Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: četla jsem ale stejne bych chtela vaši radu zda mohu být těhotná.
Stejně jako někdo otěhotní přes HA, tak se může stát, že někdo otěhotní přes Escapelle, co chceš proboha slyšet? Jak to máme vědět?
@radkka píše:
![]()
![]()
![]()
Stejně jako někdo otěhotní přes HA, tak se může stát, že někdo otěhotní přes Escapelle, co chceš proboha slyšet? Jak to máme vědět?
pouze sem se zeptala zda mohu otěhotnět i kdyz sem po escapelle krvácela… ty nervy neni nic příjemného… nemusíte byt hned nepříjemná.
@Anonymní píše:
pouze sem se zeptala zda mohu otěhotnět i kdyz sem po escapelle krvácela… ty nervy neni nic příjemného… nemusíte byt hned nepříjemná.
A četla jsi leták? Myslím, že tam toho píšou dost, včetně účinnosti a vzhledem k tomu, že i těhotná může menstruovat, tak ani krvácení nemusí být 100% ukazatel. Nicméně s největší pravděpodobností těhotná nebudeš.
@radkka píše:
A četla jsi leták? Myslím, že tam toho píšou dost, včetně účinnosti a vzhledem k tomu, že i těhotná může menstruovat, tak ani krvácení nemusí být 100% ukazatel. Nicméně s největší pravděpodobností těhotná nebudeš.
ano četla. jinak děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chtela bych se zeptat
3.3. se nam stala s přítelem nehoda. Druhý den na to jsem užila Escapelle do 27 hodin. Do týdne se dostavilo krvácení přitom mám mít MS 20.3.. Myslíte, že mohu být těhotná i po tom krvácení? Děkuji
Ahoj, bezpecne si troufam rict, ze tehotna nejsi.
Escapelle jsem uzila stejne jako ty nekolikrat, druhy den a vzdy se mi menstruace dostavila o dost drive. Je to normalni, mas to napsane i v letaku, mela te o tom poucit i lekarnice. Udelej si pro jistotu tehotensky test ale urcite tehotna nejsi. Escapelle je pekny svinstvo, nedovoli vajicku ani prezit natoz se zahnizdit.
Jestli ti mohu poradit, pokud to jen jde a budes mit staleho partnera, vyhni se pouzivani Escapelle v budoucnu. ja ho pred lety uzila asi 3×, s odstupem asi jednoho az dvou let. Udelal mi dost zle aspon na 3 mesice, totalne mi rozhodil hormony, menstruacni cykly, mela jsem plno pupinku. Proste hruza.
@Ghanaian Princess píše:
Ahoj, bezpecne si troufam rict, ze tehotna nejsi.
Escapelle jsem uzila stejne jako ty nekolikrat, druhy den a vzdy se mi menstruace dostavila o dost drive. Je to normalni, mas to napsane i v letaku, mela te o tom poucit i lekarnice. Udelej si pro jistotu tehotensky test ale urcite tehotna nejsi. Escapelle je pekny svinstvo, nedovoli vajicku ani prezit natoz se zahnizdit.Jestli ti mohu poradit, pokud to jen jde a budes mit staleho partnera, vyhni se pouzivani Escapelle v budoucnu. ja ho pred lety uzila asi 3×, s odstupem asi jednoho az dvou let. Udelal mi dost zle aspon na 3 mesice, totalne mi rozhodil hormony, menstruacni cykly, mela jsem plno pupinku. Proste hruza.
Ahoj. Moc dekuju za tvoji odpověď!! velice mi pomohla!:)
kdy bych mela tedy očekávat MS? Zítra (tedy 20.3. kdy je očekávaná) nebo mam počítat od té vyvolané?:)
@Anonymní píše:
Ahoj. Moc dekuju za tvoji odpověď!! velice mi pomohla!:)kdy bych mela tedy očekávat MS? Zítra (tedy 20.3. kdy je očekávaná) nebo mam počítat od té vyvolané?:)
Pokud jsi ted krvacela jen mirne a nebylo to uplne tak silne jako menstruace, pak by se menstruace mela dostavit priblizne v ocekavanem terminu, ale vzhledem k tomu ze ti to rozhodi hormony, je mozne uplne vsechno, zalezi na tom v jake casti cyklu jsi ten escapelle pouzila.
Pokud jsi ho uzila jeste pred ovulaci, pak to male krvaceni byla jiz menstruace, byla ale slabsi protoze delozni sliznice jeste nemela cas poradne dorust. Pokud jsi escapelle uzila az po probehle ovulaci, tak bych zrejme cekala menstruaci. Neni ale mozne rict presne kdy.
Po uziti escapelle neni zadny casovy plan na menstruaci. Budes ji mit hodne rozhozenou. Udelej si jen test aby sis byla jista a proste si nos porad s sebou menstruacni potreby.
@Ghanaian Princess píše:
Pokud jsi ted krvacela jen mirne a nebylo to uplne tak silne jako menstruace, pak by se menstruace mela dostavit priblizne v ocekavanem terminu, ale vzhledem k tomu ze ti to rozhodi hormony, je mozne uplne vsechno, zalezi na tom v jake casti cyklu jsi ten escapelle pouzila.
Pokud jsi ho uzila jeste pred ovulaci, pak to male krvaceni byla jiz menstruace, byla ale slabsi protoze delozni sliznice jeste nemela cas poradne dorust. Pokud jsi escapelle uzila az po probehle ovulaci, tak bych zrejme cekala menstruaci. Neni ale mozne rict presne kdy.
Po uziti escapelle neni zadny casovy plan na menstruaci. Budes ji mit hodne rozhozenou. Udelej si jen test aby sis byla jista a proste si nos porad s sebou menstruacni potreby.
dobře dekuji moc! MS mam mit 20.3. Krvácení po escapelle se dostavilo 9.3. tak snad to mohu brát jako MS.
@Anonymní píše:
ano četla. jinak děkuji
Zkus test, tak 3-4 týdny po inkriminovaném styku, nejlépe od Dr. Maxe Lady max, je nejspolehlivější.
Ahoj. Neni to tak dávno užila sem pilulku Escapelle a do tydne se dostavilo krvácení. Včera odpoledne sem si udelala těhotenský test. Vyšel negativní ale dnes ráno sem dělala ještě a nebylo na nem nic. Myslíte ze mohu byt těhotná?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy by se měla dostavit menstruace po užití pilulky po- Escapelle? A jak poznám že byl prášek účinný a nejsem těhotná? Děkuji za odpověď
Dobrý den chtěla bych se zeptat zabere pilulka i když antikoncepci nemám žádnou a vzala ji až po dvou dnech..? ![]()
Nepíšeš o jakou pilulku se jedná. Běžnou antikoncepci musíš brát každý den pravidelně, jinak je neúčinná. Pilulky pro dodatečnou antikoncepci (Postinor, Escapelle) musíš vzít do 48 nebo 72 hodin nejpozději, čím dříve, tím je to spolehlivější.