Exekuce na účtu, co dále?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
24.8.12 10:05
@pipiinka píše:
oni se muzou poptat sousedu, jestli tam ten dotycny bydli a pak jdou, tez pres postu si zjisti kde si vyzvedava zasilky

to jsou ty prověrky přes policii, o kterých jsem psala, něco zjistí třeba policie, něco exekutoři…

Většinou ten kdo dluží si poštu nevyzvedává nikde, nebo v místě trv. pobytu, takže tam nic nezjistí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 10:11

@sad 1 Takže vybrat by nás nemohli?

• Citovat
  • Upravit
sad 1
24.8.12 10:12
@Anonymní píše:
@sad 1 Takže vybrat by nás nemohli?

no poklud zjistí, kde se přítel zdržuje, tak můžou, a to právě buď zjistí sami, nemo mohou požádat přes soud policii, takže je to celoživotní sztres, kdy vás najdou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 10:17

@sad 1 Je to strašný. Nevím co mám dělat. Nechci skrz to přítele vyhodit. Vím, že si za ty dluhy může částečně sám ale největší chyba je u bývalého zaměstnavatele. Ani na inspektorátu práce mu nikdo nepomohl. A abych vyhodila chlapa skrz dluhy nechci. Navíc je dobrý táta. Anonymní 2

• Citovat
  • Upravit
sad 1
24.8.12 10:19
@Anonymní píše:
@sad 1 Je to strašný. Nevím co mám dělat. Nechci skrz to přítele vyhodit. Vím, že si za ty dluhy může částečně sám ale největší chyba je u bývalého zaměstnavatele. Ani na inspektorátu práce mu nikdo nepomohl. A abych vyhodila chlapa skrz dluhy nechci. Navíc je dobrý táta. Anonymní píše: Více

pak mnezbývá, než příteli domluvit, aby platil, případně, pokud je dluh příliš velký a má slušné zaměstnání, požádat o os. bankrot

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 10:23
@sad 1 píše:
pak mnezbývá, než příteli domluvit, aby platil, případně, pokud je dluh příliš velký a má slušné zaměstnání, požádat o os. bankrot

Do nové práce nastoupil teď v pondělí. Takže zatím není nic tak jistý. :(

• Citovat
  • Upravit
sad 1
24.8.12 10:27
@Anonymní píše:
Do nové práce nastoupil teď v pondělí. Takže zatím není nic tak jistý. :(

těžko poradit no, prostě pokud chcete žít normální život, tak to budete muset splácet nebo to nějak řešit

• Citovat
  • Upravit
8939
24.8.12 10:28
@Anonymní píše:
Do nové práce nastoupil teď v pondělí. Takže zatím není nic tak jistý. :(

A je si vědom toho, že kvůli tomu může o tu práci přijít i po zkušební lhůtě? Vždy je lepší dluhy řešit, protože takhle se z toho stává čím dál tím horší problém a nikoho nezajímá, proč se do toho dostal, jen to, že nekomunikuje. Ještě nechápu, proč minulého zaměstnavatele nezažaloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
24.8.12 10:29

Tak jestli máte děti, tak je podle mne jeho předpokládané bydliště dost dobře dohledatelné a jestli mu bude chodit plat na tvůj účet, tak taky. Takže na to, že váš byt nenajdou bych fakt nesázela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
24.8.12 10:45

Co zkusit poradnu pro lidi ve financni tisni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
24.8.12 10:50
@Anonymní píše:
@sad 1 Je to strašný. Nevím co mám dělat. Nechci skrz to přítele vyhodit. Vím, že si za ty dluhy může částečně sám ale největší chyba je u bývalého zaměstnavatele. Ani na inspektorátu práce mu nikdo nepomohl. A abych vyhodila chlapa skrz dluhy nechci. Navíc je dobrý táta. Anonymní píše: Více

Když neplatí závazky tak si zřejmě neodvádí ani sociální a zdravotní, je to tak? jestli jo, tak to má zaděláno na další velký finanční průšvih… Osobní bankrot je asi jediná cesta, jinak půjdete ke dnu všichni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 11:31

