Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše:
Složitá věc ta definice.Rybáři jsou určitě romantici, chladné tiché ráno u řeky… jen ženy takové romantiky moc neocení
tojemužské pojetí romantiky…civět na nějaký objekt ![]()
@Josef_t píše:
Mě to nerozčiluje, protože to nesledujiPS: třeba se ten ne-romantismus dá léčit
K čemu je to dobré?
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Pořád dumam nad jednou věcí, tak by mě zajímalo jak je to jinde. Jsem velký romantik a miluju tradice, tutununu atd. Oproti tomu přítel je absolutní opak, v podstatě navenek je až chladný, těžko na něm hledat emoce (kromě nasrani se, to mu jde). Jinak mezi námi vše funguje, je to skvělý chlap. Ale tenhle nedostatek „lásky kterou bych dokázala cítit z jeho strany“ mě pořád trápí. Teď mi tak došlo, že si vlastně neumím představit naši svatbu. Svoji ano, se vší tou krásnou romantikou a detaily, ale bohužel je mi jasné že ON takovou roli prostě hrát nebude… Že tam na tu romantiku budu sama a to jaksi nefunguje že. A úplně mi z toho zabylo smutno, že vlastně celý život se těším na svatbu, ale to na co se těším s ním mít nebudu. Nebudu mít ten jedinečný zážitek. Nikdy nezaziju to, že jasně uvidím že mě miluje a potřebuje a tak… Nepotřebuju nic velkolepého denně, ale cítit se milovaná aspoň jednou za čas, kór na svatbě, to bych opravdu chtěla. Brácha třeba na svojí svatbě uronil slzicku… to by mi asi na celý život stačilo, takový projev… Ale pak si zas říkám, že je tolik blbych chlapů, a já bych měla nechtít skvělého zodpovědného chlapa jen proto, že se necítím milovaná? Že mi to prostě nedá najevo takovým způsobem, který bych dokázala srdcem zpracovat? Jak to máte vy, dá se žít s takovým rozdílem? Ideálně starší ročníky, přijde vám to nedůležité ji když jste to dříve chtěly? Je to jen moje mladická naivita?
Rozlišovala bych romantickou svatbu (jeden den v životě) a pocit být milovaná. Svatba je o dohodě, můj manžel se do příprav téměř vůbec nezapojoval, řekl jen svoji matnou představu a my dva spolu jsme vybrali jen prstýnky. Zbytek jsme si zorganizovaly já, moje maminka, moje kamarádky, tchýně a manželova sestra.
Ten pocit být milovaná mám v podstatě od prvního dne od seznámení až dodnes (jsme spolu více než 11 let). Můj manžel taky ví, že ho miluji nejvíc na světě (s dětmi). ![]()
Ty píšeš:… Nepotřebuju nic velkolepého denně, ale cítit se milovaná aspoň jednou za čas, kór na svatbě, to bych opravdu chtěla…
My to doma vnímáme opačně. Každý den kapka romantiky. ![]()
No tak já asi romantik jsem, když jsem napsal báseň pro jistou Helenu 😆.
Helena L.
Musím napsat hnedle zkraje,. to co vím je z řecké báje.
Jsou to hrozně dávná léta, žila byla nejkrásnější žena světa.
Krásou rovnala se Afroditě, každý chlap s ní chtěl mít dítě.
Nikdo neví čím okouzlil ji Meneláos,
možná ji jen vodil za nos. Třeba čekala kdo dražší dary dá,
tedy - než potkala Parida.
No - a ten zařídil její únos. Řekové velice se zlobili,
s Trójany se o Helenu strašně
pobili. ⚔️
Holt chlapi to jsou slizká cháska,
před „tím“ holce namluví, že právě „to“ je láska.❤️
Když je k světu na pohled
chtějí mít ji - a to hned!!!
Znám Helenu - ta je chytrá, řekne jim, že teda jo, ale až zítra.
A taky nemá ráda války,
za chlapem otočí se pouze z dálky.
Dobře ví jací jsou chlapi… Pozorní - než ženskou lapí.
Tak taková je Helena…
Chlapi bacha!!!
Ať z vás neudělá
jelena.🦌
Jo určitě sou. Já sám docela jsem. Nezenu to do extrému, ale obcas nějaký romantický gesta mam sám rád a vyžadují je
.
Máš nějakého studeného čumáka a musíš si uvědomit, že má nějaké jiné gesta, kterýma ti ukazuje lásku… tedy aspoň doufám ![]()
@Jirka607 píše:
No tak já asi romantik jsem, když jsem napsal báseň pro jistou Helenu 😆.Helena L.
Musím napsat hnedle zkraje,. to co vím je z řecké báje.
Jsou to hrozně dávná léta, žila byla nejkrásnější žena světa.
