Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108
Já si teda nesvobodná nepřipadám, a jsem ráda, že Bůh je nademnou.
@mončíček píše:
@Amber_1977
Proč bych tě měla psut? Mrzí mě některé tvoje výroky, že urážíš církev a tak, ale proč bych ti měla nadávat?
V Bibli je myslím, že ho ustanovuje prvním papežem a o církvi je tam dost psané i když v metaforách. Petr=skála. A každý chybuje, i sv. Petr chyboval, ale svých chyb litoval.
@Kačus82 píše:
sorry, dva dny jsem se neúčastnila, možná už mimo téma. Uvedu pár plytkých příkladů (ale z plytkostí se z velké části život skládá, že
Takže ta ironie - opakovaně se mi stalo, že jsem si řekla - tohle nikdy, to není nic pro mně, to se mi nemůže stát… haha, řekl si On a lup ho tam a už jsem TO valila před sebou - sice obecné a notorické, ale určitě každý zná![]()
Konkrétně (uznávám, že je to blbost, ale tento princip se mi ukazuje fakt opakovaně) - od mládí např. bojuju s angličtinou. Coby lenoch a jazykový nenadanec jsem se lstí a úskoky probojovala střední školou s tím, že to stejně nepotřebuju. Haha, na VŠ jsem kvůli ang. opakovala ročník. No to jsem byla fakt naprdlá, ale pořád mě to nedonutilo ji zvládnout (já a anglina? chachacha). No a jak jsem skončila? V podstatě se tím živím
A nikdo mi nevymluví, že se těma mýma opakovanýma karambolama Někdo dobře baví
Zase je pravda, že od doby mého posledního zaměstnání mně už Nikdo s jazykama neotravuje… i když, že by ruština?
To samé práce na sobě - pokud před nějakým problémem (nebo typem lidí) nějak uteču nebo se obratně vyhnu, okamžitě je mám zpět, ta intenzita návratu je přímo úměrná míře nezvládnutí daného problému (nebo komunikace). Ze života - z jednoho zaměstnání jsem odešla, abych se zbavila své protivné šéfové, se kterou „se nedalo“ vyjít, ač jsem se dlouho snažila. Nastoupila jsem do nové práce a bum ho - s podobným charakterem jsem musela denně spolupracovat
Může mi někdo říct, že je to třeba logika života nebo náhody nebo jsem na to jen upnutá, ale věřím tomu, mám k tomu prostě svůj důvodAle protože už jsem si už asi „svoje“ odsloužila, tak už to nebyl přímý nadřízený, ale jen komunikační partner…
Mně to nepřijde jako nějaká životní ironie, to je prostě přírodní zákon - akce a reakce. Neumíš vycházet s debilama, pokaždý když na debila narazíš si to sakra uvědomíš. Kdybys s nima vyjít uměla, ani ti to nepřijde, debilové jsou na světě rozptýleni vpodstatě rovnoměrně, i když jsou místa, kde se koncentrují, to jo ![]()
A s tou AJ - tu dneska potřebuje kdekdo. Spíš by bylo divný, kdyby ses bez toho obešla. No připomíná mi to spíš Jahelkův vtip - „Divím se, že si tu ruku vůbec zlomil. Toho dne spadl z lešení už potřetí a vždy se tomu jen smál, neboť měl na hlavě ochrannou přilbu.“
Prostě když děláš to a to - co čekáš, že se asi tak stane?
![]()
@Gina108 píše:
Mně to nepřijde jako nějaká životní ironie, to je prostě přírodní zákon - akce a reakce. Neumíš vycházet s debilama, pokaždý když na debila narazíš si to sakra uvědomíš. Kdybys s nima vyjít uměla, ani ti to nepřijde, debilové jsou na světě rozptýleni vpodstatě rovnoměrně, i když jsou místa, kde se koncentrují, to jo
A s tou AJ - tu dneska potřebuje kdekdo. Spíš by bylo divný, kdyby ses bez toho obešla. No připomíná mi to spíš Jahelkův vtip - „Divím se, že si tu ruku vůbec zlomil. Toho dne spadl z lešení už potřetí a vždy se tomu jen smál, neboť měl na hlavě ochrannou přilbu.“Prostě když děláš to a to - co čekáš, že se asi tak stane?
![]()
ten fór je dobrej, vůbec mám Jahelku a jeho sbírku ráda ![]()
Ale jinak to je právě ono - někdo řekne logika, akce reakce, život, někdo řekne Bůh mi pomáhá, abych neskončila jako asociál, protože mě má rád a já se občas dostanu k i tomu, Mu poděkovat ![]()
Někdo řekne všechno zlý je pro něco dobrý, někdo zase: co Bůh dělá, dobře dělá.
No, žijeme všichni, že
A dokonce tak nějak podobně…
Nejsem věřící, ale něco být musí! Neříkám, že zrovna bůh, ale něco tam bude!
Já věřím tomu, že Boží mlýny melou pomalu, ale dobře! ![]()
@korzet Můžeš odpovědět jakkoli. Záleží na tom, jestli chceš dceři nějakou odpověď „vnutit“ nebo ji nechat, aby si na ni došla sama. Můžeš říct, že každý to má nějak jinak, existují různé názory, různá náboženství. Já na Tvém místě bych jí otázku vrátila: „A co myslíš Ty?“ ![]()
Našla jsem tuhle diskuzi, tak po letech obnovím téma.
Za mě: Bůh (nenávidím tenhle výraz díky křesťanství a jeho historii) je podle mě energie. Není negativní ani pozitivní, prostě energie. Je v nás i mimo nás. Taková mlha, která prostupuje vším. A projevuje se tvořením. Biblický Bůh je výmysl lidí, podle mě. Jednou je žárlivý a zuřící, jindy milující. To jsou lidské vlastnosti. Té bytosti je úplně jedno, co se děje na planete. Ona se o to nezajímá, pouze tvoří. Proto mohl být a určitě zase jednou bude holokaust, genocidy, znásilnění, mučení, vraždy, chudoba.
My ale nemusíme být „vláčeni životem“. Můžeme a svým způsobem musíme, nic jiného nám jako lidskému druhu nezbývá, zvyšovat vědomí, tím, že se lépe chováme, hlavně k sobě. Tím, že neodsuzujeme jiné, nebereme si osobně názory jiných, apod. Tím kultivujeme duši. A hlavně práce s emocemi, věřím, že každá emoce je entita (bytost), kterou vyživujeme prožíváním dané emoce a ta bytost tím roste a šíří tu emoci. Můj názor.
@Dana066 píše:
Našla jsem tuhle diskuzi, tak po letech obnovím téma.Za mě: Bůh (nenávidím tenhle výraz díky křesťanství a jeho historii) je podle mě energie. Není negativní ani pozitivní, prostě energie. Je v nás i mimo nás. Taková mlha, která prostupuje vším. A projevuje se tvořením. Biblický Bůh je výmysl lidí, podle mě. Jednou je žárlivý a zuřící, jindy milující. To jsou lidské vlastnosti. Té bytosti je úplně jedno, co se děje na planete. Ona se o to nezajímá, pouze tvoří. Proto mohl být a určitě zase jednou bude holokaust, genocidy, znásilnění, mučení, vraždy, chudoba.
My ale nemusíme být „vláčeni životem“. Můžeme a svým způsobem musíme, nic jiného nám jako lidskému druhu nezbývá, zvyšovat vědomí, tím, že se lépe chováme, hlavně k sobě. Tím, že neodsuzujeme jiné, nebereme si osobně názory jiných, apod. Tím kultivujeme duši. A hlavně práce s emocemi, věřím, že každá emoce je entita (bytost), kterou vyživujeme prožíváním dané emoce a ta bytost tím roste a šíří tu emoci. Můj názor.
Je to blbost..
@Davko píše:
Je to blbost..
Miluji sakralni stavby, prostredi kostelu me uklidnuje ale to jine histor. stavby..uprimne v dobrotiveho boha neverim, kde byl v dobe kdyz zide umirali v plyn. komorach, pri hladomorech, kde je ted kdyz zruda „rodic“ utyra diťe ķ smrti kde je kdyz deti umiraji na raka..bibĺe je alibistcka, musis verit jinak skoncis v pekle, jedna z nejkrutejsich knih pritom. Exoďus, Genesis..tresty ve forme upalovani znasilnovani..ano mozna diky takove energii jsme vubec na Zemi kdyz odmitneme Darwina.. ale..
@korzet píše:
Jenom by mně zajímalo jaký na to máte názor. Dneska s touto otázkou přišla má sedmiletá dcera.
Samozrejme. Allah
Existuje pouze naše vnitřní víra, ale Bůh (mýtická postava) už je náboženství, které přineslo více škod, než užitku.
@Aquarius79 To se tedy pletete… Bůh není žádná,,mýtická bytost”.. Bůh je živý a reálný.
Navíc, křesťanství není žádné náboženství, ale vztah s Bohem, který v podobě člověka přišel a zahynul na kříži! Hezky den.