Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ráda bych se zeptala na jednu věc. Máme v sousedství mladý manželský pár, který má velké dluhy, což je ovšem vůbec netrápí, právě naopak. On pochází z nějaké „mafiánské“ rodiny nebo co, tak v tom prý umí chodit. Oba dva žijí v krásném novém domě, který je ovšem psán na otce onoho mladíka. Dům včetně kompletního vybavení ( od nábytku, přes elektroniku až po příbory a povlečení ) užívají na základě klasické nájemní smlouvy kterou s otcem mají. Jediný dohledatelný a doložitelný příjem je rodičovský příspěvek, který pobírají na mladšího ze synů ( 4 roky a 2 roky ). Jinak žijí z peněz svého zazobaného tatínka / tchána které od něj dostávají v hotovosti. Dluhy mladého pána jsou ve výši cca. 1.5 miliónu. Exekutoři už u nich byli několikrát, ale pokaždé odešli s nepořízenou, protože skutečným dlužníkům v domě absolutně nic nepatří. A oni se tím královsky baví!
Pokaždé mě zvedne ze židle, když se někde dočtu popř. když shlédnu nějakou reportáž o tom, jak matce samoživitele polepí a odnesou kde co přestože je sama s dětma a pak pak poslouchám ty arogantní kecy tohoto páru, který na počkání vypráví, jak s exekutory „vyběhli“
Proto se ptám - opravdu jsou na ty prevíty exekutoři krátcí?!
Jak vidíš, tak asi jo. A neřeš to a nekaž si večer cizíma lidma
holt mají kliku.
No pokud maji ve smlouve ze veskere veci patri pronajimateli a je to napsane ve smlouve tak nic nemuzou. Na rodicovsky prispevek taky sahnout nemuzou a pokud mafian nechodi do prace tak take nic. No jo hulvatsvi…
Mě jsou ti dva opravdu ukradení, jen mi to přijde děsně nefér vůči té spoustě lidí, kteří se do problému se splácením dostali ne vlastní vinou a exekutoři jim vezmou ještě i o to málo co jim zbyde
Prostě nemůžu uvěřit tomu, že jim to prochází jen tak ![]()
Na to oni právě spoléhají, že fakt není CO zabavit!! Dům i vybavení patří pronajímateli ( vše je uvedeno ve smlouvě ), příjem „nemají“ a na rodičák taky nemůžou.. No je to fakt bordel ![]()
@checule píše:
Mě jsou ti dva opravdu ukradennedobrovolnepřijde děsně nefér vůči té spoustě lidí, kteří se do problému se splácením dostali ne vlastní vinou a exekutoři jim vezmou ještě i o to málo co jim zbydeProstě nemůžu uvěřit tomu, že jim to prochází jen tak
Na to oni právě spoléhají, že fakt není CO zabavit!! Dům i vybavení patří pronajímateli ( vše je uvedeno ve smlouvě ), příjem „nemají“ a na rodičák taky nemůžou.. No je to fakt bordel
Ja i manzel mame dluhy manzel.si je nasekal dobrovolne ja nedobrovolne. A taky nam.furt chodi dopisy ze mame platit deset tisic za mesic kdyz jsme tam. vilali ze manzel bere minimalni plat a ja jsem na materske tak rekli ze je to nezajima ze si orijedou pro veci. Doma mame skoro sesti mesicni holcicku. Takze chapu tvoje rozhorceni taky jsme se nabidli ze budeme splacet mensi castsku marne… ![]()
@Mysis píše:
No pokud maji ve smlouve ze veskere veci patri pronajimateli a je to napsane ve smlouve tak nic nemuzou. Na rodicovsky prispevek taky sahnout nemuzou a pokud mafian nechodi do prace tak take nic. No jo hulvatsvi…
no vidíš a my to tak měli ve smlouvě že je vše mé a i tak to zabavi
li ač exekuce byla podnájemníka já se musím soudit a dokazovat dopadlo to tka že už nás řeší tv nova a ministerstvo spravedlnosti mezi námi ale nedoufáme že se něco hne bohužel my to schytali od exekutora Vrány.
@Mysis píše:
Ja i manzel mame dluhy manzel.si je nasekal dobrovolne ja nedobrovolne. A taky nam.furt chodi dopisy ze mame platit deset tisic za mesic kdyz jsme tam. vilali ze manzel bere minimalni plat a ja jsem na materske tak rekli ze je to nezajima ze si orijedou pro veci. Doma mame skoro sesti mesicni holcicku. Takze chapu tvoje rozhorceni taky jsme se nabidli ze budeme splacet mensi castsku marne…
A to mě právě zvedá ze židle!! Oni bydlí v obrovském novém domě, pr*el si vozí v autě, dům kompletně zařízenej a veškeré dopisy od soudu a exekutorů hází rovnou do koše
A pak vidím ve zprávách, jak tam maminka samoživitelka pláče, že manžel nasekal dluhy o kterých ona nevěděla, pak zdrhnul, alimenty na děti neplatí, ona sama s dětma má jen rodičák a exekutoři přijdou a vybílí ji kompletně celej byt! No co je to za spravedlnost?! ![]()
@nemolka píše:
li ač exekuce byla podnájemníka já se musím soudit a dokazovat dopadlo to tka že už nás řeší tv nova a ministerstvo spravedlnosti mezi námi ale nedoufáme že se něco hne bohužel my to schytali od exekutora Vrány.
To je taky síla!! ![]()
@nemolka píše:
Nezavidim toho znam ten uz byl nekolikrat trestany a vhdy mel jen podminku. Cetla jsem momentare a zkusenosti na tv nova asi dva mesice zpet ty jo…drzim pesti moc ![]()
Já se jen nestačím divit, že o svých sousedech máš takový podrobný zaručený informace a ještě o tom veřejně píšeš… Co když sem ta dotyčná chodí, to je ti jedno? A pak - asi s tím nic nenaděláš a těm samoživitelkám tohle nepomůže
S cizí kůží se na trh chodí líp, než s vlastní…
@checule píše:
A to mě právě zvedá ze židle!! Oni bydlí v obrovském novém domě, pr*el si vozí v autě, dům kompletně zařízenej a veškeré dopisy od soudu a exekutorů hází rovnou do košeA pak vidím ve zprávách, jak tam maminka samoživitelka pláče, že manžel nasekal dluhy o kterých dnenevěděla, pak zdrhnul, alimenty na děti neplatí, ona sama s dětma má jen rodičák a exekutoři přijdou a vybílí ji kompletně celej byt! No co je to za spravedlnost?!
Ja se dostala do dluhu jen kvuli rodicum neplatili alimnety tak jsem jezdila na cerno tramvaji v Plzni nejak jsem se tam dostat musela. Vzdy slibili ze penize poslou a neposlali a ja tak nemela na zaplacenou pokotu. Mela jsem zaplatit 1000 korun druhy den jenze pak se to prehouplo na castku 6 tisic a dnes za ctyri roky 66 tisic. Me dokonce volal i jakysi pan z dolravnich podniku at si sezenu hkdne dobreho pravnika jinak spatne dopadnu.
@checule Spravedlnost tady nemůžeš čekat a od exekutorů už vůbec ne, ono je jednoduší zabavit majetek samoživitelce než nějakému mafianovi ![]()
@Krakatice88 píše:
Já se jen nestačím divit, že o svých sousedech máš takový podrobný zaručený informace a ještě o tom veřejně píšeš… Co když sem ta dotyčná chodí, to je ti jedno? A pak - asi s tím nic nenaděláš a těm samoživitelkám tohle nepomůžeS cizí kůží se na trh chodí líp, než s vlastní…
Chtěla jsem se jen zeptat, nic víc. Ta dotyčná si z toho sama dělá srandu a to veřejně, je na to snad i pyšná, že s nima takhle zametajíí ![]()
@madeto píše:
@checule Spravedlnost tady nemůžeš čekat a od exekutorů už vůbec ne, ono je jednoduší zabavit majetek samoživitelce než nějakému mafianovi
Jo protoze maji strach ze by skoncili v lese s prostrelenou hlavou ale matka samozivitelka? O ni vi moc dobre ze ona nic neudela…
@checule píše:
Chtěla jsem se jen zeptat, nic víc. Ta dotyčná si z toho sama dělá srandu a to veřejně, je na to snad i pyšná, že s nima takhle zametajíí
Nafackovat famt ty jo…