Krásou rovnala se Afroditě, každý chlap s ní chtěl mít dítě.
Nikdo neví čím okouzlil ji Meneláos,
možná ji jen vodil za nos. Třeba čekala kdo dražší dary dá,
tedy - než potkala Parida.
No - a ten zařídil její únos. Řekové velice se zlobili,
s Trójany se o Helenu strašně
pobili. ⚔️
Holt chlapi to jsou slizká cháska,
před „tím“ holce namluví, že právě „to“ je láska.❤️
Když je k světu na pohled
chtějí mít ji - a to hned!!!
Znám Helenu - ta je chytrá, řekne jim, že teda jo, ale až zítra.
A taky nemá ráda války,
za chlapem otočí se pouze z dálky.
Dobře ví jací jsou chlapi… Pozorní - než ženskou lapí.
Tak taková je Helena…
Chlapi bacha!!!
Ať z vás neudělá
jelena.🦌
Promiň, ale to je příšerný
… bych radši moc nevystavoval ![]()
@Lorre píše:
Promiň, ale to je příšerný… bych radši moc nevystavoval
Je to strašný, přesně
![]()
@Lorre píše:
Promiň, ale to je příšerný… bych radši moc nevystavoval
No - jak pro koho. Ovšem tady byla otázka, jestli existují romantici. V tomto ohledu se cení i snaha. Nejde přece o to, jestli výsledný produkt bude klenotem světové poezie. ![]()
@Josef_t píše:
Složitá věc ta definice.Rybáři jsou určitě romantici, chladné tiché ráno u řeky… jen ženy takové romantiky moc neocení
Je třeba zdůraznit, že platí pouze pro ty rybáře, kteří praktikují způsob „chyť a pusť“.🤔
Někteří chlapi to prostě dávají najevo jinak. Že se o vás starají, nosí prašulky apod… Nejsou stavění na otlapkávání. Naučte se nás číst, ne vyžadovat ať se chováme podle vašich představ.
@Jirka607 píše:
No - jak pro koho. Ovšem tady byla otázka, jestli existují romantici. V tomto ohledu se cení i snaha. Nejde přece o to, jestli výsledný produkt bude klenotem světové poezie.
promin, je to opravdu strasne. Je v tom romantiky jak v “Nekde u hranic Cech, v tech sladkych krajinach, do rukou kulomet soudruzi vydaji ti, s bratrskym polibkem v lidovych kasarnach”
@Fukitol píše:
promin, je to opravdu strasne. Je v tom romantiky jak v “Nekde u hranic Cech, v tech sladkych krajinach, do rukou kulomet soudruzi vydaji ti, s bratrskym polibkem v lidovych kasarnach”
Zřejmě jsem narazil na opravdového romantika. Pro mne je ovšem podstatné, že dotyčné Heleně L. se text líbí, neboť souzní s jejími životními zkušenostmi. Dobré reference mám i od jist kamarádky, se kterou jsem to předem konzultoval, protože jsem si byl na pochybách, jestli si u Heleny L. neudělám ostudu. Že mám ostudu tady je už snesitelné.
@Jirka607 píše:
No - jak pro koho. Ovšem tady byla otázka, jestli existují romantici. V tomto ohledu se cení i snaha. Nejde přece o to, jestli výsledný produkt bude klenotem světové poezie.
Uff, já ti nevím. Když pominu to, že ta skladba veršů je hrozná, tak v tom nevidím ani tu zminenou romantiku. Mi přijde, žes to psal spíš po tom, co ti dala košem.
Hynku, Viléme, Jarmilo,
Helenku todle zřejmě zabilo ![]()
@Lorre píše:
Uff, já ti nevím. Když pominu to, že ta skladba veršů je hrozná, tak v tom nevidím ani tu zminenou romantiku. Mi přijde, žes to psal spíš po tom, co ti dala košem.Hynku, Viléme, Jarmilo,
Helenku todle zřejmě zabilo
Tak aby bylo jasno: Toto bylo napsáno pro jistou rozvedenou paní ve věku okolo sedmdesátky s určitými životním zkušenostmi, se kterou nám žádné plány. Chtěl jsem ji jen potěšit, protože se ke mně chová hezky. Kupříkladu pro jistou třicátnici jsem napsal toto:…
Tvoje oči jsou zbraň.
Abys věděla, Opálková Silvie,
tvůj pohled jednou mne
zabije.
Tvou zbraní jsou kukadla
jimi jsi duši mou ukradla.
Pohledem do očí
vždy svět se můj otočí.
Když vidím tě trnu
pohledem udeříš
mou básnickou strunu.
Dnes měl jsem na mále
tvůj pohled dál vydržet
nemůžu dále…
Počítám s tím, že to opět nebude přijato s pochopení. Uvítám příklad, jak by taková tvorba měla vypadat😜. Kritizovat umí každý.