@magratka Já nespolíhám na to, že nás nenajdou.Ani se před tím neschováváme. Jen mě zajímalo jestli můžou i na mě přesto, že nejsme manželé. Já mu to říkám pořád ať to začne řešit ale jelikož to nemá z čeho splácet, když nemá žádný peníze tak prostě můsíme čekat na 1.výplatu v novým zaměstnáním. Aby s tím mohl něco začít dělat. Měl zažádaný o splátkový kalendář a když mu to obratem schválili a poslali.Tak mu to další 2 měsíce trčí doma nevyřízený. Protože to nepodepsal a neměl z čeho zaplatit 1.splátku. Jsem na něj strašně naštvaná ale doufám, že až opravdu bude v práci normálně placenej, tak to začne řešit…i když obávám se, že už se s ním nikdo nebude chtít bavit. @medulinkax Nezažaloval je protože mu firma začala dělat problémy. Když je celou dobu neplatili tak se se všema chlapama domluvili a do práce jeden den nešli. Obratem se dozvěděl okamžitou výpověď (což se dalo čekat)on a kolega dostali paragraf a okamžitý rozvázání prac. smlouvy. Osatatní chlapy tam ze sebe museli dělat ještě 2měsíce blbce (jelikož jim běžela dvou měsíční výpovědní lhůta).Ona majitelka firmy je pěkně vychcaná. Její zaměstnanci stavěli barák jim a tak si pár chlapů ještě nechala na ty dva měsíce zaměstnaný aby jim stihli dostavit barák. Já jsem majitelce psala e-mail s tím, že chci vidět jaký chyby v práci udělal. Protože s kolegou dostal paragraf skrz špatně odvedenou práci a dva dny absence. Problém byl v tom, že dva dny absence žádný nebyli a špatně odvedená práce taky ne. Přítel si je jistý tím, že mu nikdo nic neřekl a ani mu nedali nic podepsat nebo naopak uhradit. Když šel na ÚP tak mu bylo řečený, že jejich výpověď je neplatná z toho důvodu, že i on ten samý den odeslal výpověď jim z důvodů neplacení. Majitelka tak musela přepsat výpověď s paragrafem na dohodu. Zároveň mu dala podepsat papír kde bylo objasněný jaký chyby v práci to byly a který ty dva dny chyběl. Jenže problém byl v tom, že mu tam napařila 2 dny absence a to jeden den byla sobota a další den byla neděle. Dále jako chybu v práci mu napsala, že udělal špatně obklady, přitom vím, že asi 2 týdny před tím mi říkal, že ji řekl, že není obkladač a že to dělat nebude.Ona na tom trvala tak ty obklady udělat musel.Ve výsledku to dopadlo tak, že přítel aby neměl paragraf podepsal tento papír jen proto aby dostal dohodu. Tím pádem ji přistoupil na její špinavou hru a teď už s tím nikdo nic nezmůže protože to podepsal :cert: Když jsem se dozvěděla co ji podepsal tak jsem byla vzteklá ale na druhou stranu jsem chápala, že chtěl dohodu aby sehnal práci s paragrafem by ji jen tak nesehnal.

• Citovat
  • Upravit
3491
24.8.12 11:35
@Anonymní píše:
Omlouvám se zakladatelce, že ji vstupuju do diskuze ale téma mi nahrálo na informaci co potřebuji vědět i já tak se ještě jednou omlouvám.
Přítel je taky zadlužený, díky firmě která ho rok neplatila tak jak měla. Jen samé zálohy a někdy ani to ne. Díky neplacení a taky díky jeho blbosti, že to firmě rok toleroval přišel k dluhům. Zajímalo by mě zda když má teď nové zaměstnání a výplatu si bude nechávat posílat na můj účet, tak jestli by mohli dát exekuci na moji kartu.Taky by mě zajímalo jestli je možný, že exekutor může přijít k nám domů, přestože trvalý bydliště má jinde(na úřadě).

