Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Přes rodný list dítěte určitě ne. Ale můžou si zjistit kde skutečně bydlíš a přijít vám oblepit věci a přítel bude muset prokazovat, že to je jeho.
Samozřejmě, že tě mohou navštívit v domácnosti, ve které se zdržuješ. Trvalý pobyt na úřadě nato nemá vliv.
Partner ať si okamžitě na svůj majetek shání faktury.
Mě bylo řečeno od PČR, že i když dotyčná osoba, která má exekuce a je hlášená na úřadě, tak si ji stejně najdou tam, kde bydlí a můžou jí zabavit věci. Ale Vy splácíte, to na Vás nemohou, to mi přijde jako hloupost, a zase jiná osoba z jiného úřadu mi řekla, že to s exekucí není tak horké. Můj ex dluží léta stovky tisíc a nikdy za ním nepřišli, tak nevím
A kolik dluzis? Neslo by si „pujcit“ u prilete (otce ditete) a radeji splacet jemu?
Edit: pokud ne, jidne si urcite nepujcuj a nezaplacavej pujcku pujckou.. Spis ze byste to vyresili spolu.
Příspěvek upraven 22.08.21 v 20:41
Ano můžou ti přijít do domácnosti, kde realne žiješ, tp neni tak podstatný. pritel by pak musel dokázat o každé věci, že je jeho a to nemůžou sebrat.
Ano, mohou přijít tam kde bydlis, i když splacis. Otazkou je, zda se jim bude chtit, když penize chodi, nicméně faktem je, ze mohou.
Dekuji za info vsem, ja opravdu myslela, ze kdyz splacim a projevuji i snahu splacet dale a pravidelne diky brigade, tak exekuce neprobehne. Musime teda vyresit ucty za veskery majetek doma, pro jistotu. Dekuji.
Nemůžeš si zažádat o insolvenci? Je to bezpečné, nic víc než insolvenční splátku Ti nevezmou, nikdo nemůže přijít pro věci a hlavně konečné. Nejpozději za 5 let to skončí.
@Krista 1 zatim neprisel, ale nevim jestli to neni pouze tim, ze mam bydliste na uradu. Kazdopadne pani z uradu exekutora mi rekla ze klidne muzou. Ja byla prave presvedcena, ze to nejde nebo se to nedela, ale ted jsem dost vystrasena ![]()
@Pears206 jelikoz mam jen jeden dluh tak ne. Pry je to pouze pro nasobne dluzniky a ja je nasobit nechci. Jeden bohate staci ![]()
@Anonymní píše:
@Krista 1 zatim neprisel, ale nevim jestli to neni pouze tim, ze mam bydliste na uradu. Kazdopadne pani z uradu exekutora mi rekla ze klidne muzou. Ja byla prave presvedcena, ze to nejde nebo se to nedela, ale ted jsem dost vystrasena
no paní asi chtěla být důležitá, nevím, k čemu by jim bylo, když splácíš, oblepovat nějaký starý nábytek nebo i nový, staré věci nikdo v dnešní době nechce a exekutoři nemají tak obrovské sklady, aby tam skladovali friťáky a televize - jediné, co by mohli chtít zabavit, je auto - to jediné má hodnotu a taky se dobře prodává - určitě vám nepřijdou oblepovat zařízení bytu, buď v klidu
Dokud budes splacet, pravdepodobne neprijdou. Mobiliarni exekuce je draha zalezitost, naklady na ni nepokryje stary gauc nebo mikrovlnka. Ale priteli to rekni, at si vse pokryje fakturami na jeho jmeno.
@Anonymní píše:
@Krista 1 zatim neprisel, ale nevim jestli to neni pouze tim, ze mam bydliste na uradu. Kazdopadne pani z uradu exekutora mi rekla ze klidne muzou. Ja byla prave presvedcena, ze to nejde nebo se to nedela, ale ted jsem dost vystrasena
Já měla taky pár exekucí. Vše už jsem splatila a 100 000 to nebylo.. Jediné co vím, že oni se s lidmi baví jak s povlem. Pro ně dlužníci nejsou vůbec lidi.
Ale asi bych se toho nebála když splacis. Nevím kolik dluzis ale vem si, že jsou lidi co dluží miliony a neplatí vůbec třeba. ![]()
Dobry vecer,
mam otazku ohledne exekuce.
Diky divokemu mladi splacim do ted, ale poctive kazdy mesic. Bydliste mam na urade, bydlim u partnera v jeho dome, oficialne dostavam zakladni mzdu+neco navic pro exekutora. Zbytek mam na ruku a k tomu mam brigadu, takze mu pravidelne posilam splatku 4500 navic krome toho, co si strhava sam. Dokonce jsem si zvladla i neco malo nasetrit. Partner ma slusny prijem a financne nestradame. Cekame ted miminko a tak jsem byla u exekutora v kancelari oznamit ze pujdu na materskou a domluvit se co a jak dal a ze ty 4500 budu posilat dale. Brigada mi totiz zustava (online marketing prace z domu). Pani v kancelari me sokovala s tim, ze je uplne jedno kolik posilam, exekuce muze kdykoliv probehnout i kdyz jsem pravidelny platce. Ze jak se jednou rozbehne soukoli az do uplneho zaplaceni to nezastavim. A pak me v podstate vyhodila s tim, ze s otazkama at se obratim na mail
Otazka: jen me po exekutorsku strasila nebo je to opravdu tak? Je z jejich pohledu uplne jedno, ze jsem dlouhodoby pravidelny platce a ne zrovna po stovkach? Maji na to vubec pravo? Muzou pres rodny list ditete vyzjistit bydliste otce a navstivit nas tam? I kdyz me bydliste na urade zustava?
Btw psala jsem v patek na exekutorskou poradnu, ale zatim se neozvali a ja uz si trham vlasy, proto hledam rady i jinde
Nejaky odsouzeni za dluhy ocekavam, ale stejne to uz nezmenim a vy take ne a na rozdil od mnoha v cr je resim, tak to prosim omezte na minimum.
Dekuji a hezky vecer