Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A co třeba jít na policii,vzít papíry říct jak to je? Přece policie by měla zkontrolovat jestli fakt tu tv má? ![]()
minonci píše:
A co třeba jít na policii,vzít papíry říct jak to je? Přece policie by měla zkontrolovat jestli fakt tu tv má?
No, po roce? Uz se tomu sci-fi musim jen smat!!!
minonci píše:
A co třeba jít na policii,vzít papíry říct jak to je? Přece policie by měla zkontrolovat jestli fakt tu tv má?
Jo! presne to udelejte a hlavne pak po vysetrovani mi napiste vysledek ![]()
Přece je nějaká promlčecí lhuta?
Já takovým věcem nerozumím. Já bych se nenechala upsat ani na paušál ![]()
Anonymní píše:
Dobrý večer,nevím kde se zeptat a tak se ptám tady.Dřív jsme bydleli v podnájmu,jelikož nám chyběla jedna splátka,majitel bytu nám zabavil televizi skoro za 20tis.No a ted,když nám ji vzal tím to pro nás bylo všechno vyřízené,jenže soud nařídil přítelovi na plat exekuci.Chtěla jsem se zptat jestli máme právo dostat televizi z5?Nevíte některá?Moc děkuji
Když už má exekuci na plat, musel proběhnout soud a tom jste nevěděli? U soudu jste mohli zkusit namítnout tu TV, ukázat smlouvu, nechat předvolat svědka, že pronajímatel zadržel věc proti vašemu dluhu a tu si ponechal, tudíž je dluh uhrazen.
jak jako????Také bych ho udala za krádež.Co to je za hovado????
kamikaa píše:
Hovado to je, nicméně mu jí zřejmě dali dobrovolně za to, že u něj měli dluh (sama zakladatelka píše, že to považovali za vyřízené), takže těžko to mohla být krádež.
kamikaa píše:
Spis bych rekla ze to je pekny vycuranek… televizi dostal „dobrovolne“, a to ze oni to povazovali za vyrizene ale nenechali si napsat potvrzeni, uz je jejich chyba… nahrali mu do karet.
Bohuzel, nejsou jen hodni lide…
A ještě malé rýpnutí, protože jste tu situaci měli řešit a nájemné doplatit a ne, že se to nějak samo srovná. Chyba byla provedena na obou stranách.
Výňatek z občanského zákoníku. § 672
(1) Na zajištění nájemného má pronajímatel nemovitosti zástavní právo k movitým věcem, které jsou na pronajaté věci a patří nájemci nebo osobám, které s ním žijí ve společné domácnosti, s výjimkou věcí vyloučených z výkonu rozhodnutí.
(2) Zástavní právo zanikne, jsou-li věci odstraněny dříve, než byly sepsány soudním vykonavatelem, ledaže by byly odstraněny na úřední příkaz a pronajímatel ohlásí svá práva u soudu do osmi dnů po výkonu. Stěhuje-li se nájemce nebo jsou-li odstraňovány věci, přestože nájemné není zaplaceno nebo zajištěno, může pronajímatel zadržet věci na vlastní nebezpečí, do osmi dnů však musí žádat o soupis soudním vykonavatelem, nebo musí věci vydat.
Tk jsem nakonec panovi psala:)A?no jestli mu mužu poslat moje telefoní číslo:)Takže malinká náděj:)
Tak pan nakonec nic neřešil,neuplynulo ani 5 minutek co jsem poslala číslo,a volala nějaká paní co se představila jako že je z nějaké advok.kanceláře.Což se mi nezdá:D Jelikož paní nám do telefonu řekla že doma pan žádnou televizi nemá,a pak uznala že je to z jeho strany krádež:D Takž se sním skusí promluvit a za 2 dny se ozve:D