Escapelle po ovulaci

Anonymní
28.12.17 10:17

Escapelle po ovulaci

Vím že dotazů ohledně pilulky “po” už je tady dost, nicméně jsem nenašla to co hledám.
S partnerem jsme měli nehodu a já pak za cca 35hod. užila tabletku Escapelle. Jenže v ten den jsem měla zrovna ovulaci, jsem si jistá, poznám ji bezpečně podle bolesti a hlenu. Vím že hlavním ukolem pilulky je odsunutí ovulace a připadné zabránění splynutí vajíčka se spermii, taky důsledkem Levonorgestrelu změna hlenu na hustý “poovulační”. O abortivnim účinku jsou dohady. Mě by zajímalo, zda se v tom někdo vyzná, jak by pululka mohla bránit případnému zahnízdění? Sliznice přece roste především v první fázi cyklu, takže to že by se nemělo vajíčko do čeho zahnizdit je nepravděpodobné, je to 7 dní od užití tablety, zatím se žádné krvácení nebo špinění nedostavilo, MS čekám za týden. Zajímají mě zkušenosti zda někdo taktéž užil tabletku po (jisté) ovulaci a tableta i tak fungovala. Děkuji za odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.12.17 16:38

Nikdo nic? :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.19 08:23
@Anonymní píše:
Vím že dotazů ohledně pilulky “po” už je tady dost, nicméně jsem nenašla to co hledám.
S partnerem jsme měli nehodu a já pak za cca 35hod. užila tabletku Escapelle. Jenže v ten den jsem měla zrovna ovulaci, jsem si jistá, poznám ji bezpečně podle bolesti a hlenu. Vím že hlavním ukolem pilulky je odsunutí ovulace a připadné zabránění splynutí vajíčka se spermii, taky důsledkem Levonorgestrelu změna hlenu na hustý “poovulační”. O abortivnim účinku jsou dohady. Mě by zajímalo, zda se v tom někdo vyzná, jak by pululka mohla bránit případnému zahnízdění? Sliznice přece roste především v první fázi cyklu, takže to že by se nemělo vajíčko do čeho zahnizdit je nepravděpodobné, je to 7 dní od užití tablety, zatím se žádné krvácení nebo špinění nedostavilo, MS čekám za týden. Zajímají mě zkušenosti zda někdo taktéž užil tabletku po (jisté) ovulaci a tableta i tak fungovala. Děkuji za odpovědi :mavam:

Jak jsi dopadla? Řeším teď to samé, nehoda v první den ovulace a nevím jestli má smysl kupovat pilulku po nebo se už jen modlit a čekat… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.20 16:36

Mně se také nehoda stala v první den ovulace, ecapelle jsem užila druhý den a těhotná nejsem 🙂 i v příbalovém letáku je napsané, že má pilulka fungovat i v takové situaci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.20 16:54

Ahoj, po nechranenem styku (den ovulace, případně jeden den po), jsem užila tabletku cca po 24 hod, bohužel u me nezafungovala ( protože mi prave již probíhající ovulaci neoddalila) a otěhotněla jsem. četla jsem si o tom dost zahraničních článku, a tyto tabletky působí prave na oddálení ovulace, nikoliv na zahnizdeni již oplodněného vajíčka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1