Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zakladatelko,
nečetla jse, všechny dnešní (resp. včerejší) příspěvky, ale v tvém případě bych tu smlouvu v advokatní kanceláři nepodepisovala.
Jsem přesvědčena, že dokud nepodepíšeš něco nového, tak je pořád platná ta úvěrová smlouva, kterou jsi kdysi podepsala se spořkou.
A i tou se bude zabývat soud. A k tomu bych to v tvém případě nechala dojít (myslím si, že hůř už dopadnout nemužeš) a toho soudu bych se být tebou samozřejmě zúčastnla, aby ses mohla hájit.
K soudu bych šla už z toho důvodu, že z toho, co jsme četla „dohoda“ od adv. kanceláře stejně nic neřeší a ty si nepomůžeš… Jen by sis naděšla větší problémy a možná ještě větší dluhy (větší dluhy než, kterýma ti adv. vyhrožuje).
Jsem totiž přesvedčena, že ta dohoda pro tebe nebude ani trochu výhodná i kdybys na ty splátky měla…
Prostě bych to nechala dojít až k soudu a třeba budeš mít štěstí a ty splátky ti sníží…
A abych nezapomněla, souhlasím s příspěvkem Lowel…
tak jste se děsně předlužili, promiň, ale který hovado vám tyhle dvě půjčky schválilo, aby mělo provize? To je strašný…Nechala bych to dojít k soudu, líp se s nimi jedná, jo přímo k soudnímu sezení se nedostaneš, dostaneš pouze soudní obsílku už o rozhodnutí, na to musíš ihned reagovat na jejich exekutora, pak s ním vyjednáš co potřebuješ. Jinou radu nevidím
.Jen mezi námi, těch 7000 je splátka příšerně vysoká na tu částku co jste si vypůjčili, my máme 11 000 na hypotéku na dům, ale na 3 000 000 a na 30 let. Na brigádu se nespoléhej, dělají smlouvy na dohodu, tedy rychlý začátek, rychlý konec, přivýdělek doma je podfuk. Já měla jen tu výhodu, že jsem na ŽL mohla dělat cokoliv a nevázat se na nikoho, taky manžel v té době přišel z kanclu, navlékl modráky a mazal vykládat zásilky na letiště, ale nevím, jestli máte takovou možnost, to byl docela dobrej djob, ale dřina jak hrom, jen ta smlouva s nimi se dala dohodnout na delší dobu, když byla spokojenost na obou stranách. Jen aby vás nenapadlo zalepit záplatu záplatou od nebankovní společnosti, to by ste si pěkně naběhli, přeplatili by jste to nejmíň 3×
uvidíš, že bude líp, sice jste se dostali do šlamastiky, ale máš rodinu
na tu mysli především, důležité je aby jste měli na jídlo a zimní věci a hlavně na teplo, bez elektriky se dá taky žít, když jsme se vrátili domů prakticky jak bezdomovci, svítili jsme jen petrolejkou a začínali úplně od začátku, 3 měsíce jsme byli bez světla v zimním období, prala jsem v rukách, důležité bylo, aby dcera chodila do školy čistá a voňavá, vyspaná a hlavně sytá. Psychicky se to na ní podepsalo pouze tak, že byla vytržená z původního domova, umí si vážit peněz a vztahů, chápe, že jednou může být vše super a během jednoho týdne lze sáhnout až na dno. Blbá škola života já vím, ale i nám došlo, že člověk přežije všechno
. Za pár měsíců pak bylo líp a líp a naučilo nás to vyjít se strašně malou sumou peněz. Dnes jsme taky pokornější
Opravdu vsem moc dekuju za rady ![]()
Pockam na ten soud a dohodnu se s exekutorem, snad to puje na nejake rozumne splatky.. Protoze z toho, co mi nabizeji oni je mi do place.. A z nás taky, ze jsme to dopustili, zavinili ![]()
Anonymni u nas je prijem celkem nejakych 21 400 Kc + ted pribyde za brigadku a vydaje krome tohoto jsou cca 14 000 kc. K tomu tyto uvery - platim tedy jen 3 500, kvuli tomu to cele.. A ze zbytku musime vyzit - jidlo, drogerka, veci pro malou, plinky, UM.. Ztezi to staci a casto mi musela pomahat moje maminka.. Ted pritel sehnal brigadu v jedne firme rozvazejici baliky, naklada a vyklada kamiony ci co a doufejme, ze dostane novou smlouvu i v lednu, pry tam brigadniky potrebuji porad. Roznaseli jsme letaky, ale za tu drinu jsme meli kolem 1 000 Kc! A to jsme chodili temer denne pres pul mesta. SKoncili jsme, protoze pritel na to ted uz nema cas a ja v zime nemuzu s malou courat cele dny venku ![]()
