiji ji takhle videt. A to vecne slintani - porad ji visi slina z koutku, jak kdyby byla nejakej boxer.
@beneskat píše:
@boletka Ahoj, u mé 9-leté feny to trvalo cca 10 dní, každý den bylo vidět, že se to lepší. To pití bohužel zůstalo, když ji nehlídám, vychlastá celou misku a pak je inkontinentnícož normálně není, když pije slušně. A žraní to samé, nikdy venku nic nejedla a teď každej nesmysl. Na prášcích jsme asi měsíc a půl. Pořád doufám, že i tohle přejde, ale dá se to přežít
@beneskat tak my to mame teprv 5.den, ale zatim teda zadny zlepseni nepozoruju ![]()
Moje holka bere už deset letPhenaemaletten jedne večer, jeden ráno. Měla tak dva záchvaty týdně, teď tak jeden do měsíce. Jinak je úplně bez problémů
@boletka já měla shibu, ale je to vlastně malá kopie Akity. Bohužel u mého pejska už se právě ten temperament nevrátil a cca po 3 letech braní těhle léků přišla mozková příhoda, ze které se ještě dá se říct oklepal, ikdyž s trvalými následky. Do roka měl druhou, a z té už se bohužel nedostal. Vlastně měl takové světlejší chvilky a to v zimě, když napadl sníh…to se mu na chvilku ten temperament vrátil, ale s tím vítáním to bylo podobné, přišel, přivítal, ale už to nebylo tak radostné jako dřív. ![]()