Existuje Bůh? ptá se sedmiletá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3126
3.2.13 18:03

http://www.vira.cz/
odpoví na dost otázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
4.2.13 10:56
@mončíček píše:
@bedruna7
ahoj :mavam:
ano děti mám a i kdyby mi je Bůh nedal, trápilo by mě to, sem člověk, ano trápilo ale mluvila a jednala bych stejně. Dnes sem shodu okolností, přepla na tv noe, je to křestanská televize, a tam bylo o tom ivf. Velmi zajímavé.
Bůh nám dal rozum, abychom ho využívali a používali. Dal nám prostředky ale nemáme je zneužívat. Myslím a sem přesvědčena, že akt manželské lásky, jako je plození dětí by mělo být ponecháno pouze, teď to řeknu asi divně, omlouvám se, :oops: ale posteli a ne laboratoři. Dítě má být splozeno z manželského aktu, věda a medicína k tomu má třeba pomoci ale ne tento akt nahradit. Vše umělě vzniklé je vlastně násilně vzniklé.
Beru to jako výsměch Bohu, lidem a přírodě.
A třeba to, že lékaři zachrání člověka při autonehodě, z nemoci beru uplně jinak než ivf.
Jinak ano, sem věřící, římskokatolická církev, sem potratům, náhradnímu mateřství, umělému oplodnění, žití bez manželství, atd. Žádným člověkem nepohrdám a ani ho nesoudím, na to já právo nemám, na to má právo Bůh, já jen s něčím co lidé dělají nesouhlasím, neschvaluji a považuju za dobré a nutné na to upozornit.
chtěla přidat svůj pohled na věc a jak to cítím třeba já a co je dle víry a mě správné, je to mé přesvědčení.
Jinak vám všem přeji vše dobré, požehnanou neděli a dobrou chut k obědu :) a myslím to upřímně. ahojte

Jejda, tak to je pro mně trochu provokace, tak pardon. Předesílám, že mám dítě z lásky k manželovi a velmi přirozeně.

Ohledně IVF apod. - jednak i zde je moment, který není lidkým činem ani vůli ovlivnitelný, takže možná náhoda, možná zásah vyšší moci, že je vajíčko oplodněno, že se uhnízdí, že přežije…
Ale hlavně - kde je hranice, kdy je lékařský zásah jaksi etický a přijatelný a kde ne? Lékařsky zachránit lidi při autonehodě ano? Když je někdo sražen opilcem, tak se nám to zdá tím víc etické, ale co když tomu Bůh chtěl? Co když při záchraně života ženy jsou přerušeny vejcovody (tj. lidským zásahem… nebo Bůh prostřednictvím lékaře a znamená to, že žena nemá mít děti?)

Takže když si křesťan nechá vyoperovat slepé střevo, tak je to v pořádku, ale stříknout spermie do pochvy už je proti Bohu? 8o A hlavně KDO ROZHODUJE, CO JE SPRÁVNÉ A V SOULADU S BOHEM?

Nechápu, nerozumím, nemám ráda tento typ výkladů víry, je mi líto :(

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.2.13 11:02

@Kačus82 Podle mě se těmito otázkami nedotýkáš víry, ale právě těch hranic „únosnosti“, které má každý z nás jinde - tudíž to není o víře, ale o vzájemné toleranci k odlišným postojům druhých lidí a zároveň o jakýchsi celospolečensky uznávaných dochodách (např. že když mě srazí auto, doktor má právo mě ošetřit a nenechat vykrvácet…). :nevim:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
4.2.13 11:11

@Amber_1977 to je pravda, Boha a víru si řešme každý v sobě. Možná mi to evokovalo mé dětství, kdy mi babička jménem Boha kázala různé (pro mně doteď) nesmysly a opět mi to nedalo se nevymezit :mavam:

• Citovat
  • Upravit
18305
4.2.13 12:10
@Amber_1977 píše:
@Kačus82 Podle mě se těmito otázkami nedotýkáš víry, ale právě těch hranic „únosnosti“, které má každý z nás jinde - tudíž to není o víře, ale o vzájemné toleranci k odlišným postojům druhých lidí a zároveň o jakýchsi celospolečensky uznávaných dochodách (např. že když mě srazí auto, doktor má právo mě ošetřit a nenechat vykrvácet…). :nevim:

