ePoptávka - vaše zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19810
26.6.26 16:15

@Martin 2026

Zamítnutí reklamace ignorujte, je to jen papírová formalita.

Martine, to, že vám e-mailem zamítli reklamaci, je zcela standardní korporační postup. Jejich cílem je vytvořit ve vás dojem, že „vše proběhlo legálně a možnost obrany skončila“. Z právního hlediska to ale neznamená vůbec nic.

Rozporujete vznik, ne plnění: Reklamace se podává tehdy, když smlouvu uznáváte, ale služba byla dodána vadně. Vy však tvrdíte, že smlouva vůbec platně nevznikla (nebyl doložen souhlas). Zamítnutí reklamace fiktivního vztahu je právně bezvýznamné.

Vysmívání do telefonu dokumentujte: To, že se operátoři v telefonu vysmívají, je psychologická taktika na zlomení dlužníka. Pokud se vám to stane znovu, hovor nahrajte (jako účastník hovoru k tomu nepotřebujete jejich souhlas). Bude to skvělý důkazní materiál pro policii, jaké metody vymahači používají.

Držte se s právničkou čistě linie: písemný rozpor dluhu + žádost o nahrávku přes GDPR + trestní oznámení za nátlak s odkazem na judikát Deredes. Na jejich e-maily a zamítnutí už vůbec nereagujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.26 16:29
@eumedon píše: Více

Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.26 16:30

Mel bych toho vice pokud se tim živíte. luxfeel@gmaí.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19810
26.6.26 16:47

Omlouvám se za špatné uvedení odkazu na případ Aleše Slabého - Deredes. Správný odkaz je zde: Usnesení NS SpZn 3 Tdo 465/2010 ze dne 09.06.2010

Neživím se tím, jsem důchodce. Ale ještě jako ajťák jsem dělal i program pro inkasní společnost (která snad nepoužívala tyto metody), tak o tom trochu vím. Musel jsem to nastudovat a pracovat s tím.

Příspěvek upraven 26.06.26 v 20:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.26 16:48
Úžasné!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...