Excel - jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1762
13.6.16 18:27

Holky, mám na vás prosbu.
Mám dva seznamy v Excelu, dejme tomu A a B. Potřebuji zjistit, jestli se nějaká data (jména, čísla) v obou seznamech opakují. Zkoušela jsem odstranit duplicity, ale on je odstraní a neřekne mi, co odstranil. To já potřebuju vědět.
Díky moc,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
13.6.16 19:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
13.6.16 19:37

Ahoj Halko, funkci odstranit duplicity neznám, ale znáš jí ty, tak jí můžeš využít k řešení problému třeba takto: Seznam A i B si ulož ještě jednou pod názvem seznam A kopie1 a seznam B kopie 1. Pak proveď se soubory pod tímto novým názvem odstranění duplicity. Pak vem soubor Seznam A a soubor seznam A kopie1 a zase proveď odstranění duplicity a to samé se seznamy B - teoreticky by v souboru měla zůstat jména odstraněná při porovnávání souborů seznam A kopie1 a seznam B kopie1. Nepochybuji tom, že Excel má na to funkci, leč tu neznám a tak jsem vyplodila alespoň tuhle možná blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
13.6.16 20:04

Kontingencni tabulka - hodnoty ze seznamu dat do radku, do sloupecku dat sloupecky A a B, do dat tabulky chtit spocitat pocet hodnot. Kde ti vyleze vetsi cislo bez 1, tak to jsou duplicity…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
13.6.16 20:12

@Mirabe1ka Díky moc, už to mám. Vlastně mi nakonec stačilo použít to podmíněné formátování a vyhledat duplicity.

@prokopa Taky děkuju, za ochotu a vynalézavost :-)

Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
13.6.16 20:58

Super! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
25.1.17 14:47

Zdravím všechny :mavam:, potřebovala bych poradit se vzorečkem nebo jiným postupem.
Chci si udělat jednoduchý peněžní deník v Excelu a potřebuji, aby se mi položky příjmu a výdaje odečítaly a přičítaly v položce „celkem“. :jazyk: Díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
25.1.17 14:57

@katyca Klikni do kolonky ve které máš celkem a zadej funkci Suma (vpravo nahoře automatické shrnutí) a označ místa která se ti mají sčítat. Mělo by to fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.17 14:59

A když dáš před číslo mínus, bude i odčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
25.1.17 18:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat