Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@terinka4444 já jsem někde četla, že to je u něj normální, zabavovat věci i dětem. Dával do dražby kočárky, hračky, postýlky… je to k ![]()
@Taky anonym píše:
Nejen, že byl dluh promlčen, ale také to byl dluh vzniklý PŘED uzavřením manželství, takže se tvoje maminka mohla bránit, oni na to sahat vůbec nesměli!!! Jenže chápu, že v tom šoku to hned člověka nenapadne. A oni to moc dobře ví, že se lidi bojí a že raději zaplatí…Mimochodem, mám spolužačku ze základky, ta má už asi (i s manželem) 7 - 8 exekucí, přišli ji do bytu a neměli co zabavit. Teď jsem koukala na net a proběhne dražba věcí, co zabavili - rádio a ještě něco, hodnota 140,– Kč a asi 250,–Kč.
To už je vyloženě výsměch. Vždyť to nepokryje ani náklady na tu dražbu… Takže jim exekutoři udělali vlastně další dluh.
Síla, co?!
Když už se tu bavíme o exekuci nevíte jak to je když má syn dětské konto na to prý exekutor nesmí ikdyž jsem tam já disponent tedy můžu vybírat finance z toho konta? Bylo mě řečeno že konto není moje a tudiž nemůže
Mno pry nesmi, ale nekolika lidem uz exe detske konto bloknul
@Anonymní píše:
Když už se tu bavíme o exekuci nevíte jak to je když má syn dětské konto na to prý exekutor nesmí ikdyž jsem tam já disponent tedy můžu vybírat finance z toho konta? Bylo mě řečeno že konto není moje a tudiž nemůže
Ale může! Protože se předpokládá, že to konto založili rodiče a taky tam vkládají peníze (i kdyby to byli prarodiče, tak prostě exekutor na to konto sáhnout může). Dnes mají exe takové pravomoci, že slušný člověk nemá šanci!
A chroničtí neplatiči se jen smějí, takoví, co jen někde zapomenou zaplatit pokutu za MHD, tak ty chtějí úplně zničit a odrovnat.
![]()
Pravomoce mají široké, ale to jen díky tomu, že jejich zákony jsou v rozporu s Ústavou.
Hračky, běžné vybavení domácnosti, osobní věci nesmí. Nesmějí ohrozit život a zdraví. Co se týče majetku třetí osoby, je pro ně nedotknutelný. Pokud se do takovéto situace dostanete, okamžitě asistence policie a svědka. Neprotestovat a obeznámit je s tím, že se jedná o majetek třetí osoby, doložit a nechat si před policií podepsat doklad, nechat je polepit a připomenout, že věci na jejich náklady budou vracet. V našem státě je pár zákonodárců, kteří mají mozek. Jen před námi možnosti jsou tajeny. To aby exekutoři měli větší moc a respekt. Zneužívají momentu překvapení. Nenechte se, braňte se, jinak tady pochcípáme jako krysy:-)