Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@karafice píše:
Tak sepište fiktivní podnájemní smlouvu, kde uvedete, že všechno vybavení (slovy vypište) patří majiteli bytu, v kterém jste jako podnájemci. Kamarádka to tak udělala, zfalšovala podpis kvůli bývalému manželovi a ejhle, přišel exekutor, ona vytáhla smlouvu, a exekutor sklopil uši a šel do…
A jak to jako řeší její situaci, že má dluh a dluhy se snad mají splácet, ne???
Tohle jsou ty rady nad zlato kdy se lidi dostanou ještě do větších průserů.
@Anonymní píše:
Chtělo by to vidět ten exe příkazjinak souhlasim a nemění to nic na tom, že pokud si tam dá exekutor něco ve smyslu, že by se mělo srážet i přes tu malou nezabavitelnou částku, která snad činí 6.188 Kč pro tento rok, tak se tím čssz bude řídit. Exekutoří mají velké pravomoce a umí v tom chodit, ale nechci se hádat… chtělo by to od zakladatelky víc informací, abychom jí mohli případně poradit co a jak dál.
I pokud by byl exekutor bůh, přes tohle vlak nejede.
http://www.epravo.cz/…4-92957.html
Část 6 188 Kč platí pro plat/mzdu/důchod apod. U exekuce z účtu je „nezabavitelnou částkou“ dvojnásobek životního minima.
@Anonymní píše:
Daj, musí se řídit pokyny exekutoraa důchod může zabavit celý
může si poté zažádat u své banky o vyplacení minima, ale ta částka tam musí být, takže záleží jak vysoký má důchod a lze to pouze 1×.
Zakl.
Jako to? Já myslela, že když má in. důchod musí nechat nějaký životní minimum? Vždyt ztoho musí platit léky. A když jí všechno veme tak se je nemůže koupit a ohrožuje jí to na životě
Vyplácí jí to jí ČSSZ složenkou, ale jinou takovou modrou ted nevím značku a přivezou jí to vždy doručovatelky a hned vyplatí ![]()
@Rolin píše:
I pokud by byl exekutor bůh, přes tohle vlak nejede. Část 6 188 Kč platí pro plat/mzdu/důchod apod. U exekuce z účtu je „nezabavitelnou částkou“ dvojnásobek životního minima.
Mě toto nemusíš posílat
já to znám
setkávám se s tím denně ![]()
@Rolin
Ta suma je něco přes 30tis. A důchod má 10.286 po první srážce exe.
Já furt přemýšlím jak je možný, že by jí zabavil jediný zdroj příjmu jako in. důchodkyně navíc hodně nemocný ![]()
@Anonymní píše:
@Rolin
Já furt přemýšlím jak je možný, že by jí zabavil jediný zdroj příjmu jako in. důchodkyně navíc hodně nemocný
Já nevim, třeba protože má dluh??? Tzn. že v exe příkazu byla napsaná výše srážky??? Ta by tam měla být vždy, pokud není jinak. Pak nechápu co tady řešíme… chtěla jsem naznačit, že pokud exekutor chce, tak si něco najde aby zákon obešel, setkala jsem se s mnoha případy, kdy jsem nevěřila, ale je to tak.
@Anonymní píše:
@Rolin
Já furt přemýšlím jak je možný, že by jí zabavil jediný zdroj příjmu jako in. důchodkyně navíc hodně nemocný
Není to možné
. Z výplaty důchodu jí musí zůstat nezabavitelná částka.
Zakl.
Jo a neměla by ČSSZ napřed poslat dopis, že obdržela dopis od toho exe?? U tý první exe to tak bylo
Napřed poslaly dopis a pak teprve začaly strhávat, ale ten první exe byl odost slušnější, dalo se sním solidně domluvit. Zato co vím o Vránovi ![]()
@Anonymní píše:
Mě toto nemusíš posílatjá to znám
setkávám se s tím denně
To jsem pochopila
, ale druhý anonym (zakl.) by měl vědět, o čem se bavíme.
@Anonymní píše:
Zakl.
Jo a neměla by ČSSZ napřed poslat dopis, že obdržela dopis od toho exe?? U tý první exe to tak byloNapřed poslaly dopis a pak teprve začaly strhávat, ale ten první exe byl odost slušnější, dalo se sním solidně domluvit. Zato co vím o Vránovi
Pokud už jednu exekuci na důchod má, tak ta druhá exekuce „čeká“ v pořadí.
Ale jak už se tu psalo, nevylučuje to to, že si exekutor může najít jiný zdroj příjmu - pokud ovšem bydlíte u strýce, tak maminka asi žádný další majetek nemá…
@Anonymní píše:
Já nevim, třeba protože má dluh??? Tzn. že v exe příkazu byla napsaná výše srážky??? Ta by tam měla být vždy, pokud není jinak. Pak nechápu co tady řešíme… chtěla jsem naznačit, že pokud exekutor chce, tak si něco najde aby zákon obešel, setkala jsem se s mnoha případy, kdy jsem nevěřila, ale je to tak.
Ale to nebyla výše srážky, to tam psal jen o jakési záloze a že mámě doporučuje, aby platila! Jenže ta zadržitelná záloha je ve výši toho důchodu.
A očem se bavíme? Jako jasný má dluh. ale taky nemůže jako in. důchodkyně přece zůstat bez jedinýho příjmu. Jak jsem psala vdyt jí to ohrožuje na životě, bez léků být nemůže! ![]()
@Anonymní píše:
Ale to nebyla výše srážky, to tam psal jen o jakési záloze a že mámě doporučuje, aby platila! Jenže ta zadržitelná záloha je ve výši toho důchodu.
A očem se bavíme? Jako jasný má dluh. ale taky nemůže jako in. důchodkyně přece zůstat bez jedinýho příjmu. Jak jsem psala vdyt jí to ohrožuje na životě, bez léků být nemůže!
A jaký má maminka stupeň důchodu? To co tam napsal, není to jen všeob. info? Protože nějak si to nedokážu představit v reálu, výplata jí chodí složenkou, tam se na peníze nedostane. Zadržitelná záloha? Tak tomu nerozumim, o tomhle by mě někdo mohl poučit, protože to opravdu nevím co je zadržitelná záloha a jak se v tomto případě chová. Jaká je výše srážky? Anonym 2, abychom se rozpoznali ![]()
@Anonymní píše:
A jak to jako řeší její situaci, že má dluh a dluhy se snad mají splácet, ne???Tohle jsou ty rady nad zlato kdy se lidi dostanou ještě do větších průserů.
Ne, jde o to, že se rozvedla a exekutor si ji našel, protože její bývalý manžel neplatil pokuty z dpo (hlášený na magistrátě). Ona dluhy nemá, má akorát jednu půjčku u providendu, kterou pravidelně splácí a nechce přijít o svůj majetek (což je lednička, pračka, vybavení pokoje pro malou).
@Anonymní píše:
A jaký má maminka stupeň důchodu? To co tam napsal, není to jen všeob. info? Protože nějak si to nedokážu představit v reálu, výplata jí chodí složenkou, tam se na peníze nedostane. Zadržitelná záloha? Tak tomu nerozumim, o tomhle by mě někdo mohl poučit, protože to opravdu nevím co je zadržitelná záloha a jak se v tomto případě chová. Jaká je výše srážky? Anonym 2, abychom se rozpoznali
Fakt tam píše o záloze ve výši jejího důchodu
Jo a mamka má 3stupen invalidního, to by měl být ten nejvyšší aspon tak jí to říkaly ![]()
Tak sepište fiktivní podnájemní smlouvu, kde uvedete, že všechno vybavení (slovy vypište) patří majiteli bytu, v kterém jste jako podnájemci. Kamarádka to tak udělala, zfalšovala podpis kvůli bývalému manželovi a ejhle, přišel exekutor, ona vytáhla smlouvu, a exekutor sklopil uši a šel do…