Pravda, pravda… Těm, kdo nerespektují tyhle celospolečneské dohody, říkám „český Taliban“. V mém dřívějším okolí se říkávalo „český katolický Taliban“, protože na Moravském Slovácku to ve sto procentech případů byli netolerantní katolíci.
Ovšem po odstěhování do Brna docházím k poznání, že netolerantní lidi v církvích jsou rozprostření jaksi „rovnoměrně“. A co se týká pohybu na diskusních fórech (a tady jde z velké části o ateisty), tam už ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.2.13 12:17

@Kačus82 No jo - bohužel, pod vyšší autoritu (a je jedno, jestli je to zrovna Bůh, nebo nějaká instituce, čert, či cokoli jinýho) se dá schovat skoro všechno :cert:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.2.13 12:21

No a tak co teda? Existuje, nebo neexistuje? :nevim:
Jsem se teďka zamyslela nad tím klasickým ateistickým nelogickým argumentem, že kdyby Bůh existoval, tak tak by nemohl dopustit ošklivé věci, cos e tu dějí..
Tak mě v souvislosti s tím napadlo, že bych mohla lidem, kteří mi ublížili, říkat: „Ty seš takovej hajzl, že nevěřím, že existuješ.“
:mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
4.2.13 14:13
@Amber_1977 píše:
@Kačus82 No jo - bohužel, pod vyšší autoritu (a je jedno, jestli je to zrovna Bůh, nebo nějaká instituce, čert, či cokoli jinýho) se dá schovat skoro všechno :cert:

asi se vodpálim, aby to mělo váhu :think: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
4.2.13 14:15
@Amber_1977 píše:
Jsem se teďka zamyslela nad tím klasickým ateistickým nelogickým argumentem, že kdyby Bůh existoval, tak tak by nemohl dopustit ošklivé věci, cos e tu dějí..
Tak mě v souvislosti s tím napadlo, že bych mohla lidem, kteří mi ublížili, říkat: „Ty seš takovej hajzl, že nevěřím, že existuješ.“ :mrgreen:

přesně, haha
Nebo (není to moje myšlenka, myslím, že to napsal Remarque), jak se ve válce oba tábory modlily k témuž Bohu za vítězství své strany, že ;)

• Citovat
  • Upravit
18305
4.2.13 17:15
@Amber_1977 píše:
Tak mě v souvislosti s tím napadlo, že bych mohla lidem, kteří mi ublížili, říkat: „Ty seš takovej hajzl, že nevěřím, že existuješ.“ :mrgreen:

Nevím, jak by se v práci tvářil náš HDM, kdyby to ode mě slyšel… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.2.13 17:18

@Amber_1977 Napadá mě analogie. Dá se popřít nebo potvrdit, že vraždící psychopat je člověk? Jednoznačně člověkem je. Ovšem stejnou pokroucenou logikou, použitou při výkladu ústřední otázky této diskuse, se dá pak dovodit: z toho plyne poučení, že lidi jsou svině - a zaslouží si vyhladit.
Tak to vypadá, že s takovou nepoužitelnou logikou holt daleko nedojdeme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.2.13 18:43
@Kačus82 píše:
přesně, haha
Nebo (není to moje myšlenka, myslím, že to napsal Remarque), jak se ve válce oba tábory modlily k témuž Bohu za vítězství své strany, že ;)

A nebo tak - a teď si, Bože, vyber :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.2.13 18:44
@Jura007 píše:
@Amber_1977 Napadá mě analogie. Dá se popřít nebo potvrdit, že vraždící psychopat je člověk? Jednoznačně člověkem je. Ovšem stejnou pokroucenou logikou, použitou při výkladu ústřední otázky této diskuse, se dá pak dovodit: z toho plyne poučení, že lidi jsou svině - a zaslouží si vyhladit.
Tak to vypadá, že s takovou nepoužitelnou logikou holt daleko nedojdeme. :nevim:

Né, to zas né :zed: Ale ta myšlenka se mi zalíbila - přestanu věřit na úchyly a psychopaty :pankac:

• Citovat
  • Upravit
23847
4.2.13 20:08
@Amber_1977 píše:

No počkej, lidi ale nejsou všemohoucí, ty hajzlové být můžou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.2.13 20:26
@Gina108 píše:
No počkej, lidi ale nejsou všemohoucí, ty hajzlové být můžou :mrgreen:

No, tím spíš, že nejsou všemohoucí :cert:
Takovej Bůh, když nás tedy stvořil, si klidně může říct: "Bohyně mě dneska zase vytočila, kde já si jen zchladím žáhu? Už vím.. :idea: " A nechá v Itálii bouchnout sopku.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová