Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Věřím. Celkem paradox, protože u nás doma jsou všichni nevěřící, takže mě nikdo do víry nenutil.
Ale našla jsem si k Bohu cestu sama <3
Proto se doma setkávám trochu s nepochopením „kde jsem k Němu jako přišla a že kdyby Bůh existoval, tak…“.
Ale v Boha věřím, tak jako věřím v to, že jsou s námi duše našich zemřelých, často si povídám s mrtvou babičkou a nepřijde mi to teda divné, vím (věřím), že tu je.
@Elleonora píše:
Věřím. Celkem paradox, protože u nás doma jsou všichni nevěřící, takže mě nikdo do víry nenutil.Ale našla jsem si k Bohu cestu sama <3
Proto se doma setkávám trochu s nepochopením „kde jsem k Němu jako přišla a že kdyby Bůh existoval, tak…“.
Ale v Boha věřím, tak jako věřím v to, že jsou s námi duše našich zemřelých, často si povídám s mrtvou babičkou a nepřijde mi to teda divné, vím (věřím), že tu je.
Jsi moje krev ![]()
Není, kdyby byl tak by se přeci na světě nemohlo dít tolik děsných věcí
![]()
Ano věřím, a vedu k tomu i mé děti. Mockrát mi pomohl a věřím, že na 1000% je. ![]()
@Elleonora Píšeš mi z duše
duše mých blízkých jsou s námi, i když to často netušíme ![]()
U nás je věřící jen babča, jako malá jsem s ní chodila každou neděli do kostela, dodnes znám i modlitby, ale nyní jsem dospělá a udělala jsem si na vše vlastní názor…a určitě nevěřím…
Já věřím, že žijí jiné bytosti nebo něco na jiných planetách, věřím v duši, která po smrti (tělo je jen schránka) přejde zase do jiného, nového života…tohle myslím funguje od začátku, že se duše přesouvají..je i spousta důkazů, kdy si lidé pamatují útržky ze starých životů, zkoumají je a zjišťují, že takoví lidé kdysi opravdu žili..například.
Ale v boha? Jako ve stvořitele všeho? S vyšší mocí? Kdyby někdo takový byl, tak jak tedy tu moc využívá teď, když už stvořil svět, člověka a pak ty lidi nechal svět budovat samotné po tisíceletí?
Já věřím spíš ve vědu, musím mít věci trochu podložené…věřím, že život vznikl z prachu, mikrobu…ostatně tak to funguje dodnes, životy mikrobů, maličkých živočichů a rostlin vznikají z ničeho, stačí jen jak foukne vítr ![]()
Věřím, že je člověk z opice, že vše šlo po pořádku a celkově svět vznikl postupným evolučním vývojem…
Ale tohle je jen můj názor, každý máme svůj a každý by si na svůj měl přijít sám a neměl by se nikdo do víry či ateismu tlačit…proto třeba nesnesu Jehovisty, jsou to vtěrky a lezou mi na nervy
Navíc jejich zákony mi jsou maximálně proti srsti ![]()
To je stejně zajímavé, jak se ateisti furt ohánějí tím, že existenci Boha popírá fakt, že se tu dějí svinstva.. Jako kdyby ty svinstva, namátkou třeba pedofilie, obchod se ženami a dětmi, genocidy,,, vymýšlel a realizoval někdo jiný než my - lidi ![]()
Bůh by tedy měl dělat co? Selektovat, co je ještě slušné chování.. A co už není - lidi, kteří tuto hranici překročí… Rovnou zabít nějakým bleskem z nebe? Nebo co by jako měl dělat, aby potvrdil, že existuje? Nebo by nám měl vložit do mozků nějaký gen, který by z nás udělal mírumilovné tvory?
Fakt by mě to zajímalo.. Proč potřebujeme nějakou vyšší autoritu - nějaké duchovno, nadpozemstvo proto, abychom se nechovali jako hovada?
@bedruna7 píše:
Ale v boha? Jako ve stvořitele všeho? S vyšší mocí? Kdyby někdo takový byl, tak jak tedy tu moc využívá teď, když už stvořil svět, člověka a pak ty lidi nechal svět budovat samotné po tisíceletí?
Věřím v Boha, ale nikdy jsem ho/ji/to nevnímala takto personifikovaně - pro mě je to něco jako součást vzduchu i vakua ve vesmíru.. Někdo tomu možná říká „matka příroda“, někdo zase třeba „prána“ - prostě pro mě je to energie, která je všude kolem i v nás, když někde chybí, je tam mrtvo.. ale nestará se pranic o to, zda žijeme „slušně“ nebo „neslušně“ - prostě je a hotovo ![]()
@bedruna7 píše:
U nás je věřící jen babča, jako malá jsem s ní chodila každou neděli do kostela, dodnes znám i modlitby, ale nyní jsem dospělá a udělala jsem si na vše vlastní názor…a určitě nevěřím…Já věřím, že žijí jiné bytosti nebo něco na jiných planetách, věřím v duši, která po smrti (tělo je jen schránka) přejde zase do jiného, nového života…tohle myslím funguje od začátku, že se duše přesouvají..je i spousta důkazů, kdy si lidé pamatují útržky ze starých životů, zkoumají je a zjišťují, že takoví lidé kdysi opravdu žili..například.
Ale tohle je jen můj názor, každý máme svůj a každý by si na svůj měl přijít sám a neměl by se nikdo do víry či ateismu tlačit…proto třeba nesnesu Jehovisty, jsou to vtěrky a lezou mi na nervy
Já věřím spíš ve vědu, musím mít věci trochu podložené…věřím, že život vznikl z prachu, mikrobu…ostatně tak to funguje dodnes, životy mikrobů, maličkých živočichů a rostlin vznikají z ničeho, stačí jen jak foukne vítr
Věřím, že je člověk z opice, že vše šlo po pořádku a celkově svět vznikl postupným evolučním vývojem…Navíc jejich zákony mi jsou maximálně proti srsti
To je moc hezky napsané. ![]()
Amber - takže ty nemůžeš potom říct, že věříš v Boha, ty věříš v něco, ale nevíš jak to máš pojmenovat ne? Bůh byl totiž člověk jako my, to je něco jiného…
@bedruna7 píše:
Amber - takže ty nemůžeš potom říct, že věříš v Boha, ty věříš v něco, ale nevíš jak to máš pojmenovat ne? Bůh byl totiž člověk jako my, to je něco jiného…
Nebyl. Nikde v Bibli nestojí, že Bůh byl člověk. V Novém Zákoně však stojí, že přišel na svět v podobě Ježíše Krista (krom jiného, lidem se totiž běžně „zjevoval“ jako Duch svatý). Tak, když pominu otázku, jak moc doslovně brát Bibli.. A zároveň, jak moc je současný ekumenický překlad doslovný k původním textům na svitcích.. Tak Bůh je v Bibli popisován svými skutky - ve Starém zákoně je „žárlivý a trestající“, v Novém je „milující a všeodpouštějící“ (křesťani ho holt trochu upgradovali a zmodernizovali
), ale nikde není jasně napsáno, jakou má formu, jak vypadá.. Je pouze v původním desateru (což si opět křesťani vypustili..) dáno, že nezobrazíš Boha - s vysvětlením, že ani nejlepší malíř na světě by to nedokázal, protože to nelze..
@korzet Ahoj, nečtu celou diskuzi. Odpovídám na tuto otázku, že je to energie, která je ve všem, jako počátek všeho, jednota, a je v každém člověku jako zářivá hvězdička (duše). Tak to cítím a dětem se to líbí ![]()
a když Bůh, tak i ďábel, ne