Bezmocný exekutor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
5.4.14 15:26
@Jura007 píše:
Napadlo to mě, že by to byla cesta - tak stejný myšlenkový pochod se může spustit i u někoho jiného… Mozek máme přece všichni. [/citchlubyslim ze by to bylo ta nejlepsi cesta…nic jineho se snad ani delat v tomhle stae neda…aby se taky dopracovali na tokovy zmetky ktery se s tim jeste verejne chlubi. Tak me tak napadlo co treba zjistit exekutora a rict to? Ale vlastne naprd…vse je napsane na tatinka 8o jo asinv tom umi chldit ale co pak az tatinek nebude? Nejak se panovi asi nechce do prace kdyz sou ziveny od nej…doufam ze si taky chudinka zazadal o socialku 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
5.4.14 20:30

Ak dotycny susedia nic nevymyslia, tak smrtou tatinka ziskaju jeho majetok, a tym padom tam nabehnu exekutori.
Vsetko je len do casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
6.4.14 11:09
@Anatalia píše:
Ak dotycny susedia nic nevymyslia, tak smrtou tatinka ziskaju jeho majetok, a tym padom tam nabehnu exekutori.
Vsetko je len do casu.

Přesně tak. A právně napadnutelné jejich věřiteli by byly i úkony, kterými by chtěli ten majetek odklonit (tedy vzdát se dědictví ve prospěch dědice nezadluženého, popřípadě odkázání dědictví někomu nezadluženému).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
6.4.14 12:03

Takže věřitelům nezbyde než počkat až tatík natáhne bačkory. To může trvat taky dalších 30 let a pak ani to dědictví nepokrytě výši dluhů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
6.4.14 13:50

@checule To se stává, že majetek dlužníka nepokryje výši dluhů. Proto existuje institut zajištění, využitelný ovšem jen pro smluvní věřitele.

Ti mladí vysmátí dlužníci mi připomněli městskou myš z La Fontainovy bajky o městské a venkovské myši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
7.4.14 10:13
@mejdylko píše:
Holky já zas řešila, že jsem si pronajala byt do 14 dnů jsem měla na dveřích exekuci. Majitelka se nepochlubila a mě přišly zabavovat věci. Já před porodem, pomalu na prášky. Nakonec mi teda nic nesebrali, protože ona v bytě neměla žádné vybavení a bylo to ve smlouvě. Ale vzít mi věci pro malýho, tak mě snad odvezou. Nakonec jsme se domluvili, že budu majitelce posílat jen poplatky a čistý nájem exekutorům. No a v den mého porodu přišel další exekutor a zapečetil byt. Přítel v šoku, byl pátek já hekající už 24 hodin jsem byla na bolestech. Nálepky nenálepky, přítel do bytu šel. V pondělí jsem jim volala, že jsem v porodnici, přítel je cizinec a že doložit nájemní smlouvu atd mohu až se vrátím z porodnice. Tak jsem řešila tohle. Za další 3 týdny u mě zvonila PČR, že hledaj pana Turneckého, že se má zdržovat ne této adrese. Čuměla jsem jak puk. Pak jí tam hledali asi 3 chlapi a ve schránce jsem našla i nějaké složenky na splátky. Pak přišel do třetice další exekutor. Ten už byl v pohodě a já už otrkaná, jsem to vzala s ledovým klidem. Pán byl moc hodný, když viděl malýho tak nic neřekl, jen že mě s tím nebude zatěžovat a že to s ní bude řešit jinak. Už nikdy holky! Teď bydlím v bytě co mi pronajal kamarádka, mám tu TP a svatej klid! Paní majitelka předchozího bytu byla pěkná K a místo aby si řešila své dluhy, tak jsem to řešila já. A to ještě mělo dohru, když jsme se stěhovali. Týden před odstěhování přišel exekutor, že jde nafotit byt, protože ho budou zabavovat. Kdy mi to paní chtěla říct to fakt nevim…

no bud ráda my to měli tak yvše ve smlouve detailně nafocené i s výrobnímy čísli a nepomohlo exekutor to neuznal zabavil i moje s tm že takovou smlouvu jsem klidně mohla sepsat fiktivně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
7.4.14 10:25
@nemolka píše:
no bud ráda my to měli tak yvše ve smlouve detailně nafocené i s výrobnímy čísli a nepomohlo exekutor to neuznal zabavil i moje s tm že takovou smlouvu jsem klidně mohla sepsat fiktivně 8o

tak to jsem fakt měla z pr*ele kliku… no tohle bych fakt nedala. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel