ePoptávka - vaše zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petr Valeš píše:
Pokud se zákazník cítí, že došlo k neoprávněné objednávce, automaticky dojde k revizi náslechu hovoru a v případě uplatněné reklamace i k automatickému stornu objednávky.
A ještě byste se mohl vyjádřit k tomu, zda na vyžádání také poskytujete zákazníkovi nahrávku hovoru. Jinak totiž moje negativní pocity nevyvrátíte: To, zda byla objednávka právoplatně uzavřena, hodnotíte jen vy, a zákazníkovi tuto možnost neposkytnete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
A ještě byste se mohl vyjádřit k tomu, zda na vyžádání také poskytujete zákazníkovi nahrávku hovoru. Jinak totiž moje negativní pocity nevyvrátíte: To, zda byla objednávka právoplatně uzavřena, hodnotíte jen vy, a zákazníkovi tuto možnost neposkytnete?
Dobrý den, děkuji za vyjádření. Nahrávky nemůžeme veřejně poskytovat z titulu zákona o ochraně osobních údajů. Nicméně, ke každému případu přistupujeme velmi individuálně a pokud cítíte, že chcete uskutečnění objednávky reklamovat, napište mi prosím na jednatel@b2m.cz a já zajistím společné posouzení. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr Valeš píše:
Nahrávky nemůžeme veřejně poskytovat z titulu zákona o ochraně osobních údajů.
Ptám se na poskytnutí nahrávky objednateli, tedy účastníkovi hovoru.
Kde konkrétně je v zákoně o ochraně osobních údajů zakázáno účastníkovi hovoru, který si pořídil nahrávku hovoru, poskytnout nahrávku hovoru druhému účastníkovi, když ji to ten druhý účastník hovoru vyžádá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Ptám se na poskytnutí nahrávky objednateli, tedy účastníkovi hovoru.Kde konkrétně je v zákoně o ochraně osobních údajů zakázáno účastníkovi hovoru, který si pořídil nahrávku hovoru, poskytnout nahrávku hovoru druhému účastníkovi, když ji to ten druhý účastník hovoru vyžádá?
Dobrý večer,
odvolám se na § 13, odstavec „Povinnosti osob při zabezpečení osobních údajů“ zákona o Ochraně osobních údajů ze dne 4. dubna 2000, konkrétně potom bod (1), viz.
„Správce a zpracovatel jsou povinni přijmout taková opatření, aby nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, k jejich změně, zničení či ztrátě, neoprávněným přenosům, k jejich jinému neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití osobních údajů. Tato povinnost platí i po ukončení zpracování osobních údajů.“
a bod (2), viz.
„Správce nebo zpracovatel je povinen zpracovat a dokumentovat přijatá a provedená technicko-organizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů v souladu se zákonem a jinými právními předpisy.“
Ale ještě jednou: pošlete mi Váš konkrétní případ na e-mail či, pokud chcete o tom jednat osobně či telefonicky, jsem k dispozici.
S pozdravem
Petr Valeš, B2M.CZ, s. r.o.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr Valeš píše:Zpřístupnění osobních údajů jejich subjektu není neoprávněným přístupem.
Dobrý večer,odvolám se na § 13, odstavec „Povinnosti osob při zabezpečení osobních údajů“ zákona o Ochraně osobních údajů ze dne 4. dubna 2000, konkrétně potom bod (1), viz.
„Správce a zpracovatel jsou povinni přijmout taková opatření, aby nemohlo dojít k neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, k jejich změně, zničení či ztrátě, neoprávněným přenosům, k jejich jinému neoprávněnému zpracování, jakož i k jinému zneužití osobních údajů. Tato povinnost platí i po ukončení zpracování osobních údajů.“
a bod (2), viz.
„Správce nebo zpracovatel je povinen zpracovat a dokumentovat přijatá a provedená technicko-organizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů v souladu se zákonem a jinými právními předpisy.“
Zpřístupnění záznamu hovoru jeho účastníkovi není neoprávněným přístupem.
Těm, kterým odmítáte poskytnout záznam hovoru, který je jediným důkazem, že smlouva vůbec byla uzavřena a současně tedy jediným skutečným podkladem pro fakturaci, doporučuji fakturu bez tohoto podkladu odmítnout jako neoprávněnou, dokud jim neposkytnete záznam hovoru.
Tedy navrhnout vám písemně smír, spočívající v tom, že faktura bude uhrazena (a smlouva tvrzeným objednatelem uznána za platnou), jakmile bude moci také objednatel na základě vámi doručeného záznamu hovoru seznat, že on (či jeho zástupce) smlouvu telefonicky skutečně uzavřeli.
