Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky!
Jsem 3 den po ET a vůbec mi ten čas neutíká. Měla jsem hyperstimulační syndrom a náběh na zánět. Takže mám po dobrání třídenních antibiotik a píchám si heparin do bříška. Doufám, že to nebude mít špatný vliv na mojí „bublinku“.Má některá z Vás zkušenosti alespoň s hyperstimulákem a otěhotněním po něm?
@Tokara tak on pry pomáhá otěhotnění ![]()
Ja mela a otěhotněla ![]()
Drzim palce
@Tokara ahojky
taky jsem 3dny po ET
ale bez hyperstimulaku..verim, ze to negativni vliv mit nebude
do jakeho CAR chodis?
Ahoj. Já jsem měla ET 22.2.všechno bylo v pohodě, až 7 den po ET jsem se nafoukla jak balon a nevěděla jsem co se to děje. Bylo to přes víkend, takže hned v pondělí jsem volala do caru, a dr. mi řekl, že to je dobře, že jsem těhotná a druhý den jsem stejně jela na kontrolu aby jsme nic nepodcenily. Než jsem jela k dr. udělala jsem si test a byli tam//
. U dr.jsme zjistily, že mám volnou tekutinu v břiše a poslal mě domu s tím, že mám hodně pit a jist bílkovin a kdyby se to zhoršilo tak se ozvat. Samozřejmě se to zhoršilo, ale jsem si říkala, že to musím vydržet. Trpěla jsem 10 dni, pomalu jsem nemohla chodit, a chodila jsem v předklonu, pak to trošku povolilo a pomalu to odeznívá. Teď už jsem docela v pohodě, jen ještě to bříško mi zůstalo větší a čekáme na kontrolní ultrazvuk, ten máme 24.3. Hodně jsem četla o OHSS a dost holky píšou, že se embryika líp zavrtají při hyperstimulaku. Tak přejí hodně štěstí a držím palce
ať se to povede. Je to tvoje první ivf?
Děkuji za odezvu!! ![]()
snad budu stejný "případ jako Ty Petra Z
Jsem ráda, že je na tom někdo stejně jako já jalisco ![]()
Chodím do Gennetu na Letné. Tohle je mé druhé IVF, při prvním jsem bohužel neměla oplodnění schopná vajíčka. Byl to šok když mi to druhý den embryoložka volala. Celou cestu do práce jsem zadržovala pláč a potom vybouchla. Opravdu jsem se cítila příšerně při vědomí, že to všechno bylo na ho*no. Mno a teď s těma problémama na tom nejsem o nic líp…
@Tokara to se nedivim
ja jsem mela pvrni IVF. Moc jsem nereagovala na injekce, stimulovala jsem 13dnu a vysledek? 4vajicka,2nezrala a pouze 1oplodneno..celych 5dnu jsem se pri kultivaci nervovala, jestli ET vubec bude
kazdy den jsme muselivolat, i v den ET a neskutecne se mi oddechlo, ze aspon to jedno mi zavedli, ikdyz se slovy, ze nemamco ztratit
takze chapu ![]()
Kdy budes zkouset test?
Zapoměla jsem napsat, že to bylo moje 5 ivf, a tak strašně moc se modlím ať je vše v ok ![]()
@jalisca děkuji
nic jiného si teď nepřeji. Po 4 letech snažení a tolika nervu, trápeni a zklamaní jsem poprvé v životě objevila // na testu. Holky budu vám moc držet palce
ať se to povede co nejdříve
![]()
@jalisca Já jsem teď měla krátký protokol nebo jakže se tomu říká, takže jsem stimulovala asi jen týden. Měla jsem 16 folikulů, ale odnesl to můj pravý vaječník na kterém jich bylo 12. Z toho jsem měla 9 vajíček. Čtyři byla zralá a oplodněny tři. Měla jsem u nich dobrý vývin akorát u jednoho bobíska se v den transferu zastavil vývoj. Mno tak mám alespoň jedno v bříšku a jednoho eskymáčka
jinak test bych zkoušela snad hned, kdyby nehrozilo to, že bude negativní. přece jen je to moc brzy.
@parisek Pátý IVF
tak to je síla! ale určitě se to povede! Držím moc palečky!
Po jake dobe vyprcha pregnyl? Dostala jsem minuly ctvrtek 10000j..takze jsem si rikala, ze test zkusim az tak pristi vikend..ale taky bych nejradsi hned ![]()
@Tokara a kratky je jiny v cem? Ja mela dlouhy..To me mrzi, ze to odnesl vajecnik ![]()
Mám dojem že by měl vyprchat po týdnu až deseti dnech.Tak se testneme příští víkend spolu.
já potom co jsem jen tak pročítala diskuze, jsem měla v plánu testovat sedmý den. Hodně holek už měly pozitivní výsledek. Ale kdyby to nevyšlo a já se stresovala až do odběru, tak bych se asi zbláznila. Navíc spoustu holek to taky vědělo až po odběru, tak nevím ![]()
Krátký je v jiném dávkování. Měla jsem pero Gonal s 900 jednotkami a hned první dva dny padlo 600.Nastartovalo to moje vaječníky fakt dobře, i když moje Dr. očekávala větší počet vajíček. A hlavně ten dlouhý protokol mi nestačil na uzrání vajíček…Proto ta změna.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.