Ahoj,
na Tvůj účet nemůžou, ale můžou na jeho plat. Radši se domluvte na splátkách. Já vím, jaký to je, když má člověk strach zavolat exekutorovi. Ale oni jsou většinou ochotní se na něčem domluvit. Uleví se Vám oběma s přítelem a bude to určitě lepší, než z platu vidět jen životní minimum :hug:
A co se týká toho bydliště, tak exekutor už dneska může tam, kde má podezření, že dotyčný má svoje věci. Pak přijde, může dokonce i vylomit zámek, a olepí všechno bez ohledu na to, jestli je to přítele nebo Tvoje a pak bude na Tobě, abys dokázala, že ty olepené věci nejsou jeho…
Fakt se radši domluvte :hug:
A když řekne, že má teď novou práci a výplatu bude mít až tehdy a tehdy, tak s nima taky třeba bude řeč… Rozhodně lepší, než to neřešit…

Příspěvek upraven 24.08.12 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 11:41
@Salvaje píše:
Ahoj,
na Tvůj účet nemůžou, ale můžou na jeho plat. Radši se domluvte na splátkách. Já vím, jaký to je, když má člověk strach zavolat exekutorovi. Ale oni jsou většinou ochotní se na něčem domluvit. Uleví se Vám oběma s přítelem a bude to určitě lepší, než z platu vidět jen životní minimum :hug:
A co se týká toho bydliště, tak exekutor už dneska může tam, kde má podezření, že dotyčný má svoje věci. Pak přijde, může dokonce i vylomit zámek, a olepí všechno bez ohledu na to, jestli je to přítele nebo Tvoje a pak bude na Tobě, abys dokázala, že ty olepené věci nejsou jeho…
Fakt se radši domluvte :hug:

Já jsem ta která to řešit chce.Ale všímám si už delší dobu, že přítelovi to je tak nějak jedno. A pořád si myslí, že se nic nestane. Když mu řeknu jestli chce aby nás vybrali kvůli tomu, že není schopnej si něco zařídit tak mě na to odpoví…já tady taky nemusím vůbec být. A cítí se strašně dotčenej :cert: V tomhle on je strašně nezodpovědnej. :,( Přemýšlela jsem, že to proiberu s jeho rodičema ty na něj dost platí, ale zároveň jim to nechci říkat abych nevypadala jak bonzák nebo naopak aby si nemysleli, že od nich očekávám, že to za něj zaplatí.(Dost dluhů už za něj zaplatili) A místo toho aby jim byl vděčnej a byl rád, že za ním takhle stojí a pomáhají mu.Tak udělá přesnej opak než co mu jeho taťka radí a nakonec jim ještě ve finále lže, že už je to všechno vyřízený. :zed: Tohle se prostě nedělá!!!

• Citovat
  • Upravit
3491
24.8.12 11:52
@Anonymní píše:
Já jsem ta která to řešit chce.Ale všímám si už delší dobu, že přítelovi to je tak nějak jedno. A pořád si myslí, že se nic nestane. Když mu řeknu jestli chce aby nás vybrali kvůli tomu, že není schopnej si něco zařídit tak mě na to odpoví…já tady taky nemusím vůbec být. A cítí se strašně dotčenej :cert: V tomhle on je strašně nezodpovědnej. :,( Přemýšlela jsem, že to proiberu s jeho rodičema ty na něj dost platí, ale zároveň jim to nechci říkat abych nevypadala jak bonzák nebo naopak aby si nemysleli, že od nich očekávám, že to za něj zaplatí.(Dost dluhů už za něj zaplatili) A místo toho aby jim byl vděčnej a byl rád, že za ním takhle stojí a pomáhají mu.Tak udělá přesnej opak než co mu jeho taťka radí a nakonec jim ještě ve finále lže, že už je to všechno vyřízený. :zed: Tohle se prostě nedělá!!!

Ach jo. To je fakt na houby… Ale těm exekutorům můžeš zavolat i Ty a domluvit se na splátkách. Jim je jedno, kdo to platí, hlavně, že se to platí. A pokud si přítel bude posílat na Tvůj účet, tak Ty si prostě nastavíš trvalý příkaz a je to, dluh se splácí… Ale hlavně, ať přítel nemá dispoziční právo k Tvému účtu, jinak budeš mít problém taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel