Vysoké exekuce a přepsání domu

Anonymní
29.1.13 10:56

Vysoke exekuce a prepsani domu

Dobry den :kytka:

Jdu na takovou velmi rychlou radu. Vcera prislo me matce nekolik dopisu, kde jeji manzel dluzi skoro 1mil.korun.Vse uz je v exekuci a chteji to samozrejme po me matce jakozto manzelce. O dluzich nevedela, manzel alkoholik a lhar. Zijeme v rodinem dome, ja matka a otec.Dum je psany na matka a i veskere lesy, pozemk…Ted se obavame nejhorsiho, na splaceni rozhodne neni, matka ma jiz obsazeny ucet, kde mela veskere uspory. Jedine reseni jak neprijit o dum a majetek ji napadlo, prepsat vse na me. Ikdyz ja s tim moc nesouhlasim. protoze vim, ze diky tomuto budou hrozne problemy se sestrami.Ale bohuzel asi jina moznost neni? Obe sestry maji tez dluhy a exekuce, ja nemam nic, proto chce matka vse napsat na me. :nevim: Snazime se celej den dovolat na exekutorsky urad, nikdo nam to nebere :zed: uz jsme volal i pravnikovi zitra tam ma matka jit a domluvit se co dal. Dluhy to podle vseho nejsou vsechny jen ty,,zakladni". :roll: A ja se ptam, muze matka a majetek prijit, lze tedy nejakou rychlou cestou majetek prepsat? dekuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.1.13 10:58

Jo jeste dodavam, majetek neni,,zatim" obsazeny.Dle katastru. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
29.1.13 11:01

Pokud již exekuce běží, tak podle mne má matka již v katastru stopku na jakýkoliv převod. Podívejte se na net. Pokud by se vám to nějakým způsobem povedlo, tak je to podvod a mohli by vás i odsoudit. Ale právník vám určitě poradí lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.13 11:03
@Kobliha51 píše:
Pokud již exekuce běží, tak podle mne má matka již v katastru stopku na jakýkoliv převod. Podívejte se na net. Pokud by se vám to nějakým způsobem povedlo, tak je to podvod a mohli by vás i odsoudit. Ale právník vám určitě poradí lépe.

diky, na katastr jsem se divala prozatim tam nic neni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5993
29.1.13 11:05

Taky si myslím, že je již pozdě. Píšeš o domě a lesích, nešlo by třeba prodat kousek lesu a tím exekuci splatit? Je to teda hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.1.13 11:06

Pokud s tím teď bude tvoje matka nakládat i když již převzala dopisy ve kterém se ji zakazuje s majetkem nakládat, je to podvod. Takže by mohla jít i do vězení. Takže to bych fakt neriskovala, spíš by si měla dohotnou splátky, aby o majetek nepřišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.1.13 11:07
@Anonymní píše:
diky, na katastr jsem se divala prozatim tam nic neni :nevim:

Tak to je fajn a rychle právníka, možná by se dala darovací smlouva nějak antidatovat s tím, že ji měl právník u sebe. On určitě bude vědět co a jak.

Sestry budou muset být ticho, protože jestli to neuděláte, nebude mít nikdo nic. To je tedy hrozná situace. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
87
29.1.13 11:08

Právník vam poradí ale pokud už ji přišlo oznámení o exukuci tak tam byvá že nesmí nakládat s majetkem. Ani prodávat ani přepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
29.1.13 11:09

Podívej se tady jestli je to už bloknuté : https://www.okdrazby.cz/ :? Ale pokud na tebe mamka to jen přepíše, tak budeš muset platit darovací dan, to jsou nějáká procenta z ceny majetku. Kolik přesně nevím. Nejlepší by bylo asi sepsat kupní smlouvu :think: :nevim: POrad se s právníkem ;) www.cak.cz -bezplatné právní poradenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
29.1.13 11:11

Budete mit už stop na všem, bohužel. mely by do týdne přijít dopisy o oznámení.
K nim se dovoláš asi až zítra, drží většinou Po a St den pro telefon. kontakt.
Přeji hodně štěstí, jinou radu nemám.

Příspěvek upraven 29.01.13 v 11:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
29.1.13 11:11

@orionk NO tohle je úplně mimo, darovací daň se neplatí, naopak z úplatného převodu se platí.

Jinak by mohlo jít o poškozování věřitele, bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
29.1.13 11:13

Jinak existuje judikatura, která dovozuje, že pokud druhý z manželů neví o půjčce, která je vysoká vzhledem k běžným poměrům v rodině, tak nelze postihnout výlučný majetek druhého manžela, ovšem nevím, jak to budou soudy akcentovat v souvislosti s novelou exekučního řádu, navíc to znamená soudní bitvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
29.1.13 11:16
@mag píše:
@orionk NO tohle je úplně mimo, darovací daň se neplatí, naopak z úplatného převodu se platí.Jinak by mohlo jít o poškozování věřitele, bacha na to.

Pokud na někoho přepisuješ nemovitost, tak se darovací dan platí ne? Nebo je to jinak? Já když dostala od prarodičú barák, tak jsem platila :think: Myslím že 3% z ceny, ale nevím přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
29.1.13 11:17
@orionk píše:
Pokud na někoho přepisuješ nemovitost, tak se darovací dan platí ne? Nebo je to jinak? Já když dostala od prarodičú barák, tak jsem platila :think: Myslím že 3% z ceny, ale nevím přesně

U potomků ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
29.1.13 11:18
@mag píše:
U potomků ne.

Jo tááák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit