Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj. Máme za sebou vyřízení hypotéky a teďka už hurá na splácení. Chci se zeptat. Máme hypo u Hypoteční banky a nový účet u CSOB. Dostali jsme vždy informaci, že splátky budou formou inkasa z nového účtu, ale nikdo se nikdy nezmínil, že my máme nějak nastavit souhlas s inkasem ve prospěch nějakého účtu. Tak se chc zeptat jestli prostě stačí poslat peníze na CSOB účet a banka si to interně strhne automaticky?
@PavlaG
zdravim, my vzdy posilame penize na ten csob ucet, a strhava se to pak „samo“ ale podepisovali jsem souhlas s tim inkasem…
Jo, banka si to strhává sama. My máme u Kb a už tak dva dny předem banka ty peníze na účtu blokuje a ke dni splatnosti si je stáhnou.
Zeptejte se tam, kde jste to podepisovali.
Standardně se při podpisu hypotéky podepisuje souhlas s inkasem, kdy si banka pak vše sama zařídí.
O nic se nemusíte starat, při podpisu hypotéky jste již vše podepsali a banka si již zařídí všechno sama. Na Vás je pouze to, abyste tam vždy k danému datu měli dostatek peněz
. Jsem zaměstanec ČSOB. Děkuji za anonyn, vzhledem k informaci o povolání.
@Anonymní píše:
O nic se nemusíte starat, při podpisu hypotéky jste již vše podepsali a banka si již zařídí všechno sama. Na Vás je pouze to, abyste tam vždy k danému datu měli dostatek peněz. Jsem zaměstanec ČSOB. Děkuji za anonyn, vzhledem k informaci o povolání.
@Anonymní píše:
O nic se nemusíte starat, při podpisu hypotéky jste již vše podepsali a banka si již zařídí všechno sama. Na Vás je pouze to, abyste tam vždy k danému datu měli dostatek peněz. Jsem zaměstanec ČSOB. Děkuji za anonyn, vzhledem k informaci o povolání.
Dobry den chci se informovat zda má někdo zkušenosti s Hypoteční bankou, a s jejím splacením z jiného učtu nebo na nějaký technicky učet a nebo z učtu třetí osoby která s hypotékou nemá nic společného.. děkuji za informace
@Mmsg píše:
Pokud si pamatuji, tak hypotéka šla splácet z různých účtů i přímo na pobočce v hotovosti. Svolení k inkasu se dá jenom do smlouvy, pak se zruší a následně se splácí z jiného účtu nebo hotově.
No ja když volala na hypoteční banku tam my bylo řečeno ze to nelze a pokud z jineho účtu tak je v případě ze vstoupi do hypotéky jako spoludliznik
@Mmsg píše:
Pokud na tvém účtu není zůstatek, tak ta platba inkasem neproběhne a ty to můžeš platit hotově. Ale asi je blbost se na to ptát té banky. Já si 100% pamatuji, že jsem platil 2 hypotéky hotově nebo z třech různých účtů podle toho kam mi dorazila nějaká částka. Svolením k inkasu jsem nezaplatil ani jednu splátku a trvalo to takto 7 let v letech 2006-2012. Ale ty účty byly moje, z účtu někoho jiného je to podle mě podezřelé.
Ano jde o to ze na přítele skočila exekuce na účet, ale pokud píšete hotově tak preci můžu i z jiného uctu ne?
V hotovosti se hypotéka platit „nedá“. V případě, že máš na účtu pro splácení exekuci, banka ti otevře technický účet, který slouží pouze pro splácení hypotéky a nic dalšího na něm neuděláš. Ty pak vkládaš peníze na tohle číslo účtu a banka si z něho bere peníze na hypotéku, tak jak to dělala doposud z tvého účtu. Tohle jsem řešila cca před pěti lety a již tenkrát bylo v návrhu zákaz těchto účtů, protože jimi obchazíš splácení exekuce, která má vždycky přednost před jinými závazky. Nejlepší je tedy jít se domluvit do banky, zdali je ještě stále tahle možnost. Prosím anonym - soukromé info.