Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Neodpovím ti na všechny otázky, protože s tím nemám zkušenost, ale - v první řadě bych se snažila zjistit, kolik dlužím a jestli to můžu začít splácet aniž bych čekala na to, jestli přijde exekuce nebo ne. Nemůže se spojit s tou společností, která ten dluh převzala?
A není lepší aby kontaktovala rucitele, zda ještě něco nedluzi? Je mi divný, ze by se dva roky neozvali.
Mě to vůbec divný nepřijde, že se takovou dobu neozvali, oni ví proč čekají. Naskáče tam penále a bude platit jak mourovatá. Nečekala bych, až to dojde k exekuci, měla by fofrem zjistit, kolik přesně dluží, zda se dají domluvit splátky atd., opravdu nikdy není dobré dělat mrtvého brouka a čekat, že třeba zapomenou, oni nezapomínají.
Co se týče toho, kolik jí můžou vzít…pokud vím, můžou jí nechat jen životní minimum a zbytek strhávat…
Ať se spojí s tou společností, které to měla splácet a zjistí, jestli a kolik ještě dluží a domluví se na dalším splácení. Na exekutora bych rozhodně nečekala, i když i s nimi se dají splátky domluvit. Pokud se tedy nejedná o půjčku u GE Money, někde jsem četla, že ti to dávají Vránovi (nevím, jestli je to pravda) a s tím je prý domluva téměř nemožná.
Ahojky, tak může probíhat exekuce zároveň na plat a i na majetek, tj., že ji z platu budou odcházet peníze a přitom může i exekutor zaklepat na dveře… A zůstane ji pouze nezabavitelné minimum…
@Denisa56 Ano, s Vránou se nedomluvíš, ten Ti sebere i hračky pro děti a děravé fusekle ![]()
@Anonymní píše:
@Xiraxinek a kolik je to nezabavitelné minimum z cca 14tisíc čistého?
cca 11 tis. pokud je ta exekuce nepřednostní
@j.a.n.i1 píše:
to vážně exekutor smí strhnout jen ty 3tisíce při příjmu 14tisíc? My myslely, že víc..
@j.a.n.i1 To je špatně, ne? Mělo by jí zůstat jen nějaké životní minimum tuším?
@Anonymní píše:
@Xiraxinek a kolik je to nezabavitelné minimum z cca 14tisíc čistého?
No takhle Ti to řeknu, ex bere 12500 a nechávají mu 4tis ![]()
Edit: Zadlužený je za půl mega ![]()
@j.a.n.i1 píše:
nenapsala jsi to špatně? mělo by zůstat životní minimum… (nevím, kolik teď je, 3-4tis.?)
@Xiraxinek píše:
@j.a.n.i1 To je špatně, ne? Mělo by jí zůstat jen nějaké životní minimum tuším?
To není pravda, zůstává tzv. nezabavitelné minimum, které je celkem velké… protože se počítá s tím, že ten dotyčný musí být schopen z něčeho platit bydlení, nemohou mu nechat jen životní minimum, kde náklady na bydlení nejsou.
Pěkné dopoledne..
Prosím Vás, kteří máte exekuci-napište mi jak to u vás probíhalo.
Kolegyně z práce-mladá holka, si vzala úvěr 100tis. Ten platila jen určitou chvíli-nevím kolik. Pro neplacení to předali nějaké firmě a té splácela prý něco přes 4tisíce měsíčně. Po dvou letech přestala a nyní už dva roky neplatí nic. Nikdo se prý neozval celé ty dva roky. Splatnost úvěru byla letos v březnu-tedy už byla a ona si spočítala-TEĎ! že asi to nemá zaplacené celé-hlavně úroky a čeká na exekuci-jak rychle to bude? Ráda bych jí nějak pomohla, ale jak?
Měl jste někdo něco podobného? Seberou jí věci, nebo začnou strhávat rovnou z platu?
Jak to bylo u vás? Mohli jste splácet?
Mohla bych jí část peněz půjčit, ale bude to k něčemu? A když má plat cca 13500čistého, kolik jí mohou vzít měsíčně? Bydlí v podnájmu-za 8tisíc. Hledáme jí tedy levnější-ale za kolik? Kolik jí nechají?
Prosím o zachování anonymity. Není to příjemné mne, ani jí.
Urážky si prosím odpusťte, chci jen pomoci.