Exorcismus - vymítání
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Lonna : Na tutu otázku je docela těžké odpovědět protože i nevěřící člověk dokáže ducha popřípadě démona zapodit sám jen tím že pro něj přestane být zajímaví, takže těžko říci jak to bylo. Znám případy dálkového požehnání ale nikdy jsem neslyšel otom že by fungovali, podle mého jste uvěřili tomu že to funguje a tím ste přestali být pro toho ducha, démona zajímaví.
Areus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Exorcismus není pouze záležitostí náboženství. Jeho různé obdoby se praktikují i na ateistické úrovni. Jde např. o tzv. indokrinaci, o násilné nahrazování jedné myšlenkové struktury, která je okolím pokládána za nežádoucí, jinou. Vnucování určitého přesvědčení atd. Je to srovnatelné s fanatickou propagandou, s útočnými heterosugescemi apod. Projevuje se to také při davových psychózách, při vojenském drilu atd. Pokud jde o náboženství tak vymítaní démoni bývají často jen myšlenková schémata, vytvořená právě na bázi nějaké víry, např. víry v démony, která se v myslích některých disponovaných jedinců mohou měnit v jakési samostatně existující entity, které mohou dotyčnému škodit. Jde o jakési osamostatněné oblasti v mozku, které se snaží přebrat nad dotyčnou osobou kontrolu. Naneštěstí tyto „démony“ a domnělou posedlost jimi generuje často právě výchova některých náboženství, která se pak snaží tyto projevy odstranit exorcismem, tedy jakýmsi dalším, „ozdravným“ výplachem mozku. Když někoho budou od malička strašit čertem a přesvědčovat ho, že doopravdy existuje a má moc jej posednou, může se jednou stát, že tomu daný jedinec uvěří natolik, že si takového čerta zhmotní ve své hlavě. Pak může nastoupit exorcista. Existují také psychická onemocnění, která se projevují jako posedlost démonem. Je otázka, zda existuje skutečná posedlost démonem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crumb : Zdravím, sice nevím kde jste přišel k těmto názorům, ale být vámi je moc nezveřejňuji. Máte pravdu sice v tom že exorcismus se dá využít i v případě ateisty, ale to je tak vše. Je sice pravda že jednou ze zbraní exorcisty je sugesce ale né kvůli člověku samotnému. Nevím jak vy já už za setbou pár vymítání mám a byl sem i u případů takzvaného obsazení a věřte mi že něco takového si opravdu lidská mysl nedokáže jen vnutit. Pokud si však stojíte na svých názorech já vám je vyvracet nemohu a ani nechci, ale požádám vás o to aby jste tu nikoho nestrašil a nenabádal všechny aby všechny problémy neřešili sami svojí psichykou mohlo by to mít vážné následky děkuji.
Areus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Areus Z mé strany nejde o žádné strašení. Naopak straší spíše ti, kteří se snaží ostatní přesvědčit, že jsou nebo mohou být posedlí nějakým démonem a hned doporučují nějakého vymítače apod. Něco o exorcismu vím. Vím také, že ho někteří „vymítaní“ zaplatili i životem, a to byli vymítáni zkušenými kněžími, žádnými začátečníky či samozvanými exorcisty. Takže exorcismus může mít opravdu vážné následky. Neměl by sis s tím zahrávat. A už vůbec by sis neměl zahrávat s ostatními. Je to nebezpečné nejen pro ně, ale i pro tebe. Měl bys více studovat a více přemýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crumb: Je sice velmi hezke jak mne zde podcenuje nekdo, kdo si nekde neco precte a dela experta, ale ja u vymitani byl vim co to obnasi a uz jsem i vymital a vim jak to muze dopadnout. Nehraji si pomaham lidem.
Areus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Geroma : Omlouvam se pokud jsem neco nenapsal srozumitelne. Mohla by jste mi tedy rici jaky je podle vas rpzdil mezi pastorem a knezem? Dale exorcismus nejsou jen modlitby, je toho daleko vic a v posledni rade ja nejsem lajk ale ucen. To ze semnou chodi vymitat dalsi je jen proto ze nemam jeste tolik zkusenosti a nikdo z nas nechce nic podcenit.
Areus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Areus a je vlastně bílá a černá magie? Nebo mezi tím není rozdíl? Jsem také věřící a jeden farář mi kdysi řekl, že si s tím nemám zahrávat. Je o tom pasáž v Bibli.Ty si vlastně zahráváš se satanismem.
Ale nic ve zlém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Areus Nikoho nepodceňuji, ani nedělám experta. Experta tu spíše dělá někdo, kdo o sobě prohlašuje, že je teprve učeň a že ještě nemá tolik zkušeností. U koho se učíš? U které jsi církve? Trochu mi to zavání jehovismem nebo nějakou jinou sektou. Nezkušeného učně bych se zdráhal pustit i k opravě něčí pračky, natož k vymítání. Ještě bych připomněl, že spousta lidí si myslí, že pomáhá lidem, ale ve skutečnosti jim často spíše škodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marcam: Kazda cirkev na vec exorcismu pohlizi jinak a ne nezahravam si se satanismem, ale nebezpeci je podobne velke ale pro mne prijatelne protoze mi mame na sve strane boha a jezise krista. Oni nas chrani a pomahaji nam vyhrat tento boj.
Areus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Crumb: Nebudu ti vyvracet tve nazory ani te o cemkoli presvetsovat, ale myslim ze jsi neverici, skepticky a mas strach priznat ze necemu nerozumis. Nechci te nijak urazet, jen by mě zajimalo proc? Pokud ti to pomuze patrim k protestancke cirkvi, ktera je uz velmi dlouho oficialni cirkvi ne zadnou sektou. Omlouvam se ale do jmen mich ucitelu ti nic neni. Zdeluji je pouze kdyz je to zapotrebi.
Areus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Areus tak to samozřejmě, ale zahrávat si s padlým andělem je nebezpečné. Co kletba? Věříš v ní? Je prý způsobená démonem a může zasahovat generace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marcam: Ne v kletbu neverim a ja vim ze je to nebezpecne ale je to uzitecne pro lidi a ja chci pomahat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Areus Ty tu ještě pořád blbneš? Nejsem nevěřící a nebojím se přiznat, že něčemu nerozumím. Mně se spíš zdá, že ty spoustě věcem ještě nerozumíš. Napsal jsi, že máte na své straně „boha a jezise krista“ (měj k těm dvěma úctu a piš je příště s velkými písmeny, tedy „Boha a Ježíše Krista“). To, že mají na své straně Boha a Ježíše Krista, prohlašovala už před tebou spousta jiných lidí, např. fanatičtí inkvizitoři (katoličtí i protestantští), kteří mučili a upalovali kacíře a čarodějnice, španělští dobyvatelé, kteří ve jménu Boha a Krista vyvražďovali domorodé obyvatelstvo Nového světa, dokonce i piráti měli na svých lodích Bibli a před svými loupežnými útoky se modlili k Bohu a věřili, že ho mají na své straně. Bůh je vševědoucí a ví každém ďáblovi, Bůh je také všemohoucí, a proto může s každým ďáblem snadno zatočit. Nepotřebuje exorcisty, aby někoho vymítali. A na jména tvých učitelů jsem se neptal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit