Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Holka to byste meli asi vetsi prusvih, nez mate ted. Podle me ta samolepka rika „tohle mi nepatri“ a pokud podle soupisu exe zjisti, ze neco chybi, tak se uz asi dohadovat nebude.
Mozna hmotna nouze, musite mit nejake zivotni minimum.
Radim rozhodne nesahat na olepenou vec.
Nemuzes prodat neco po detech? Kdyz nasadis dobrou cenu, tak bys mohla prodat snadno.
Kočárek už prodávám oblečení mají už používané tak to už je neprodejné fakt nic pořádně nemáme. Proto mě zajímá co se mi muže přesně stát když to prodám.
A manžel tak málo vydělává nebo proč tak malá výplata? Ať si najde další výdělek a dá to dohromady. Exe je proti manželovi, tak ať kouká hnout za. elí a vydělá si na to.
Nevydělává tak málo normálně má těch 15tis ale ted mu nevyplatili všecko řeší to úpřes inspektorát ale všecko trvá. a nájem mám zaplatit do 20 exe chce 1000 taky do konce měs něco na nájem mám ale potřebuju ho dát celý.
@Anonymní píše:
Kočárek už prodávám oblečení mají už používané tak to už je neprodejné fakt nic pořádně nemáme. Proto mě zajímá co se mi muže přesně stát když to prodám.
@Halamka pokud to teda chápu dobře tak vězení na rok? jen jsem to rychle proletěla.
Dva roky, ne? Je tam u té dvojky napsané: stejně bude potrestán… takže já to chápu jako dva roky a ten rok dole se týká jen věty před tím. Podle mě.
Myslim, ze je jedno kolik /to by stejne bylo v zaveru na rozhodnuti soudu/, dulezite je, ze je to posuzovano jako trestni cin.
To budete v háji ještě víc
to už nebude o pěnezích ale o maření úřední záležitosti, ale strava bude v base vyřešená a děti v DD taky najíst dostanou, takže fajn řešení.
Není to rýpaní ale to je hodně velká blbost, mnohem větší než mu neposlat peníze. Prostě si někde půjčte, máte známé? Pokud nejste provaření a nemáte napůjčováno od vše tak vám určitě pomůžou.
Písemně poslat jaká situce nastala, a že tento měsíc pošlete nižší splátku. Jejich častý argument je, at si někde půjčiš, na to můžeš opáčit, že vzhledem k tomu, že bys to neměla z čeho vracet, by to bylo brané jako podvod a oni by tě tím nabádali k trestné činnosti. Nevím, jaký je dluh a na kolik jsou odhadnuté polepené věci. Ale nejspíš si pro ně stejně nepřijedou, pokud další měsíc bude platba už v celé častce. Vím o případu, kdy olepili vše i nefukční, splátky dotyční neposílali, přijeli až po dvou letech a odvezli jen pár krámů a z toho většina nefunkční, zbytek za pár kč.(nábytek nechali na místě)Také spoustu věcí, tenkrát polepili už rozbité(ani se neptali či nezkoušeli) a kdžy pak přijeli a nenašli je na místě, dlužník popsal, že byly již v té době nefunkční, neřešili to.Oni si přijedou jen pro to, co má cenu a prodají to.
Tenhle měsíc Rozprodáte věci a co příští. Potřebuejte si zajistit větší přísun peněz. Takže manžel další práci, vy jestli máte hlídání, tak také nějakou brigádu.
Nechápu, jak se taková věc mohla stát jako blesk z čistého nebe. Než se přistoupí k tomuto kroku, tak přijde milion upozornění, ta poslední i do vlastních rukou. Podle mě je to blbá chyba manžela, někde si půjčil, zatajil to, nesplácel, nereagoval nebo si nevyzvedával výzvy.
Musí vám zůstat určité existenční minimum, ale pokud mu strhli tento měsíc skoro celou výplatu, už mu ji nikdo nevrátí.
Olepené věci prodávat nemůžeš. Prekérní situace, manželovi bych to dala sežrat. Nevěřím, že by se to stalo z čista jasna. Bohužel jste manželé, takže důsledky jeho jednání budou dopadat i na Tebe. I díky podobným diskuzím chápu, proč se spoustu lidí do svatby nehrne a žije na psí knížku klidně celý život.
Dobrý den, předem prosím rýpaly aby se zdrželi komentu. Stalo se nám s manželem že je proti němu vedena exekuce přišel exekutor a polepil nálepkama nábytek a nechal na místě dohodli jsme se že budeme měsíčně splácet 1500 ok přistoupil na to jenže manželovi poslali výplatu jen 2000 já jsem na rodičáku a tak nemáme ani na celý nájem tak chci ty věci prodat aby jsme měli i na jídlo mám 3 děti. Víte někdo co mě čeká kdyžto prodám. Nemám nějaký luxus obyčejné věci s bazaru co jsem kupovala do 1000. s exe jsme mluvili ví kolik manžel dostal poslali jsme mu 500 ale zarytě chce do konce měsíce ještě 1000 a to prostě nemám a když mi odveze ty věci tak nebudu mít ani něco na ten nájem a jídlo. Prosím nerýpejte už tak je to těžké ale snažíme se to řešit.