Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jo jeste dodavam, majetek neni,,zatim" obsazeny.Dle katastru. ![]()
Pokud již exekuce běží, tak podle mne má matka již v katastru stopku na jakýkoliv převod. Podívejte se na net. Pokud by se vám to nějakým způsobem povedlo, tak je to podvod a mohli by vás i odsoudit. Ale právník vám určitě poradí lépe.
@Kobliha51 píše:
Pokud již exekuce běží, tak podle mne má matka již v katastru stopku na jakýkoliv převod. Podívejte se na net. Pokud by se vám to nějakým způsobem povedlo, tak je to podvod a mohli by vás i odsoudit. Ale právník vám určitě poradí lépe.
diky, na katastr jsem se divala prozatim tam nic neni ![]()
Taky si myslím, že je již pozdě. Píšeš o domě a lesích, nešlo by třeba prodat kousek lesu a tím exekuci splatit? Je to teda hnus.
Pokud s tím teď bude tvoje matka nakládat i když již převzala dopisy ve kterém se ji zakazuje s majetkem nakládat, je to podvod. Takže by mohla jít i do vězení. Takže to bych fakt neriskovala, spíš by si měla dohotnou splátky, aby o majetek nepřišla
@Anonymní píše:
diky, na katastr jsem se divala prozatim tam nic neni
Tak to je fajn a rychle právníka, možná by se dala darovací smlouva nějak antidatovat s tím, že ji měl právník u sebe. On určitě bude vědět co a jak.
Sestry budou muset být ticho, protože jestli to neuděláte, nebude mít nikdo nic. To je tedy hrozná situace. Držím palce.
Právník vam poradí ale pokud už ji přišlo oznámení o exukuci tak tam byvá že nesmí nakládat s majetkem. Ani prodávat ani přepisovat.
Podívej se tady jestli je to už bloknuté : https://www.okdrazby.cz/
Ale pokud na tebe mamka to jen přepíše, tak budeš muset platit darovací dan, to jsou nějáká procenta z ceny majetku. Kolik přesně nevím. Nejlepší by bylo asi sepsat kupní smlouvu
POrad se s právníkem
www.cak.cz -bezplatné právní poradenství
Budete mit už stop na všem, bohužel. mely by do týdne přijít dopisy o oznámení.
K nim se dovoláš asi až zítra, drží většinou Po a St den pro telefon. kontakt.
Přeji hodně štěstí, jinou radu nemám.
Příspěvek upraven 29.01.13 v 11:12
@orionk NO tohle je úplně mimo, darovací daň se neplatí, naopak z úplatného převodu se platí.
Jinak by mohlo jít o poškozování věřitele, bacha na to.
Jinak existuje judikatura, která dovozuje, že pokud druhý z manželů neví o půjčce, která je vysoká vzhledem k běžným poměrům v rodině, tak nelze postihnout výlučný majetek druhého manžela, ovšem nevím, jak to budou soudy akcentovat v souvislosti s novelou exekučního řádu, navíc to znamená soudní bitvu.
@mag píše:
@orionk NO tohle je úplně mimo, darovací daň se neplatí, naopak z úplatného převodu se platí.Jinak by mohlo jít o poškozování věřitele, bacha na to.
Pokud na někoho přepisuješ nemovitost, tak se darovací dan platí ne? Nebo je to jinak? Já když dostala od prarodičú barák, tak jsem platila
Myslím že 3% z ceny, ale nevím přesně
@orionk píše:
Pokud na někoho přepisuješ nemovitost, tak se darovací dan platí ne? Nebo je to jinak? Já když dostala od prarodičú barák, tak jsem platilaMyslím že 3% z ceny, ale nevím přesně
U potomků ne.
Dobry den
Jdu na takovou velmi rychlou radu. Vcera prislo me matce nekolik dopisu, kde jeji manzel dluzi skoro 1mil.korun.Vse uz je v exekuci a chteji to samozrejme po me matce jakozto manzelce. O dluzich nevedela, manzel alkoholik a lhar. Zijeme v rodinem dome, ja matka a otec.Dum je psany na matka a i veskere lesy, pozemk…Ted se obavame nejhorsiho, na splaceni rozhodne neni, matka ma jiz obsazeny ucet, kde mela veskere uspory. Jedine reseni jak neprijit o dum a majetek ji napadlo, prepsat vse na me. Ikdyz ja s tim moc nesouhlasim. protoze vim, ze diky tomuto budou hrozne problemy se sestrami.Ale bohuzel asi jina moznost neni? Obe sestry maji tez dluhy a exekuce, ja nemam nic, proto chce matka vse napsat na me.
Snazime se celej den dovolat na exekutorsky urad, nikdo nam to nebere
uz jsme volal i pravnikovi zitra tam ma matka jit a domluvit se co dal. Dluhy to podle vseho nejsou vsechny jen ty,,zakladni".
A ja se ptam, muze matka a majetek prijit, lze tedy nejakou rychlou cestou majetek prepsat? dekuji za rady