Po této výzvě až do zaslání záznamu hovoru doporučuji na jakékoli mimosoudní vymáhání (ať z vaší strany nebo vámi zmocněné inkasní agentury) nereagovat.
V případě soudního sporu stejně máte k dispozici jediný důkaz o existenci smlouvy, a tím je záznam hovoru.
Pro případ soudního sporu tedy radím žalovaným objednatelům, i kdyby se ze záznamu hovoru ukázalo, že smlouva byla uzavřena, navrhnout soudu, aby ve výroku II rozsudku uložil veškeré náklady řízení platit vám, neboť vy jste to byli, kdo způsobil, že spor musel být řešen soudně, a to tím, že jste objednateli bezdůvodně odmítli poskytnout podklad pro fakturaci. Kdybyste tento doklad poskytli, nemusela se věc řešit soudně.
Stejně doporučuji navrhnout soudu, aby vám nepřiznal zákonné úroky z prodlení (do právní moci rozsudku), a to z toho důvodu, že situaci lze hodnotit jako prodlení věřitele - věřitel nevyvinul požadovanou součinnost k řešení pohledávky, neboť nedodal objednateli tvrzené důkazy o existenci objednávky, kterými disponoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pane Valeš veřejně lžete
Jednoho dne mi zavolal do práce z E-poptávky Váš zaměstnanec a vzhledem k tomu že jsem měl u konce AAA-poptávku a hůř slyším jsem na jeho zamumláni zdali mám zájem o E poptávku prohlásil, samozřejmě poněvadž jsem jelikož hůř slyším, myslel že volá někdo z AAA poptávky. Na druhý den mi došla e-mailem faktura na poptávky a veřejné zakázky. Když jsem při telefonickém hovoru řekl že mám službu u AAA poptávky a že nemám zájem o službu E poptávky bylo mi řečeno že jsem uzavřel po telefonu smlouvu a že musím zaplatit. Nepomohlo vysvětlování nic. Když jsem nezaplatil přišel mi e-mailem výhružný dopis že pokud do 14 dnů nezaplatím předají věc exekutorovi. Zaplatil jsem a zaplacenou službu jsem odmítl nato zakázal zasílání nabídek o které jsem jako klient AAA poptávky neměl zájem. Takže nějaká diskuse s Vaší firmou je mimo mísu a Vy veřejně tady lžete. A nejednalo se o pár korun ale o několik tisíc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gjeorgij píše:
Jednoho dne mi zavolal do práce z E-poptávky Váš zaměstnanec a vzhledem k tomu že jsem měl u konce AAA-poptávku a hůř slyším jsem na jeho zamumláni zdali mám zájem o E poptávku prohlásil, samozřejmě poněvadž jsem jelikož hůř slyším, myslel že volá někdo z AAA poptávky. Na druhý den mi došla e-mailem faktura na poptávky a veřejné zakázky. Když jsem při telefonickém hovoru řekl že mám službu u AAA poptávky a že nemám zájem o službu E poptávky bylo mi řečeno že jsem uzavřel po telefonu smlouvu a že musím zaplatit. Nepomohlo vysvětlování nic. Když jsem nezaplatil přišel mi e-mailem výhružný dopis že pokud do 14 dnů nezaplatím předají věc exekutorovi. Zaplatil jsem a zaplacenou službu jsem odmítl nato zakázal zasílání nabídek o které jsem jako klient AAA poptávky neměl zájem. Takže nějaká diskuse s Vaší firmou je mimo mísu a Vy veřejně tady lžete. A nejednalo se o pár korun ale o několik tisíc..
Chyba! Neměl jste nic platit! Bez soudu to nemohou předat exekutorovi. Exekutorovi mohou předat pouze exekuční titul, a ten neměli. A od soudu vám může přijít nejvýš platební rozkaz, proti kterému byste podal odpor s tím, že smlouva nebyla uzavřena, tudíž pohledávka neexistuje.
Anebo jakou cestou, jak jste výslovně odmítl službu, kterou jste zaplatil? Písemně, na dodejku, ve správě pro příjemce platby za tu službu, nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gjeorgij píše:
písemně e-mailem
Krásný oxymóron, pokud e-mail není opatřen ověřeným elektronickým podpisem. ![]()
E-mail, který není opatřen ověřeným elektronickým podpisem je něco, jako nepodepsaný korespondenční lístek.
Autoři tohoto článku sice mají opačný názor, ale jejich opačný názor vychází z faktického omylu, jak zdůvodním dále.
V článku sami uvádějí, že „Ústavní soud se však přiklonil k názoru Městského soudu v Praze, podle kterého absence zaručeného elektronického podpisu znamená nedodržení písemné formy (viz usnesení Ústavního soud ze dne 3. 2. 2015, sp. zn. II. ÚS 2250/14).“
A teď, proč nemají pravdu. Cituji:Podle Polčáka[5] jakákoli data označující původce příslušného dokumentu, byť by se jednalo i jen o automatickou patičku doplňovanou e-mailovým klientem, tedy mají základní účinky podpisu a elektronický dokument pak je i v těchto případech na základě zákonného odkazu podepsán. K odlišnému závěru dospěli Korbel a Melzer,[6] podle kterých pouhé napsání jména na klávesnici v těle e-mailu spíše není elektronickým podpisem, neboť obsahuje pouze tvrzení identity, nikoli její ověření. Dle našeho názoru uvedení jména v e-mailu lze považovat za „prostý“ elektronický podpis z níže uvedených důvodů. Jedná o údaj v elektronické podobě připojený k datové zprávě, který plní, byť v omezené míře, označovací, deklarační i důkazní funkci, když právě tyto tři funkce plní podle Karla Čermáka ml.[7] podpis písemné formy právního jednání.
Moje výhrada: Jakoupak důkazní funkci? Jméno „Franta Opršálek“ na konci e-mailové zprávy nedokazuje, že zprávu napsal Franta Opršálek, protože to jméno dokáže vyťukat i Anton Špelec Ostrostřelec.
Takže prostý text „Franta Opršálek, adresa ta a ta“ na konci e-mailové zprávy opravdu znamená jen tvrzení identity, nikoli její ověření, stejně jako jméno a elektronická adresa odesilatele v záhlaví e-mailové zprávy.
Na rozdíl od vlastnoručního podpisu na listině, protože Anton Špelec Ostrostřelec nemusí přesně trefit, jak se Franta Opršálek podepisuje. A taky na rozdíl od elektronického podpisu dokumentu, který se počítá z obsahu ověřeného certifikátu, který důvěryhodná certifikační autorita vydala jen Frantovi Opršálkovi, a obsahu zprávy, takže takový podpis nelze napodobit na falzifikátu a pozměnění zprávy znamená, že podpis nesouhlasí. Tohle se děje na základě kryptografických postupů , o kterých ti právní rozumbradové, kteří ten článek napsali, nemají šajn.
Takže pravdu samozřejmě mají Korbel a Melzer a taky Ústavní soud, nikoli Polčák, Karel Čermák ml. a autoři článku.
Výslovné odmítnutí smlouvy - i když nepodepsané, kterou jste potvrdil konkludentně tím, že jste ji plnil (zaplatil) některý soud sice může uznat, ale nespoléhal bych na to. Mimoto - zaplatil jste bez jakéhokoliv odporu, čímž jste jim podal o sobě zprávu, že jste měkkota, která se nebrání, nebo brání chabě, a ze které tedy bude snadné dostat další peníze.
Takže v té jasnosti obrany budete muset přidat. Nebo chcete ušetřit na poštovném?
Měl jste napsat, že to „samozřejmě“ jste řekl ve skutkovém omylu, protože jste se domníval, že volá někdo jiný, než skutečně volal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řada spotřebitelů zatím stále není dostatečně informována o tom, že smlouvy je možné uzavírat také po telefonu. Tuto možnost upravoval starý občanský zákoník a upravuje ji i nová legislativa (v novém občanském zákoníku se konkrétně jedná paragraf 1820 a následující). Distanční smlouva je uzavírána prostředky komunikace na dálku, kterými jsou telefony s lidskou obsluhou (operátorem), telefony bez lidské obsluhy Více na: https://finexpert.e15.cz/…-po-telefonu. Dále i já nevěděl že existuje paragraf 1829.Ovšem to nic nemění na tom že veřejně lžete a E-poptávka využívá neznalost zákona oslovených. Jo zaplatil jsem za to co jsem nechtěl ale tuto zkušenost šířím dál aby ubyly podvodníkům zisky které mají z toho že využívají neznalost zákona občanů. My totiž pracujeme a neživí nás studování paragrafů. Takže Vaše slaboch patří všem které společnosti jako E-poptávka podvedly a okradly tím že využily ve svůj prospěch neznalost zákona podvedených a okradených..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gjeorgij A s kým si to píšete? Kdože kde a v čem veřejně lže? Nejmenuju se Valeš, jestli to má být na mne a s firmou B2M.CZ, s. r. o., která provozuje web EPoptavka.cz, nemám nic společného (leda to, že mi taky ze začátku posílali jakési poptávky, pro mne nepoužitelné a když to potom chtěli zpoplatnit, tak jsem odmítl).
Jestli chcete něco napsat panu Valešovi, tak to adresujte přímo jemu.
Taky jsem nic nevěděl o § 1829. O tom, že je možné uzavírat smlouvy po telefonu tak, že dodavatel (či poskytovatel služby) zavolá zákazníkovi, jsem se s překvapením dozvěděl někdy v roce 2007, kdy jsem se chystal na autobus, ale ještě jsem měl chvilku času, tak jsem ještě šel na zahradu. A do toho mi zavolal kdosi s nabídkou tarifu a já jsem byl dost překvapen, když jsem zjistil, že si myslí, že se mnou uzavře smlouvu.
Ano, někdy uzavírám smlouvy po telefonu, a to v těchto případech:
- Když volám instalatéra na plyn nebo na vodu. Když mi doma podle zápachu unikal plyn, tak se mi velmi hodilo, že mohu zavolat plynaře a nemusel jsem k němu jezdit ani si s ním psát, aby přijel.
- V některých e-shopech jsem nějaké drobnosti objednal telefonicky. Po prostudování obchodních a dodacích podmínek a ceníku.
Ale zásadně a nikdy neuzavírám smlouvy tak, že dodavatel zavolá mně. To vždy jasně odmítnu a jakmile zjistím, že mu jde o uzavření smlouvy, tak mu jasně sdělím, že tímto způsobem smlouvy neuzavírám. A to ze tří důvodů.
- To, co mi nabízí, nepotřebuji. Přinejmenším jsem žádnou potřebu si to objednat nepociťoval předtím, než mi zavolal. Nepotřebuju s ním uzavírat smlouvu, aspoň ne tak naléhavě, abych smlouvu uzavíral telefonicky.
- Na jednání o smlouvě nejsem připraven. Nemám prostudované a promyšlené obchodní podmínky, neměl jsem možnost si to porovnat s alternativami.
- Při jednání po telefonu nemám jasný důkaz, na čem jsme se dohodli, pokud ovšem si telefon nenahrávám (teď už na mobilu používám pro tyto případy Call Recorder, a to hlavně proto, že si na případná obtěžující volání hodlám stěžovat na ÚOOÚ; nedávno mi jeden pojišťovák volal, vyptával se na manželku, vyzvídal dřív, než mi řekl, oč jde - nic se nedozvěděl, ale já jsem se dozvěděl, že šlo o nabídku jakéhosi pojištění, a to v době platnosti GDPR).
Z těchto tří důvodů - a hlavně proto, že na jednání o smlouvě nejsem připraven - nikdy neuzavírám smlouvy tak, že mi někdo telefonicky nabídne nějaký produkt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gjeorgij Omlouvá se za to „S kým si to píšete“.
Prostě jste neuvedl link, „zmínit“.
Na tohle se podívejte:
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, Ráda bych také reagovala z druhé strany. Poptala jsem na E-poptávce garážová vrata a E-poptavka mi nabídla vícenež 20 nabídek z blízkého okolí, snad během jednoho dne. Všechny firmy měly možnost poslat jejich nabídku a my si jen vybrali, která je pro nás nejvýhodnější, takže za nás funguje skvěle a myslím, že i ty firmy by měly být spokojené. K té, od kterých jsme vrata nakonec vzali, bych se jinak nikdy nedostala, pro ně velké plus E-poptávku využívat. Takže za nás super fungující služba, budeme teď poptávat nádrže na vodu a podlahovku. Bohužel pro firmy z těch 20 nabídek využijeme vždy jen 1, takže je to holt o tom, kdo má jaké ceny, jak se firma prezentuje atd., to už je ale pak na firmě, jestli umí oslovit zákazníka a ne o tom prostředníkovi. Hezký den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
epoptávka
@Petr Valeš napsala jsem Vám email se stížností a vysvětlením celé situace. čekám na odpověď a těším se na to, že se domluvíme a že si za svým slovem stojíte a odpovíte mi na email.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
epoptávka a zajímavé praktiky
@Nisinka záleží také na stylu získání firmy do portfolia. Když tam pro Vás žádné poptávky nemají, ale tvrdí, že jsou jich mraky a vy za 4 roky v archivu jich najdete do 5 a mimo vaši lokalitu, ačkoli lokalitu jste jim nahlásila. Nemám ráda spolupráci s někým, kdo ji postavil na lži. Tak doufám, že pan ředitel jejich formy je jiný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit