Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevíte někdo, jak se v excelu zakotví např. hlava tabulky, že když pak rolujete dolů, tak aby se název tabulky nepohyboval, ale byl jakoby pevně zakotvený? Jsem to veděla, ale nemůžu na to přijít. ![]()
Díky ![]()
Tuším, že vpravo na jezdící liště jsou takové dvě čárky nad sebou, když na ně najedeš, změní se kurzor na obousměrnou šipku (nahoru a dolů). Tu potáhneš tak, jak chceš rozdělit tabulku.
A aby se ti nepohybovala, dáš v Menu Okno - Ukotvit příčky.
(Píšu to popaměti, mám OpenOffice, tak doufám, že jsem se trefila.)
@Knihomyš píše:
Tuším, že vpravo na jezdící liště jsou takové dvě čárky nad sebou, když na ně najedeš, změní se kurzor na obousměrnou šipku (nahoru a dolů). Tu potáhneš tak, jak chceš rozdělit tabulku.
A aby se ti nepohybovala, dáš v Menu Okno - Ukotvit příčky.(Píšu to popaměti, mám OpenOffice, tak doufám, že jsem se trefila.)
Jééé děkuji…trefila jsi se přesně
Jde to stejně v Excelu a i v Open Office. Já měla knížku o Excelu, ale někomu jsem ji půjčila, a už ji nemám. ![]()
Fakt díky…sama bych na to nepřišla. Vím, že tenkrát mi to někdo ukazoval, jak to udělat. ![]()
Jo..taky jsem už na něco přišla, ale třeba moc neznám ty vzorečky v tabulkách,..jen pár
Neznáš nějaký dobrý web, kde by něco takového bylo?
Stačí jen ta druhá část, co píše knihomyš - klikneš na buňku, případně na řádek (sloupec) od které se má kotvit (bere to levý horní roh) a dáš v menu Okno - Ukotvit příčky.
V případě záhlaví tabulky označíš řádek.
Ta první část je na rozdělení obrazovky na dva samostatné náhledy… Ale je fakt, že to jde taky tak, akorát to není pro tohle primárně určeno.
Osobní zkušenost nemám, zpravidla googlím podle potřeby ![]()
Ale třeba toto nevypadá úplně marně.
Nebo tenhle blog .
Když zadáš do google něco jako „excel návody“ nebo „excel tutorial“ tak ti toho vyběhne spousta, v angličtině dokonce několik spoust ![]()
@Žiža1 píše:
Stačí jen ta druhá část, co píše knihomyš - klikneš na buňku, případně na řádek (sloupec) od které se má kotvit (bere to levý horní roh) a dáš v menu Okno - Ukotvit příčky.
V případě záhlaví tabulky označíš řádek.Ta první část je na rozdělení obrazovky na dva samostatné náhledy… Ale je fakt, že to jde taky tak, akorát to není pro tohle primárně určeno.
Chápu,..teď jsem si to zkoušela i podle tvého postupu a teď už umím 2 způsoby.. ![]()
Jee holky vy jste mi tak pomohly.
![]()
@Knihomyš píše:
Osobní zkušenost nemám, zpravidla googlím podle potřeby
Nebo tenhle blog .Když zadáš do google něco jako „excel návody“ nebo „excel tutorial“ tak ti toho vyběhne spousta, v angličtině dokonce několik spoust
Ten první odkaz mám uložený a učím se z něj. ![]()
Ale ten druhý neznám, tak si ho také uložím. Ten vypadá dobře. ![]()
Mě by právě i zajímalo, když firma zadává nabídku práce a má v podmínce „dobrá znalost Excelu“, tak nevím, kolik toho očekávají, nebo co si pod tím mám přestavit. Co se ve firmách používá za ty operace nejvíc? Je jasný, že každá firma má individuální potřeby, ale takový ten dobrý obecný přehled. Já se totiž někdy i podceňuju, že když vidím „dobrá znalost excelu“, tak tam životopis radši nepošlu. Já jsem v excelu dělala statistiku a grafy na diplomku. Si to teď oživuju a chci se naučit víc, abych se pak neztrapnila.
