Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne.
Ale někdy bych chtěla mít čas na přemýšlení o hovadinách… ![]()
@Jura007 píše:
No když občas vidím, jaké výstupy jsou schopné poskytnout telekonference různých managementů, tak si naopak říkám, že ten Darwin měl setsakramentsky pravdu. Není na škodu si uvědomit, že např. i šimpanzi mají svou komunitní politiku…
Hele - jen pro formu - já jsem taky jedna „z nich“.. Tři skříně kostýmků jsou nezvratitelným důkazem - ale tu věčnou rozepři „studovanejch s pracantama“ znám velmi dobře - o tom by se dala natočit dobrá komedie.. ![]()
@Baslerinda píše:
Ne.
Ale někdy bych chtěla mít čas na přemýšlení o hovadinách…
Věř a jednou ti bude dáno
![]()
@Baslerinda píše:
Ne.
@Baslerinda píše:
Ne.
Hm, moudrá myšlenka teda!
@Amber_1977 Myslel jsem to trochu jinak - ale to odbočujeme - když promítnu šest stránek grafů, ze kterých vyplývá, že dalším zvýšením pracovního tempa se zvedá spotřeba energií s druhou mocninou a tudíž tady cesta k úspoře nevede… Co napadne člověka se selským rozumem? Že je nutná kvalitativní změna, že kvantita nic neřeší.
Ovšem v teoriích elit to holt běhá jinak.
Pro mě existenci Boha potvrzuje existence lidského svědomí. Láska, to jsou hormony, ale svědomí je to, co nám Bůh dal, co nás doopravdy odlišuje od zvířat. Nedělat špatné činy dokáže každé zvíře, ale cítit se špatně za ty už provedené a chtít je napravit, na to je potřeba něco víc. Bůh žije v našich hlavách. Pak už samozřejmě záleží na tom, zda mu nasloucháme nebo ho ignorujeme, protože ani Bůh nemůže ovlivnit svobodnou vůli.
edit: nicméně církev a Starý zákon, to pro mě s Bohem nemá nic moc společného, možná tak Jobova kniha, jinak mi to celé přijde jako učebnice historie kombinovaná s manuálem na přežití, základní právní normy, takový mišmaš potřebný k přežití v tehdejší době. Nový zákon už je něco trochu jiného. A co všechno už si církev navymýšlela, to je fakt šílený, vzpomeňme jen třeba nespodkvrněné početí, ví o něm snad každý, ať už je věřící nebo ne a přitom si ho tam přimysleli o x století později, pro mě je to důkaz toho, že Boha je potřeba hledat v sobě a ne v houfu
Příspěvek upraven 01.02.13 v 17:51
@Gladys V podstatě souhlasím (hlavně s tím, že ho má každý hledat uvnitř své hlavy), jen bych doplnil - víra patří mezi „postmateriální hodnoty“. Těmi se člověk zabývá velice často až v momentě, kdy jsou uspokojeny jeho materiální potřeby (u některých lidí holt nejsou uspokojeny nikdy…
)
@Baslerinda píše:
Ne.
@Gladys píše:![]()
Občas je potřeba pozvednout zraky ke hvězdám, abychom jen neryli držkama v zemi jak ty prasata…
@korzet
a co si o tom myslí sedmiletá?
Je to docela inspirace pobavit se o Bohu s dětmi…
Ano, samozřejmě. Což ale neznamená, že někde někdo sedí a sleduje tě.
@Gladys píše:
Láska, to jsou hormony,
Tak jsem se dočkala
- Gladys, poprvé s tebou nesouhlasím..
Jo, vědci vyzkoumali, že za lásku může bombardování našeho mozku hormony, na které si ovšem po čase (cca rok až rok a půl) zvykne..
Jenomže toto není láska - toto je ta prvotní zamilovanost.. Láska je ten stálý cit mezi dvěma stařečky, kteří si po padesáti letech společného života pomáhají do schodů, a když jeden z nich umře, ten druhý za ním brzy odchází.. - a to hormonama neokecáš ![]()
Tak pod to se podepisuji.. Bůh asi přesahuje všechny knihy, které o něm kdy byly sepsány - jakýmkoli náboženstvím, ale právě proto - nepleťme si pojmy.. Otázka byla, zda existuje Bůh, nikoli, zda věříme v křesťanské pojetí Boha..