Brontiku nepodepisu, opravdu po vsech ten informacich tady ne, byla bych sama proti sobe. Nepomuzu si, jen si pritizim. Nikde nemam jistotu, ze u soudu to dopadne lip, mozna stejne, ale tak jestli jo, tak to tak proste ma byt. Ale kdybych to podepsala, asi bych porad premyslela, jak by to dopadlo, kdybych to nechala dojit k tomu soudu ![]()
Lowel to se neomlouvej, ja vim, ze jsme si to zavinili sami, byli jsme mladi, naivni.. No chybama se clovek uci
Nejsme z Prahy, takze brigada na letisti neni mozna, ale ona ta, co ma pritel je dobra, pokud mu ji prodlouzi a ja doufam, ze ano
Jinak to co popisujes znam taky moc dobre. My to s partnerem jeste az tak tezke nemeli, vzdy jsme to delali tak, ze jsme nezaplatili elektrinu max jednou, kdyz uz a to uz muselo byt.. Ale hlavne tak, aby nas neodpojili. Ale ja jsem ze dvou deti a moje mamca byla samozivitelka. Vydelavala zivotni minimum, jeden cas byla hodne dlouho na pracaku a doma jsme kolikrat nemeli ani na uhli. Elektrinu jsme taky jeden cas nemeli, nastesti v lete, kdy bylo dlouho svetlo.. Ale vzdycky to maminka delala tak, jak pises, my chodili do skoly ciste obleceni, i kdyz treba to obleceni nebylo znackove a casto ze sekace, ale vypadali jsme slusne. K jidlu jsme taky vzdy neco meli, i kdyz treba kolinka s veprovou konzervou, proste vsechny penize dala do nas, abysme nestradali ![]()
Anonymní píše:
Opravdu vsem moc dekuju za rady![]()
Pockam na ten soud a dohodnu se s exekutorem, snad to puje na nejake rozumne splatky.. Protoze z toho, co mi nabizeji oni je mi do place.. A z nás taky, ze jsme to dopustili, zavinili
Anonymni u nas je prijem celkem nejakych 21 400 Kc + ted pribyde za brigadku a vydaje krome tohoto jsou cca 14 000 kc. K tomu tyto uvery - platim tedy jen 3 500, kvuli tomu to cele.. A ze zbytku musime vyzit - jidlo, drogerka, veci pro malou, plinky, UM.. Ztezi to staci a casto mi musela pomahat moje maminka.. Ted pritel sehnal brigadu v jedne firme rozvazejici baliky, naklada a vyklada kamiony ci co a doufejme, ze dostane novou smlouvu i v lednu, pry tam brigadniky potrebuji porad. Roznaseli jsme letaky, ale za tu drinu jsme meli kolem 1 000 Kc! A to jsme chodili temer denne pres pul mesta. SKoncili jsme, protoze pritel na to ted uz nema cas a ja v zime nemuzu s malou courat cele dny venku
Brontiku nepodepisu, opravdu po vsech ten informacich tady ne, byla bych sama proti sobe. Nepomuzu si, jen si pritizim. Nikde nemam jistotu, ze u soudu to dopadne lip, mozna stejne, ale tak jestli jo, tak to tak proste ma byt. Ale kdybych to podepsala, asi bych porad premyslela, jak by to dopadlo, kdybych to nechala dojit k tomu soudu
Lowel to se neomlouvej, ja vim, ze jsme si to zavinili sami, byli jsme mladi, naivni.. No chybama se clovek uciNejsme z Prahy, takze brigada na letisti neni mozna, ale ona ta, co ma pritel je dobra, pokud mu ji prodlouzi a ja doufam, ze ano
Jinak to co popisujes znam taky moc dobre. My to s partnerem jeste az tak tezke nemeli, vzdy jsme to delali tak, ze jsme nezaplatili elektrinu max jednou, kdyz uz a to uz muselo byt.. Ale hlavne tak, aby nas neodpojili. Ale ja jsem ze dvou deti a moje mamca byla samozivitelka. Vydelavala zivotni minimum, jeden cas byla hodne dlouho na pracaku a doma jsme kolikrat nemeli ani na uhli. Elektrinu jsme taky jeden cas nemeli, nastesti v lete, kdy bylo dlouho svetlo.. Ale vzdycky to maminka delala tak, jak pises, my chodili do skoly ciste obleceni, i kdyz treba to obleceni nebylo znackove a casto ze sekace, ale vypadali jsme slusne. K jidlu jsme taky vzdy neco meli, i kdyz treba kolinka s veprovou konzervou, proste vsechny penize dala do nas, abysme nestradali
To nám…já dělám domácí práce a za jednu věc mám 0.10kč.....taky naprd.No dnes jdem na CS a nebudu se bavit s nikým za přepážkou jdu rovnou k té hlavní…a zkusím se dohodnout.Pak písnu jak jsem pořídila.
Zakladatelko......přece to nevzdáme.
hodl sme se do toho jednou dostali a také se z toho vylížeme neboj.Pak se třeba za pár let budem tomu smát…páááááá
Anonymní tak dej vedet, pokud byste poridili a zkusila bych to taky.. Ale ja tam byla tolikrat, ze uz na to nemam snad ani silu
Psala jsem tymu ombudsmanna CS a rikala si, ze prece oni muzou neco udelat. Ne, absolutni nezajem.
Anonymní píše:
Anonymní tak dej vedet, pokud byste poridili a zkusila bych to taky.. Ale ja tam byla tolikrat, ze uz na to nemam snad ani siluPsala jsem tymu ombudsmanna CS a rikala si, ze prece oni muzou neco udelat. Ne, absolutni nezajem.
Já to zkusím normálně řeknu, že nějakýmu novákovi platit nebudu..ještě jsme neobdrželi dopis, že odstoupili od smlouvy…normálně řeknu, že budu platit jim.
Ja taky neobdrzela dopis od nich. To ale znamena, ze ucet stale existuje ne? Neprislo mi, ze by ho zrusili a at platim jinam
Takze napisu dopis Novakovi, ze to neprijimam a dal budu platit to co platim do banky, dokud to nevyresi soud ![]()
Anonymni zkousela jsi tu banku? Jak jste pochodili? Me se ozvali z pravni poradny a napsali mi toto, takze ja do toho zapisu nejdu ani za zlaty prase:
*Dobrý den,
pořádně si to promyslete, exekutorský zápis je dost nebezpečná věc.
Co je vlastně exekutorský zápis a v čem tkví jeho výhody i nebezpečí? „Jde o listinné prohlášení, kde se jedna strana zavazuje druhé, že v případě nesplácení pohledávky dojde k okamžité exekuci majetku ve prospěch věřitele, aniž by o tom musel rozhodnout soud."
Vzdáváte se tak práva na projednání věci před soudem a pak si ti lotři napočítají poplatky, úroky, náklady atd. takové, které by jím soud v takové výši nikdy nepřiznal a Vy s tím už nic neuděláte. Tento zápis tady není výhodou pro Vás, ale pro dlužníka a pakáž kolem něho, které pak má volné ruce v tvorbě nákladů atd. Viděl jsem případ, kdy by celkem náklady na soud, poplatky, úroky a náklady exekuce činili cca 80 tis. Díky ex.zápisu si pak napočítali se vším všudy 260 tis.
Pořádně si to promyslete a přeji, ať to pro Vás dopadne co nejlépe. *
až takhle drsně jo??máme přijít v pondělí…dohodli sme schůzku,tak snad pořídíme.
No nám se zatím nikdo neozval z kanceláře pana Nováka…tak uvidíme.
Taky uz se mi nikdo neozval, pritom meli volat nebo aspon napsat ohledne splatek a terminu sepisu. No ale jelikoz nemam zajem, prdim na ne, uz jsem sepsala kratky, jasny a strucny dopis a zitra ho hodim na postu ![]()
Anonymní píše:
Taky uz se mi nikdo neozval, pritom meli volat nebo aspon napsat ohledne splatek a terminu sepisu. No ale jelikoz nemam zajem, prdim na ne, uz jsem sepsala kratky, jasny a strucny dopis a zitra ho hodim na postu
A komu ho posíláš???CS?
Ne, te spolecnosti, od nich prisla vyzva k sepsani exekutorskeho zapisu, jim odepisu, ze nemam zajem..
Jsem v té samé šlamastice…řeknete mi prosím, jak jste dopadli??? Jsem také u toho pana Nováka, tak abych věděla, jak dál postupovat…???moc prosím o radu…děkuji
a ještě plýnky.....