@Knihomyš píše:
Osobní zkušenost nemám, zpravidla googlím podle potřeby
Nebo tenhle blog .Když zadáš do google něco jako „excel návody“ nebo „excel tutorial“ tak ti toho vyběhne spousta, v angličtině dokonce několik spoust
Tak v angličtině se teď učím HTML kódy.
Mají úplně super stránku, kde si to člověk může i odzkoušet. ![]()
Chá, to zas asi klidně posílej - pokud v tom zvládneš statistiku a grafy, tak jsi pro zaměstnavatele hvězda ![]()
Já teda coby sekera nenarazila na náročnější požadavek než „udělat nějakou hezkou tabulku“ a největší vodvaz byl tuším podmíněný součet. Zato jsem vokusovala monitor, když to mělo nějak vypadat - ohraničení, barvičky, písmenka a tak.
V zásadě buď v xls něco dělají - a pak tam je někdo, kdo tě to naučí nebo aspoň soubor, podle kterého to můžeš dělat, nebo nedělají - a pak jim to nechybí ![]()
A pro náročnější požadavky funguje čudlík F1. Excel je natolik rozsáhlý, že při něčem specifickém se dá vždycky říct, že teda zrovna tohle jako na potvoru…
HTML kód jo? To jsem se učila z jakpsatweb.cz a platonicky jsem zbožnovala Yuhůa
To snad ani není možný, jak jsem stará!
Kam se chceš hlásit, že drtíš HTML?
@Knihomyš píše:
Chá, to zas asi klidně posílej - pokud v tom zvládneš statistiku a grafy, tak jsi pro zaměstnavatele hvězda
Já teda coby sekera nenarazila na náročnější požadavek než „udělat nějakou hezkou tabulku“ a největší vodvaz byl tuším podmíněný součet. Zato jsem vokusovala monitor, když to mělo nějak vypadat - ohraničení, barvičky, písmenka a tak.
V zásadě buď v xls něco dělají - a pak tam je někdo, kdo tě to naučí nebo aspoň soubor, podle kterého to můžeš dělat, nebo nedělají - a pak jim to nechybí
A pro náročnější požadavky funguje čudlík F1. Excel je natolik rozsáhlý, že při něčem specifickém se dá vždycky říct, že teda zrovna tohle jako na potvoru…HTML kód jo? To jsem se učila z jakpsatweb.cz a platonicky jsem zbožnovala YuhůaTo snad ani není možný, jak jsem stará!
Kam se chceš hlásit, že drtíš HTML?
Tak to jsem ráda, že „dobrá znalost excelu“ neznamená „hodně pokročilý.“ ![]()
No ty grafy jsou taky záhul, když je tam víc řádků nebo sloupců. Sem nad tím taky strávila čas, abych na to přišla. Se často stává, že z tabulky se udělá takovej graf, co nemá hlavu a patu, tak to člověk musí zkoušet, aby to bylo správně.
F1 - odborná pomoc?
Jsem se na to dnes taky koukala.
Já viděla jednu pozici, kde chtěli základy HTML, ale už to bylo obsazený, smůla. Když jsem to viděla poprvé, tak jsem si řekla, že se to nedá naučit, ale ty základy se dají zvládnout za 3 dny. Já se to učím tady http://www.w3schools.com/html/ Dají se tam pak udělat i certifikáty. Podle mě nejlepší stránky.
Já jsem ještě nezkoušela psát web, ale chci to zkusit, jestli mi to půjde. Já si říkám, že čím víc věcí budu umět (na pokročilé úrovni), tak tím líp pro mě. ![]()
@Sumaya nevim, jak moc umis anglicky, jestli si v tomto poctes, ale jsou tam fakt dobre tipy… ![]()
@Ema N. píše:
@Sumaya nevim, jak moc umis anglicky, jestli si v tomto poctes, ale jsou tam fakt dobre tipy…http://office.microsoft.com/…2592909.aspx?…
Děkuji, určitě se na to kouknu. Anglicky rozumím, tak to není problém. ![]()