Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro mě ano, ale věřím v to teprve pár let. Nikdo jiný než Bůh by mě totiž tolikrát nedokázal zachránit.
Díky mu ![]()
Nejsem věřící. Ale… roźhodně něco mezi nebem a zemí je, věřím, že existuje život po smrti, že smrtí to nekončí, prostě NĚCO JE
A nevím proč se na to ptáš, každopádně pokud si věřící tak ji řekneš že ano a nebo pak naopak ![]()
Ráda bych v to věřila, ale nevěřím. Kdyby existoval, jak by mohl dopustit, že umírájí malé děti, rodiče od dětí, a dějou se takové hrůzy. Já vím, že věřící na to řeknou, že s tím nemá Bůh nic společného, že to je odezva na naše chování.
@sthann píše:
Ráda bych v to věřila, ale nevěřím. Kdyby existoval, jak by mohl dopustit, že umírájí malé děti, rodiče od dětí, a dějou se takové hrůzy. Já vím, že věřící na to řeknou, že s tím nemá Bůh nic společného, že to je odezva na naše chování.
Bůh dopustí, ale neopustí ![]()
@Knihomyš píše:
Jednoznačným důkazem boží existence jsou mizející ponožky. Celý svět totiž existuje jen v mysli Boha. Bůh ovšem nepočítal s tím, že člověk vyrobí něco, co se bude tak strašně rychle otáčet, jako buben pračky. A tak když na světě najednou pere více lidí a množství neuvěřitelnou rychlostí rotujících ponožek překročí určitou mez, nedokáže se na ně Bůh na všechny soustředit a některé proto zmizí. Nemusí je to ovšem mrzet – stvrzují tak existenci boží a to je bohulibý čin.
(opsáno z komentářů Šumařova blogu )
Věřím, že je něco „nad námi“ a je jedno, jak si to pojmenuješ, věřím, že nejsme nejinteligentněšjí bytosti Vesmíru ![]()
Me vzdycky napadne Bolkova replika:
„verite v Boha?“
„ne, nikdo ho nikdy nevidel.“
„vsak ja jsem vasu pi*u taky nevidel a verim, ze ji mate. “
Ale vazne, verim na vseobecnou zivotni rovnovahu a jakousi zemskou harmonii. Jsem takovy nepraktikujici budhista.
Bůh je láska.
Věřím, občas pochybuji. Přečtla jsem Bibli a „něco“ na tom je.
@levmah28 píše:
Bůh dopustí, ale neopustí
Jeden přímý účastník holocaustu, který ovšem přežil, na otázku „Kde byl v těch chvílích Bůh?“ odpověděl „Byl v plynových komorách“
Doufam, ze ano..Kdo jiny by mi posilal to nezcetne mnozstvi andelu, co mi kolikrat zachranili zadnici ![]()
@svycarka píše:
Doufam, ze ano..Kdo jiny by mi posilal to nezcetne mnozstvi andelu, co mi kolikrat zachranili zadnici
@korzet píše:
Jenom by mně zajímalo jaký na to máte názor. Dneska s touto otázkou přišla má sedmiletá dcera.
Jestli existuje Bůh? Zeptej se ho a počkej si na odpověď… ![]()
A jinak se mi vybavila scénka z filmu „Dědictví aneb…“
„Paní doktor, věříte v Boha?“